Μουντιάλ 2022: Με αυτόν τον «ιεραπόστολο» ξέρει να σκορπά… αγάπη και τρόμο!

Μουντιάλ 2022: Με αυτόν τον «ιεραπόστολο» ξέρει να σκορπά… αγάπη και τρόμο!

bet365

Μπορεί η... καβάτζα να πάρει τη θέση της επίσημης αγαπημένης; Με αυτό τον προπονητή, η Δανία είναι ομάδα που γουστάρεις να βλέπεις!

Σε κάθε Μουντιάλ υπάρχει η ομάδα της καρδιάς, υπάρχει και η… καβάτζα! Αν αποκλειστούν και οι δυο, τότε στηρίζουμε το αουτσάιντερ. Σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, υπάρχουν πολλοί που θέλουν να δουν τη Δανία να φτάνει ψηλά. Κι αν απλά συμπαθούσες αυτή την ομάδα πριν το Εuro, τότε στη διάρκειά της διοργάνωσης την αγκάλιασες, συμπαραστάθηκες και την έβαλες στην καρδιά σου. Μία από τις πιο σπουδαίες ιστορίες του σύγχρονου ποδοσφαίρου ήταν η «επιστροφή» του Κρίστιαν Έρικσεν μετά την καρδιακή ανακοπή στην πρεμιέρα του τουρνουά.

Η αντίδραση συμπαικτών, τεχνικού τιμ απέδειξε πως αυτό το σύνολο σε κερδίζει εντός κι εκτός γηπέδου. Πίσω από αυτή την εικόνα κρύβεται ένας σπουδαίος τεχνικός, ο Κάσπερ Χιούλμαντ. Στις εκλογές της Δανίας , ανάμεσα στα ψηφοδέλτια που βρέθηκαν στις κάλπες ήταν και το όνομά του Ομοσπονδιακού τεχνικού. Ναι, υπήρχαν άνθρωποι που γύρισαν την πλάτη στους πολιτικούς, θεωρώντας πως ο κόουτς της Δανίας είναι ικανότερος για να μπει στο Κοινοβούλιο.

Η δική του Δανία συνήλθε από το σοκ, έφτασε στα ημιτελικά του Εuro και λύγισε στην παράταση. Ωστόσο, αυτή η επιτυχία του άλλαξε τη ζωή. Αυτή η διοργάνωση έφερε τα πάνω - κάτω, τον μετέτρεψαν σε εθνική διασημότητα. Ο Χιούλμαντ έλαβε εκατοντάδες προσκλήσεις που του ζητούσαν να δώσει διαλέξεις ή ομιλίες για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ένας ηγέτης. Αναδείχθηκε κορυφαία προσωπικότητα στη χώρα, πρώτη φορά που δόθηκε αυτό το βραβείο σε κάποιο πρόσωπο του αθλητισμού και σίγουρα οι Σκανδιναβοί είχαν πολλούς στο παρελθόν.

Όταν ο Χιούλμαντ ανέλαβε το βάρος έπεσε αρκετά στο τακτικό κομμάτι και στην προσπάθεια να δώσει στους διεθνείς να καταλάβουν πόσο αναγκαία είναι η ευελιξία. Από το 3-4-3 άλλαζε εύκολα 4-3-3 ή το αντίθετο. Οι Γάλλοι... σοκαρίστηκαν το καλοκαίρι στο Stade de France, όταν η Δανία τους κέρδισε με 2-1 για το Nations League. Ο 50χρονος προπονητής κέρδισε τους παίκτες του και θεωρεί πως έχει στα χέρια του ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Η Δανία θα παρουσιαστεί με πολλούς διαφορετικούς σχηματισμούς στο Κατάρ και σίγουρα μπορεί να βάλει δύσκολα στους αντιπάλους.

Ο ανοιχτόμυαλος και πανέξυπνος Δανός κόουτς έχει αποκαταστήσει την... αγάπη του κόσμου για την εθνική ομάδα από τότε που πήρε τα ηνία το 2020 από τον Χαρέιντε. Από την πρώτη μέρα, σχεδόν σαν ιεραπόστολος, μιλούσε για την ομάδα που ανήκει σε κάθε Δανό. Για πολύ καιρό τα φιλικά στην Κοπεγχάγη ήταν μεταξύ συγγενών και φίλων, αλλά τώρα είναι sold out ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. Ο Χιούλμαντ έδειξε το δρόμο σε όλους τους προπονητές για το πως πρέπει να αγαπάνε την εθνική τους κι ελπίζει πως ο δρόμος για την κορυφή που ανοίχτηκε στο Euro να παραμείνει ορθάνοιχτος και στα γήπεδα του Κατάρ. Οι Δανοί ξέρουν καλά να μας εκπλήσσουν, ξέρουν όμως ακόμα καλύτερα να μάχονται. Η ομάδα του Χιούλμαντ θα είναι η δική μου… καβάτζα μετά την Αργεντινή της καρδιάς μας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...