Times: «Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα ζητήσουν την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030»

Βασίλης Μπαλατσός
Times: «Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και Αίγυπτος θα ζητήσουν την διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030»

bet365

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της αγγλικής εφημερίδας «Times» η Ελλάδα, Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος θα καταθέσουν φάκελο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030, με τις εξελίξεις να αναμένονται εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Πριν από περίπου ένα μήνα το «Cairo24» είχε αποκαλύψει πως η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και η Ελλάδα ετοιμάζουν φάκελο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Πριν λίγα 24ωρα ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, είχε πει πως το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα γίνει σε οκτώ χρόνια πιθανότατα θα λάβει χώρα σε Ισπανία και Πορτογαλία, όμως οι «Times»... ανάβουν και πάλι «φωτιές».

Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα πράγματι οι τρεις Ομοσπονδίες ετοιμάζουν της πρόταση τους προς την FIFA, το οποίο αναμένεται να είναι χειμερινός, όπως και το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Οι Times κάνουν αναφορά στο ραντεβού που είχε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Παναγιώτη Μπαλτάκο.


Τη διοργάνωση του επετειακού Μουντιάλ για τα 100 χρόνια από το πρώτο τουρνουά στην Ουρουγουάη έχουν ζητήσει μέχρι στιγμής, Κολομβία - Ουρουγουάη, Μαρόκο - Τυνησία - Αλγερία και Ισπανία - Πορτογαλία.

Σύμφωνα με αγγλικές πηγές οι συζητήσεις των εμπλεκόμενων Ομοσπονδιών είναι στο τελικό τους στάδιο για την υποβολή του φάκελού τους. Η Αίγυπτος και η Ελλάδα θα καλύψουν το κόστος για τις απαιτούμενες υποδομές.

Ο φάκελος καλώς εχόντων των πραγμάτων θα ανακοινωθεί πως κατατέθηκε στις προσεχείς εβδομάδες και θα κοντράρει την κοινή υποψηφιότητα των Πορτογαλίας και Ισπανίας. Την ίδια στιγμή Αγγλία και Ιρλανδία έχουν αποσυρθεί. Η FIFA στην επίσημη ενημέρωσή της έκανε λόγο για συζητήσεις με την ελληνική πλευρά που αφορούσαν γενικότερα στο ποδόσφαιρό μας.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα