Αργεντινή VS Ολλανδία, πράξη 6η (vids)

Newsroom
Αργεντινή VS Ολλανδία, πράξη 6η (vids)

bet365

Η Αργεντινή και η Ολλανδία έχουν στο παρελθόν συγκρουστεί ακόμη πέντε φορές σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο τελικός του 1978 με την... υπογραφή του Κέμπες, ο ημιτελικός του 2014, τα προημιτελικά του 1998 με την γκολάρα του Μπέργκαμπ, η «τεσσάρα» του Γκελζενκίρχεν και το 0-0 της Φρανκφούρτης.

Αργεντινή και Ολλανδία συγκροτούν πλέον το πρώτο ζευγάρι της προημιτελικής φάσης του Μουντιάλ, καθώς υπερκέρασαν απόψε τα εμπόδια των Αυστραλία και ΗΠΑ αντίστοιχα.

Οι δύο «μονομάχοι» θα συγκρουστούν στις 9 Δεκεμβρίου και αυτόματα θα βρεθούν για 6η φορά αντιμέτωποι σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την προϊστορία να είναι «μοιρασμένη».

Στις προηγούμενες πέντε η «μπλανκοσελέστε» μετρά δύο νίκες, με κορωνίδα εκείνη της της 25ης Ιουνίου του 1978 στον τελικό της τότε διοργάνωσης που φιλοξένησε, όπου χάρις στα τέρματα των Κέμπες (38', 105'), Μπερτόνι (116') επικράτησε 3-1 στην παράταση (ο Νανίνγκα είχε ισοφαρίσει στο 82') και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το 2014 στο τουρνουά της Βραζιλίας ήταν τα ημιτελικά όταν άφησε εκτός final τους «οράνιε» στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, αφού η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς σκορ. Εκείνο το βράδυ της 9ης Ιουλίου οι Μέσι, Γκαράι, Αγκουέρο, Μάξι Ροντρίγκες ευστόχησαν από τα 11 βήματα, σε αντίθεση με τους Ρον Φλάαρ, Σνάιντερ που δεν βρήκαν δίχτυα (Ρόμπεν, Κούιτ το έπραξαν) και έτσι η ομάδα του Σαμπέλα πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό, όπου πάντως ηττήθηκε (1-0) από τους Γερμανούς. Για την ιστορία ο Φαν Γκάαλ ήταν και τότε στον πάγκο των Ολλανδών.


Οι «οράνιε» από την πλευρά τους απέκλεισαν την Αργεντινή σε νοκ-άουτ φάση στα προημιτελικά, όπως και τώρα δηλαδή, του 1998, όπου την κέρδισαν 2-1 χάρις στο γκολ «ποίημα» που σημείωσε ο Μπέργκαμπ στο 89' εκείνης της αναμέτρησης (ο Κλάιφερτ είχε ανοίξει το σκορ, ο Λόπες ισοφάρισε).

Στο «κοντέρ» της υπάρχει και το εκκωφαντικό 4-0 της δεύτερης φάσης των ομίλων του 1974 (ουσιαστικά 8άδα αφού τότε είχαν συγκροτηθεί δύο γκρουπ των τεσσάρων και οι πρώτες, Ολλανδία & Δ. Γερμανία έπαιξαν στον τελικό). Τότε ο Κρόιφ βρήκε δις δίχτυα, ενώ από μία φορά σκόραραν οι Κρολ, Ρεπ, σε μία αναμέτρηση που διεξήχθη στο Γκελζενκίρχεν.

Ο μόνος αγώνας του ζευγαριού σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου που δεν ανέδειξε νικητή με τον Α (κανονική διάρκεια/παράταση) ή Β (πέναλτι) τρόπο ήταν εκείνος της 21ης Ιουνίου του 2006 στη Φρανκφούρτη. Οι δυο τους βρέθηκαν μαζί στον όμιλο, στο φινάλε του έμειναν «άσφαιρες» και προκρίθηκαν τότε «χέρι-χέρι» στους «16».

@Photo credits: eurokinissi
 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα