Μουντιάλ: Η Γερμανία καταγγέλλει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των ομοφυλόφιλων στο Κατάρ

Μουντιάλ: Η Γερμανία καταγγέλλει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των ομοφυλόφιλων στο Κατάρ

Newsroom
Μουντιάλ: Η Γερμανία καταγγέλλει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των ομοφυλόφιλων στο Κατάρ

bet365

Ο πρώην διεθνής και νυν διευθυντής της γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Όλιβερ Μπίρχοφ ζητά περισσότερη «ευαισθητοποίηση» για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων στο Κατάρ, πέντε μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πέντε μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο και οι σκιές πάνω από τη διοργάνωση του Κατάρ παραμένουν. Πολλά είναι τα ερωτήματα σχετικά με τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων, των γυναικών και των ομοφυλόφιλων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε το Σάββατο (11/06), ο πρώην διεθνής και νυν διευθυντής της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Όλιβερ Μπίρχοφ καταγγέλλει την «απαράδεκτη» μεταχείριση των ομοφυλόφιλων στο εμιράτο.

Η νομοθεσία της διοργανώτριας χώρας του προσεχούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου) που ποινικοποιεί την ομοφυλοφιλία, «δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στις πεποιθήσεις μου», ανέφερε ο πρωταθλητής Ευρώπης του 1996, ο οποίος θα βρίσκεται στο Κατάρ ως διευθυντής της Εθνικής ομάδας.

«Η μεταχείριση των ομοφυλόφιλων (στο Κατάρ) είναι απολύτως απαράδεκτη. Ποια κριτήρια χρησιμοποιεί η FIFA για δώσει σε μια χώρα τη διοργάνωση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου;», συνέχισε.

«Η διοργάνωση ενός τουρνουά είναι το όπλο, ο πιο ισχυρός τρόπος να πιέσεις για πολυαναγκαία αλλαγή», υπογράμμισε.

Όμως αυτές οι αλλαγές, σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να γίνουν πριν από τον ορισμό της χώρας και όχι μετά, αλλιώς δεν έχουμε πλέον κανένα μέσο πίεσης».

«Πιστεύω ότι γενικά είναι καλό που συνεχίζουμε να μιλάμε για αυτά τα θέματα εκτός του αθλητικού χώρου, για να ευαισθητοποιήσουμε».

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα