Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο Μπαπέ έβαλε τέλος στην κατάρα των πρωταθλητών!

Μουντιάλ 2022, Γαλλία - Δανία 2-1: Ο Μπαπέ έβαλε τέλος στην κατάρα των πρωταθλητών!

bet365

Η κατάρα των Παγκόσμιων πρωταθλητών έσπασε και… υπεύθυνος είναι ο Κιλιάν Μπαπέ, αφού με δυο γκολ έδωσε τη νίκη (2-1) κόντρα στους Δανούς και ταυτόχρονα την πρόκριση στους «16»

Ιταλία (2010), Ισπανία (2014), Γερμανία (2018) όχι μόνο δεν υπερασπίστηκαν τον τίτλο τους, αλλά δε βρέθηκαν ποτέ στη φάση των νοκ άουτ. Ο Κιλιάν Μπαπέ έβαλε τέλος σε αυτή την... κατάρα, με τα δυο του γκολ κόντρα στη Δανία, η Γαλλία επικράτησε 2-1, έκανε το 2 στα 2 και είναι η πρώτη ομάδα που βρίσκεται στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μόνο νίκη θέλουν οι Σκανδιναβοί τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Αυστραλία.

Οι Γάλλοι τις ευκαιρίες, όχι όμως το γκολ…

Οι Δανοί μπήκαν πιο ορεξάτοι στο ματς, πιο κινητικοί, κυκλοφορούσαν σωστά τη μπάλα, όμως δεν είχαν τον τρόπο να βάλουν τη μπάλα στην περιοχή των Γάλλων. Οι Μπλε, μετά την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας δε θέλησαν να ρισκάρουν, περίμεναν τους Δανούς στο κέντρο και ήξεραν πως όσο πιο μπροστά βγει ο αντίπαλός τόσο πιο εύκολα θα έβρισκαν χώρους για να απειλήσουν. Πράγματι, στα πρώτα 45 λεπτά, οι Γάλλοι ήταν αυτοί που δημιούργησαν φάσεις, αλλά σε δυο περιπτώσεις (21' και 33') ο Σμάιχελ έδειξε τρομερά αντανακλαστικά σε προσπάθειες των Ραμπιό και Γκριεζμάν.

Ο Ντεμπελέ μπορεί να μην πήρε βοήθειες από τον Κουντέ, ωστόσο, όταν του δόθηκε η μπάλα έκανε τη διαφορά, όπως στο 40', όταν έβγαλε τον Μπαπέ φάτσα με το τέρμα, αλλά ο τελευταίος αστόχησε. Οσο για τους Δανούς, δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την εξαιρετική αμυντική λειτουργία των Μπλε, εκτός από τη φάση του 36', ωστόσο ο Κορνέλιους δεν έγινε ποτέ ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στο ματς.

Ένα καυτό επτάλεπτο…

Ιδιο σκηνικό και στο πρώτο 20λεπτο του β’ μέρους. Επιθετικά η Δανία, αλλά χωρίς λύσεις, αντίθετα, η Γαλλία όταν έβρισκε χώρους γινόταν αρκετά επικίνδυνη. Όμως ο Μπαπέ στο 57’, αλλά και ο Γκριεζμάν στο 60’ δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Οι Σκανδιναβοί συνέχιζαν να πιέζουν ψηλά, άφησαν κενά και οι Μπλε το εκμεταλλεύθηκαν. Ο Τσουαμενί έκανε την αρχή, Ερναντέζ και Μπαπέ συνδυάστηκαν υπέροχα και ο σταρ της Παρί πέτυχε το 1-0! Κι όμως, επτά λεπτά αργότερα, οι Δανοί από ένα στημένο και με πρωταγωνιστές τους στόπερ ισοφάρισαν.

Ο Ερικσεν εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αντερσεν πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κρίστενσεν από κοντά ισοφάρισε σε 1-1. Οι Σκανδιναβοί πιο απαιτητικοί με τον εαυτό τους, μετά την ισοφάριση, με μπροστάρη τον Έρικσεν πήραν τα πάνω τους, βρήκαν χώρους και στους στο 73’ ο Λίντστορμ λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά ο Γιορίς είχε εξαιρετική αντίδραση. Το ματς απέκτησε ρυθμό, οι Γάλλοι προσπάθησαν να σκοράρουν με Τσουαμενί και Ερναντέζ, όμως τη νέα μεγάλη ευκαιρία την είχε η Δανία στο 81’, αλλά ο Πόουλσεν δεν μπόρεσε από κοντά να βρει δίχτυα.

Ο Μπαπέ το πήρε πάνω του!

Οι Δανοί είχαν το μομέντουμ, τη δίψα για ένα δεύτερο γκολ, όχι όμως και τον τρόπο να σταματήσουν τον Κιλιάν Μπαπέ! Ετσι, στο 87ο λεπτό ήρθε το σοκ για τους Σκανδιναβούς. Ο Κομάν έδωσε τη μπάλα στον Γκριεζμάν, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Γάλλος σταρ μετά από άστοχη έξοδο του Σμάιχελ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με τον μηρό, φτάνοντας τα 14 γκολ στα 12 τελευταία με τους Μπλε. Αντίδραση; Η Δανία βγήκε ξανά μπροστά, ρίσκαρε, αλλά δεν ήρθε ποτέ το γκολ της ισοφάρισης….

MVP: Κιλιάν Μπαπέ! Η λάμψη του είναι διάχυτη στο Κατάρ, αφού κατάφερε να κάνει την Γαλλία την πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους «16». Εφτασε τα 31 με τους Μπλε, έπιασε τον Ζιντάν και συνεχίζει ακάθεκτος. Εξαιρετική εμφάνιση, δυο τέρματα, ενώ έκανε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Ο Μπαπέ έφτασε τα 7 γκολ σε Μουντιάλ όσα έχει και ο Μέσι!

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αν και ηττημένος, ο Κρίστιαν Ερικσεν φρόντισε να αποδείξει γιατί είναι ο ηγέτης των Δανών. Ο χαφ της Γιουνάιτεντ «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα, από τα πόδια του άρχιζαν όλες οι προσπάθειες των Δανών, ενώ από δική του εκτέλεση κόρνερ ήρθε η ισοφάριση.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κάσπερ Σμάιχελ είχε εξαιρετικές αντιδράσεις στο α’ μέρος, όμως στη φάση του δεύτερου γκολ δεν μπόρεσε να ελέγξει τη φάση. Αργησε αρκετά να «διαβάσει» τη σέντρα του Γκριεζμάν και όταν η μπάλα έφτασε στον Μπαπέ, ήταν ήδη αργά…

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μπορεί τα δυο στόπερ της Δανίας να είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ισοφάριση, όμως η ομάδα τους ηττήθηκε και ο Μπαπέ ήταν αυτός που έκανε όλη τη ζημιά. Αντερσεν και Κρίστενσεν δεν μπόρεσαν να περιορίσουν τον ηγέτη των Γάλλων, παίρνοντας έτσι μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα ο Πολωνός, Μαρτσίνιακ, ήταν αυστηρός όπου χρειάστηκε, άφησε το ρυθμό στην επανάληψη, ενώ δεν είχε τη φάση για την οποία μπορεί να κριθεί.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Λάμψη Μπαπέ! Ο Γάλλος σταρ πέτυχε δυο γκολ, έκανε τα πάντα και όλα τα άλλα είναι… ιστορία! Ο φορ της Μπαπέ έχει πάρει πάνω του όλο το βάρος και δείχνει να διαχειρίζεται εξαιρετικά την πίεση. Η Δανία έκανε το λάθος να επιτεθεί και να αφήσει κενά πίσω της, οι Μπλε ξέρουν όσο καμία ομάδα να παίζει αυτό το παιχνίδι, τιμώρησαν την αντίπαλο και βρέθηκαν εύκολα στους «16».

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75' Koνατέ), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75' Κονάν), Γκριεζμάν (90+' Φοφανά), Μπαπέ, Ζιρού (63' Τουράμ)

Δανία: Σμάιχελ - Κρίστενσεν, Κιάερ, Άντερσεν - Κρίστενσεν (90+' Μπα), Χόιμπιεργκ, Ερικσεν, Μάλε - Λίντστρομ (85' Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (73' Ντόλμπεργκ) - Κορνέλιους (46' Μπρεθγουάιτ)

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα