Μουντιάλ: Η HRW κατηγορεί τον Ινφαντίνο για εξύβριση εργαζομένων

Newsroom
Μουντιάλ: Η HRW κατηγορεί τον Ινφαντίνο για εξύβριση εργαζομένων

bet365

Η οργάνωση Human Rights Watch (HRW) διαβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, προσέβαλε τους μετανάστες εργάτες που έχτισαν τις εγκαταστάσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αρνούμενος να δεσμευτεί να αποζημιώσει τις οικογένειες αυτών των εργαζομένων που έχασαν τη ζωή τους.

Ο ισχυρός άνδρας της FIFA μίλησε πριν από μερικές ημέρες σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Καλιφόρνια για το Παγκόσμιο Κύπελλο κι έδωσε εμμέσως άλλοθι στις σκληρές συνθήκες εργασίες που αντιμετώπισαν χιλιάδες μετανάστες, εκ των οποίων αρκετοί έχασαν τελικά τη ζωή τους.

«Οι γονείς μου μετανάστευσαν από την Ιταλία στην Ελβετία. Όταν δίνεις δουλειά σε κάποιον, ακόμα και σε σκληρές συνθήκες, του δίνεις παράλληλα αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια», ήταν η ατάκα του Ιταλοελβετού παράγοντα που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media.

Η οργάνωση Human Rights Watch (HRW) δεν είδε με καθόλου καλό μάτι τις δηλώσεις του Ινφαντίνο, ο οποίος προσέβαλε τους εργαζόμενους του και υποβάθμισε τους μετανάστες εργάτες στο Κατάρ που εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες ώστε να είναι όλες οι εγκαταστάσεις έτοιμες το Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Υπενθύμισε στον κόσμο ότι οι θάνατοι και οι κακοποιήσεις μεταναστών εργαζομένων που μπορούν να αποφευχθούν στο Κατάρ είναι μια ιστορική κηλίδα που απαιτεί λύση πριν ξεκινήσει το τουρνουά τον Νοέμβριο. Ο Ινφαντίνο, δεν έχει δεσμευτεί να αποζημιώσει τις οικογένειες των εργαζομένων που έχασαν τους μισθούς ή τη ζωή τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της, HRW, Μίνκι Ουόρντεν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 Τελευταία Νέα