Βίντα: «Η αγάπη για την πατρίδα θα είναι πάντα η ίδια»

Newsroom
 Βίντα: «Η αγάπη για την πατρίδα θα είναι πάντα η ίδια»

bet365

Ο Βίντα τόνισε πως δεν τον επηρεάζει το ότι δεν υπολογίζεται για το βασικό σχήμα της Κροατίας και υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να βοηθήσει την Εθνική του με τον οποιοδήποτε τρόπο του ζητηθεί.

Στις «παλιές καραβάνες» της Εθνικής Κροατίας συγκαταλέγεται ο Νταμαγκόι Βίντα και ο στόπερ της ΑΕΚ θα συμμετάσχει με την Χρβάτσκα σε ακόμη μία μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα ο 33χρονος κεντρικός αμυντικός συμπλήρωσε πρόσφατα 100 συμμετοχές με τη φανέλα της και αποτελεί σημείο αναφοράς.

Ο ίδιος μίλησε σε σχετική Συνέντευξη Τύπου που έγινε με αφορμή την παραπάνω επίδοσή του και στάθηκε στο ότι παραμένει «πιστός στρατιώτης» του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος και ευρύτερα της χώρας του, όταν του μεταφέρθηκε πως δεν αναμένεται να είναι βασικός. «Η αγάπη για την πατρίδα μου δεν μπορεί να περάσει, το πάθος και η αγάπη είναι πάντα τα ίδια. Θέτω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της Εθνικής ομάδας, δεν κοιτάζω τον εαυτό μου, όπως αποφασίζει ο προπονητής, έτσι θα είναι. Είμαι έτοιμος, αλλά ο εκλέκτορας δεν θα κάνει λάθος όποιον βάλει».

Υστερα ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει τον ρόλο που είχε ο Τσόρλουκα το 2018, όταν και εκείνος ήταν τότε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας από τους πλέον έμπειρους αλλά δεν βρίσκονταν στο αρχικό σχήμα και «βοηθούσε» την ομάδα με την εν γένει παρουσία του (για την ιστορία η Κροατία έφτασε τότε μέχρι τον τελικό). «Είμαι έτοιμος για όλα, αλλά εξακολουθώ να πιστεύω στον εαυτό μου, δουλεύω και προπονούμαι καλά. Κάποιοι θα ήθελαν να με δουν να αποσύρομαι, αλλά δεν ήρθα εδώ για να γίνω... ταξιδιώτης και διασκεδαστής. Δουλεύω και περιμένω μία ευκαιρία, αν τη βρω είμαι σίγουρος ότι θα δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη».

Κλείνοντας έκανε ένα σχόλιο για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας. «Ηδη στα προηγούμενα ματς έδειξαν δυνατότητες και πολύ ποιότητα. Αυτό Δείχνουν μέρα με την ημέρα, πιστεύω τα καλύτερα για εκείνος, ειδικά για τον Γκβάρντιολ. Ολος ο κόσμος μιλάει για αυτόν, σίγουρα θα μας φέρει πολλά. Είμαι εδώ για να βοηθήσω με συμβουλές. Ελπίζω να κάνουμε πολλά, αλλά όπως λέμε όλοι, το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα