Μουντιάλ 2022: Τα «λιοντάρια» δαγκώνουν

Μουντιάλ 2022: Τα «λιοντάρια» δαγκώνουν

Μουντιάλ 2022: Τα «λιοντάρια» δαγκώνουν

bet365

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τη δυναμική που επέδειξε η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το κομμάτι που χρίζει βελτίωσης, ώστε να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Μία νίκη απέναντι στο Ιράν δεν μπορεί να προκαλέσει θριαμβολογίες στο στρατόπεδο του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ. Ακόμα κι αν αυτή ήρθε με το εντυπωσιακό 6-2, στη δεύτερη πιο ευρεία νίκη της Αγγλίας στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Ωστόσο, η ομάδα έδειξε πως διαθέτει το κατάλληλο βάθος για να φτάσει μακριά στη διοργάνωση.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, τα «τρία λιοντάρια» είχαν περισσότερα να χάσουν, παρά να κερδίσουν κόντρα στο Ιράν. Γιατί ένα τρίποντο θα ήταν... μία ακόμη μέρα στη δουλειά, ενώ οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα ήταν ικανό να προκαλέσει τριγμούς. Η Αγγλία δεν έπεσε στην παγίδα της πρεμιέρας, ήταν σοβαρή, πήρε μια άνετη νίκη και πλέον κοιτάζει το ματς της Παρασκευής απέναντι στις ΗΠΑ. Το τεστ απέναντι στο Ιράν ήταν εύκολο, τα δύσκολα είναι μπροστά, όμως η ομάδα του Σαουθγκέιτ φάνηκε πως μπορεί να βρει λύσεις από παντού, ώστε να πάει ψηλά.

Σε πόσα παιχνίδια μπορεί κανείς να δει την Αγγλία να πετυχαίνει τόσα πολλά τέρματα, χωρίς να έχει βρει δίχτυα ο Χάρι Κέιν; Μη γελιόμαστε, σε κανένα. Το «βαρύ πυροβολικό» μπορεί μόνο να δημιούργησε, όμως οι εξτρέμ πετούσαν φωτιές. Ο Σαουθγκέιτ είχε την ευτυχία να δει και τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που αγωνίστηκαν στα άκρα της επίθεσης, να σκοράρουν. Γκολ οι βασικοί Σάκα (2) και Στέρλιγκ, γκολ και οι Ράσφορντ-Γκρίλις, που μπήκαν ως αλλαγή. Αυτή τη στιγμή, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας έχει την τύχη να διαθέτει τέσσερις world class wingers, που ανά πάση στιγμή μπορούν να γίνουν πρωταγωνιστές. Ένας βγαίνει, ένας μπαίνει, όμως η ποιότητα παραμένει σταθερή στην ενδεκάδα.

Αν υπολογίσει κανείς την ωριμότητα και την επιδραστικότητα που είχε στο παιχνίδι ο – κατά τη γνώμη μου – κορυφαίος της αναμέτρησης Τζουντ Μπέλιγχαμ, τότε μπορεί εύκολα να καταλάβει πως η Αγγλία είναι ικανή να σκορπίσει τον τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Ακόμα κι αν αυτή η άμυνα είναι πιο δυνατή, από αυτή που διαθέτει το φιλότιμο Ιράν. Γιατί κάποια στιγμή θα σπάσει το ρόδι και ο Χάρι Κέιν, αυτό είναι δεδομένο.

Το κομμάτι που χρίζει βελτίωσης και ενδεχομένως να έχει προκαλέσει προβληματισμό στο τεχνικό επιτελείο του Σαουθγκέιτ είναι το γεγονός πως η Αγγλία δέχθηκε δύο τέρματα από τον Ταρεμί. Σε ένα ματς με τόσο μικρό δείκτη δυσκολίας, ο Πίκφορντ μάζεψε δύο φορές την μπάλα από τα δίχτυα του, ενώ κάθε φορά που το Ιράν έμπαινε στην περιοχή των Άγγλων, η φάση... μύριζε γκολ. Γιατί η επίθεση μπορεί να προσφέρει το θέαμα και να ενθουσιάζει το κοινό, όμως η άμυνα είναι αυτή που δίνει τίτλους. Αν τη βελτιώσει και με δεδομένη τη μεσοεπιθετική της ποιότητα, η Αγγλία δείχνει έτοιμη να φέρει την κούπα… σπίτι.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημοσθένης Γεωργακόπουλος
Δημοσθένης Γεωργακόπουλος