Μαντσίνι: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω από την εθνική Ιταλίας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε και το Μουντιάλ»

Μαντσίνι: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω από την εθνική Ιταλίας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε και το Μουντιάλ»

Μαντσίνι: «Σκέφτηκα να αποχωρήσω από την εθνική Ιταλίας, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα κατακτήσουμε και το Μουντιάλ»

bet365

Ανήμερα της επετείου από την κατάκτηση του Euro 2020, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι αποκάλυψε στην «Gazzetta Dello Sport» τις τάσεις φυγής του από την εθνική Ιταλίας, αλλά και τον λόγο που παρέμεινε στο πόστο του, ώστε να οδηγήσει τους Ατζούρι στην κορυφή του κόσμου.

Το καλοκαίρι του 2021 ήταν μαγικό για την εθνική Ιταλίας. Μετά από 53 ολόκληρα χρόνια, η Σκουάντρα Ατζούρα γεύτηκε ξανά το νέκταρ της κατάκτησης του Euro, νικώντας μέσα στο «Γουέμπλεϊ» την οικοδέσποινα, Αγγλία κι έβγαλε στους δρόμους τους Ιταλούς, μετά από μια άνομβρη δεκαπενταετία. Η εξέλιξη, φυσικά, δεν ήταν αυτή που περίμεναν και που άρμοζε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, μια και οι Ατζούρι γνώρισαν σοκαριστικό αποκλεισμό στα μπαράζ του Μουντιάλ, γεγονός που εξώθησε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στα πρόθυρα της αποχώρησης.

Ανήμερα της πρώτης επετείου από την κατάκτηση του Euro, ο ομοσπονδιακός allenatore παραχώρησε συνέντευξη στη «Gazzetta Dello Sport» στην οποία αναφέρθηκε για τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της θητείας του και αποκάλυψε πως ο λόγος που συνεχίζει στο τιμόνι της Ιταλίας είναι γιατί πιστεύει πως θα κερδίσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Πετύχαμε ένα θαύμα, αλλά όχι μόνο στο Euro: παίξαμε εξαιρετικό ποδόσφαιρο για τρία χρόνια. Συμβαίνει να κερδίσεις ένα μεγάλο τουρνουά διότι όλα λειτουργούν τέλεια για έναν μήνα. Αλλά για μας δεν ήταν αυτή η περίπτωση: φτιάξαμε με αποφασιστικότητα τον δρόμο μας, δώσαμε πολλά σημαντικά παιχνίδια, όχι μόνο επτά.

«Από τότε που έγινα προπονητής, είχα πάντα έναν στόχο: να κερδίσω το Euro και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έναν χρόνο πριν, κρατώντας την κούπα στα χέρια μου, είπα στον εαυτό μου ''Θα κερδίσουμε το ένα μετά το άλλο''. Αυτό δεν θα γίνει, αλλά θα συνεχίσω να σκέφτομαι ότι θα το κερδίσουμε, ναι»

«Σκεφτόμουν σοβαρά να φύγω. Τόσο μετά την κατάκτηση του Euro, όσο και αφού χάσαμε την πρόκριση για το Μουντιά. Ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση στη δεύτερη περίσταση. Μετά το ''Γουέμπλεϊ'' το σκέφτηκα για λίγο και είπα μέσα μου, ''Σε έναν χρόνο έχουμε Μουντιάλ. Θα το ζήσω ως σχολιαστής στην τηλεόραση; Δεν έχω πάρει κάποια απόφαση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πλέον θα είναι ένας πολύ επίπονος μήνας για μένα. Δυστυχώς''
»

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα