Μουντιάλ 2022: Ποια ήταν η κορυφαία ομάδα στη φάση των ομίλων; (poll)

Νίκος Κικίδης
Μουντιάλ 2022: Ποια ήταν η κορυφαία ομάδα στη φάση των ομίλων; (poll)

bet365

Από την Αργεντινή του Μέσι, του Λαουτάρο και του Ντι Μαρία μέχρι την.... Ιαπωνία του συνόλου, το Gazzetta σας καλεί να ψηφίσετε την κορυφαία ομάδα στη φάση των ομίλων του Μουντιάλ!

Μερικές σαν φαβορί, άλλες σκεπασμένες με το πέπλο της έκπληξης. Μερικές με σούπερσταρς να κινούν τα νήματα και να ανοίγουν διάπλατα τους δρόμους, άλλες σφυρηλατημένες με την έννοια του συνόλου να της καθοδηγεί προς ένα μαγευτικό ταξίδι.

Έπειτα από 13 ημέρες που έσφυζαν από λατρεία για την στρογγυλή Θεά, η φάση των ομίλων του Μουντιάλ ολοκληρώθηκε και το κρίσιμο ερώτημα αναδύθηκε μονομιάς προς τα χείλη των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων!

Ποιες ομάδες εντυπωσίασαν, ξεχώρισαν, κέρδισαν την εύνοια του ουδέτερου οπαδού; Ποια ήταν εκείνη που ανάγκασε ακόμα και τον πιο πιστό επικριτή της να την κοιτάξει με μια διαφορετική ματιά;

Το Gazzetta συγκέντρωσε τις δικές του τρεις υποψήφιες για την καλύτερη ομάδα που αντικρίσαμε μέσα από τη φάση των ομίλων και σας καλεί να αναδείξετε... νικητή μέσα από τη δική σας ψήφο.

Αργεντινή, το άστρο του Μέσι την οδηγεί

Έφταιγε η κατάκτηση του Copa America, το εντυπωσιακό αήττητο σερί που είχε χτίσει επί Σκαλόνι ή μήπως το Last Dance του Λιονέλ Μέσι; Όποια κι αν είναι η απάντηση, η ουσία δεν αλλάζει. Για πολλούς... ερωτευμένους με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, η Αργεντινή παρέμενε και παραμένει ένα από τα επικρατέστερα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ!

Και παρά την πρεμιέρα με το... αριστερό, η Αλμπισελέστε φρόντισε να δώσει περισσότερη τροφή στις φωνές που τη βλέπουν πρωταθλήτρια κόσμου στα τέλη του Δεκέμβρη μέσα από τις παραστάσεις της στο χορτάρι. Αφού ξεπέρασε το... σοκ της πρώτης αγωνιστικής απέναντι στη Σαουδική Αραβία, το σύνολο του Σκαλόνι πήρε για τα καλά μπρος προχωρώντας σε κυριαρχικές εμφανίσεις απέναντι σε Πολωνία και Μεξικό.

Με ηγέτη τον Λιονέλ Μέσι που βιώνει... δεύτερη νιότη σαν false nine στο σύστημα της Αλμπισελέστε, οι Αργεντίνοι ισοπέδωσαν τις αντιπάλους τους στον όμιλο, ακόμα κι αν το σκορ της νίκης δεν ξεπέρασε σε καμία των περιπτώσεων το 2-0. Μια ο Σέζνι, κι άλλη μια ο Οτσόα έβαλαν το χεράκι τους άλλωστε ώστε το σκορ να μην... ξεφύγει προς δυσθεώρητα επίπεδα, όμως ακόμα κι έτσι το ζητούμενο επετεύχθη.

Η Αργεντινή τόλμησε και πέτυχε με μια συνταγή που αρέσει και που δικαιώνει όσους βροντοφώναζαν -ίσως κι από διακαή πόθο - πως φέτος έχει όλα τα υλικά για να φτάσει στην κορυφή.

Μια Βραζιλία με.. εκλάμψεις jogo bonito

Μια κλεφτή ματιά στο ρόστερ της αρκεί για να πείσει ακόμα και τους πιο δύσπιστους. Ποιος άλλωστε μπορεί πραγματικά να αρνηθεί πως αυτή η Βραζιλία ξεχειλίζει επιτέλους με ταλέντο; Ταλέντο που εντοπίζεται άφθονο σε κάθε γωνία του γηπέδου!

Από τους τερματοφύλακες Άλισον - Έντερσον, τους αμυντικούς Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα - Μαρκίνιος, τους μέσους Κασεμίρο - Φαμπίνιο - Γκιμαράες μέχρι την επίθεση που γίνεται ο... κακός χαμός! Ακόμα και χωρίς τον Νεϊμάρ άλλωστε που αποσύρθηκε προσωρινά με τραυματισμό από την πρεμιέρα, η Σελεσάο κατάφερε να ξετυλίξει την ποιότητά της στο χορτάρι χάρη στην πλούσια και πολλά υποσχόμενη νέα της γενιά.

Βινίσους, Ροντρίγκο, Ραφίνια, Άντονι, Ριτσάρλισον, Μαρτινέλι, Γκαμπριέλ Ζεσούς όλοι τους οπλισμένοι και... διψασμένοι για να επαναφέρουν την πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα εκεί που της αρμόζει: στην κορυφή! Αν και πράγματι παρατηρήθηκε μια σχετική δυστοκία στη φάση των ομίλων, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως η Βραζιλία ήταν κυρίαρχη σε κάθε ματς!

Πρώτα με την σκληροτράχηλη Σερβία (2-0), έπειτα με την πάντα «ύπουλη» Ελβετία, όπως και απέναντι στο Καμερούν ακόμα κι αν τελικά έχασε στο φινάλε φορώντας τα.... δεύτερά της. Με λίγη παραπάνω συγκέντρωση και κυνισμό στο παιχνίδι της, η Βραζιλία είναι δεδομένο πως έχει ό,τι χρειάζεται για να φτάσει το ταξίδι της μέχρι τον θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Ιαπωνία, η μεγάλη έκπληξη!

Είναι πλέον κάτι σαν... θεσμός μια ομάδα να κάνει την έκπληξη σε κάθε Μουντιάλ. Σειρά φέτος πήρε η Ιαπωνία, η οποία φαίνεται πως έχει βαλθεί να τρελάνει κόσμο! Σε έναν όμιλο άλλωστε παρέα με Γερμανία, Ισπανία και Κόστα Ρίκα, το σύνολο του Μοριγιάσου όχι μόνο κατάφερε να μπει σφήνα ανάμεσα στους δυο γίγαντες για την πρόκριση, αλλά και να τους αφήσει αμφότερους πίσω του για να καταλάβει την κορυφή!

Τα αποτελέσματα βέβαια και οι μεγάλες νίκες - ανατροπές απέναντι σε Ισπανία και Γερμανία αντίστοιχα είναι μόνο η μια (εντυπωσιακή) πλευρά της ιστορίας. Η άλλη αφορά τον τρόπο που γράφτηκαν αυτές οι σελίδες και την εικόνα που παρουσίασαν οι Ιάπωνες στο χορτάρι. Πολλοί εξάλλου θα μπορούσαν να υποσκάψουν την προσπάθεια των Σαμουράι βάζοντας στην εξίσωση τύχη, πούλμαν και εξής... ποδοσφαιρικές ορολογίες, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική.

Με σαφές πλάνο, στρωτό ποδόσφαιρο, αιχμηρές αντεπιθέσεις και παίκτες που λειτουργούν σαν σύνολο, η Ιαπωνία έχει καταφέρει να κερδίσει τη συμπάθεια των περισσότερων που παρακολουθούν με λαγνεία το Μουντιάλ.

Ο τερματικός σταθμός πράγματι στέκεται σαν το μεγάλο ερωτηματικό για την εντυπωσιακή ομάδα που έχει χτίσει ο Μοριγιάσου, όμως προς το παρόν η Ιαπωνία έχει κερδίσει το δικαίωμα να ονειρεύεται το πιο ανέλπιστο ποδοσφαιρικό ταξίδι.

Loading...

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα