Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Αυτή η ομάδα έχει όλο το πακέτο!

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Αυτή η ομάδα έχει όλο το πακέτο!

Μουντιάλ 2022, Βραζιλία: Αυτή η ομάδα έχει όλο το πακέτο!

bet365

Η Βραζιλία έχει προσωπικότητες, λύσεις, αέρα, μια ομάδα με όλο το πακέτο για να πρωταγωνιστήσει. Ακόμα και με τον Νεϊμάρ εκτός, όλα έχουν πλάνο!

Η Σελασάο στα νοκ άουτ, αλλά το ματς με την Ελβετία ήταν ένα μεγάλο τεστ για τον Τίτε και το μέλλον της ομάδας του στο Μουντιάλ. Η ομάδα των τεράστιων προσωπικοτήτων, ο πάγκος των πολλών εκατομμυρίων έδειχναν να έχουν παγώσει απέναντι σε ένα σκληροτράχηλο σύνολο που παρουσιάστηκε για να μη χάσει. Ωστόσο, αυτή η Βραζιλία έχει όλο το πακέτο…
Αλήθεια, πως είναι η διαχείριση χωρίς τον Νεϊμάρ; Ο Ριτσάρλισον με τους Σέρβους έβαλε εξαιρετικό γκολ, όμως υπάρχει και ένα διάστημα όπου αγωνιστικά δεν θα φαίνεται τόσο. Μένει να φανεί το τι μπορεί να δώσει ο Ραφίνια όπως και το τι θα κάνουν οι Ζεσούς, Μαρτινέλι και Ροντρίγκο. Δύο παιχνίδια μετά το ξεκίνημα του Μουντιάλ για τη Βραζιλία και ο Βινίσιους Τζούνιορ δείχνει ο πλέον επικίνδυνος παίκτης.

Δεν του κατακυρώθηκε γκολ για υπόδειξη οφσάιντ. Το... φίδι από την τρύπα έβγαλε ο Κασεμίρο. Ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ έδειξε ξανά πως είναι παίκτης για μεγάλες στιγμές, όπως έχει κάνει και στο Champions League.

Ο Νεϊμάρ θα είναι στους τίτλους των εφημερίδων εφόσον η Βραζιλία συνεχίσει να νικά στο τουρνουά. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Όμως ίσως ο Βινίσιους να δείχνει ήδη πως είναι εξίσου σημαντικός και παίκτης ικανός να διεκδικήσει τη Χρυσή Μπάλα.

Ο Κασεμίρο που δίνει λύσεις! Για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, οι αντίπαλοι της Βραζιλίας δεν μπόρεσαν να είναι ουσιαστικά απειλητικοί απέναντί της. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με την παρουσία του Κασεμίρο.

Ο μέσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι ο καλύτερος παίκτης της Βραζιλίας και στα δύο πρώτα παιχνίδια της, κάτι που αφορά στις επιδόσεις του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού της. Μάλιστα, κάνει τη διαφορά και επιθετικά. Στο πρώτο ημίχρονο με τη Σερβία, ήταν οι μεταβιβάσεις που έκανε. Μια φορά προσπάθησε να βρει με πολύ έξυπνο τρόπο τον Ριτσάρλισον. Δεν του βγήκε, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στο να προσπαθήσει να βοηθήσει και άλλο στην επίθεση. Είχε συμμετοχή στη φάση με τον Μαρκίνιος και ήταν η πάσα του που έβγαλε τον Βινίσιους Τζούνιορ σε θέση για γκολ.

Στο τέλος με την Ελβετία ο Κασεμίρο με το απίθανο σουτ έκρινε τον νικητή. Δεν είναι παίκτης... φαντεζί, όμως αποδεικνύεται απαραίτητος για τη Βραζιλία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Το να κρατάς το μηδέν στην εστία σου είναι κάτι που σου φέρνει Πρωταθλήματα μόνο ή και Μουντιάλ; Η Βραζιλία ακόμα και με τον Νεϊμάρ εκτός έχει πολλούς και καλούς μεσοεπιθετικούς. Όμως οι πιθανότητες των Βραζιλιάνων στο να πάρουν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο ενισχύονται από μια άμυνά τους που μέχρι στιγμής δεν... χαρίζει τίποτα.

Η δύναμη της άμυνας της Βραζιλίας φάνηκε ξεκάθαρα στα προκριματικά, όπου δέχτηκε 5 γκολ σε 17 αγώνες της. Ήταν σχεδόν αδύνατο οι αντίπαλοί τους να τους βάλουν γκολ και οι Βραζιλιάνοι έχασαν μόλις έξι πόντους. Ναι, ο Τιάγκο Σίλβα είναι 38 ετών αλλά τι σημασία έχει; Αυτή η Βραζιλία έχει σαφή δομή αλλά και τακτική. Οι χαφ της μπορεί να παίξουν ακόμα και πιο... βαθιά και με τρόπο που να προστατεύουν τους στόπερ οι οποίοι με τη σειρά τους συμβάλλουν στο να δέχεται λίγες απειλές ο Άλισον.

Οι Φρεντ και ο Κασεμίρο δεν άφησαν χώρους στους Ελβετούς. Η Βραζιλία έδωσε απλά κάποιον χώρο στα άκρα της στους Ελβετούς, εκεί όπου είχε όμως τη δυνατότητα να το διαχειριστεί αυτό. Δεν έγιναν όλα τέλεια και χρειάστηκαν παίκτες όπως ο Σάντρο για τις πιο δύσκολες στιγμές όμως και πάλι η Ελβετία δεν είχε παραπάνω πιθανότητες να σκοράρει πρώτη.
Βρισκόμαστε πλέον στα 180 λεπτά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Άλισον δεν είχε δεχθεί ακόμα σουτ προς την εστία του. Αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για ένα από τα μεγάλα φαβορί του τουρνουά.

Μπορεί η Βραζιλία να τα καταφέρει με πιο δυνατές άμυνες; Είναι τρελό να αμφισβητείς την επιθετική ικανότητα της Βραζιλίας. Όμως το ότι υπήρξε η Ελβετία που για 83 λεπτά την κράτησε στο μηδέν είναι αξιοσημείωτο. Το 4-4-2 της Ελβετίας ήταν σταθερό είτε είχε τη μπάλα είτε όχι. Η Βραζιλία όμως επιθετικά δεν της έδωσε περιθώρια σε ένα ματς όπου έτρεξαν πολύ οι Ριτσάρλισον και Βινίσιους Τζούνιορ.

Η καλή φάση της Βραζιλίας στο α' μέρος ήταν η συνεργασία των Ραφίνια και Βινίσιους με κεφαλιά του δεύτερου που έβγαλε ο Σόμερ. Το β' μέρος βοήθησε περισσότερο τους επιθετικούς της Βραζιλίας αλλά αυτός ο αγώνας θα μπορούσε εύκολα να είχε τελειώσει χωρίς γκολ.

Προφανώς η απουσία του Νεϊμάρ επηρεάζει. Η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός και ο συνδυασμός της παρουσίας του με τον Βινίσιους δίνει άλλη ώθηση. Όμως ο σταρ της Παρί ήταν στο ματς με τη Σερβία όπου στο ξεκίνημά του η Βραζιλία δεν είχε γκολ.

Το ερώτημα δεν είναι τι κατάφερε η Βραζιλία απέναντι στη Σερβία και την Ελβετία αλλά τι θα κάνει απέναντι σε ισχυρότερους αντιπάλους αμυντικά στη συνέχεια.
«Πώς αντικαθιστάς ένα ταλέντο σαν τον Νεϊμάρ;» αναρωτήθηκε ο Φρεντ. «Μην επιχειρήσετε καν κάτι τέτοιο», ήταν η απάντηση του Τίτε.

Ο προπονητής της Βραζιλίας επέλεξε να πάει με έναν σχηματισμό 4-3-3 εναντίον της Ελβετίας με τον Φρεντ να ξεκινά βασικός και τον αστέρα της Παρί να μένει εκτός με τον τραυματισμό του. Ο Τίτε είναι ένας προπονητής που εκτιμά τη νίκη με 1-0 το ίδιο με μία επικράτηση με σκορ 4-3. Ο Φρεντ και ο Κασεμίρο είναι ένα δίδυμο στο κέντρο του που έχει πίσω του ως background μία καλή συνεργασία από το περσινό Copa America.

Είναι μία καλή... βάση για τους επιθετικούς των Βραζιλιάνων. Δύο παίκτες που συγκροτούν ένα δυνατό κέντρο. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πακετά που επιχείρησε να

πάρει αρκετές πρωτοβουλίες. Πριν συμπληρωθούν τα 60 λεπτά ο Μπρούνο Γκιμαράες πήρε τη θέση του Φρεντ. Η Βραζιλία είναι μία ομάδα που δείχνει να βρίσκει τη σωστή ισορροπία. Ο Φρεντ έκανε τη δουλειά του για σχεδόν μία ώρα, κάτι που επέτρεψε στη Βραζιλία να πάρει τη νίκη στα 90+ λεπτά του αγώνα.

Πιθανότατα μια μέρα θα χάσει την αρχική του θέση από τον Γκιμαράες. Όμως αυτό θα αφορά περισσότερο στο τι θα επιζητά αγωνιστικά η Βραζιλία παρά μία δική του ανεπάρκεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...