Μέσι: Τα ιστορικά ρεκόρ που θα «σπάσει» με την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας

Ανδρέας Σουλάι
messi

bet365

Δύο ακόμα «θρυλικά» ρεκόρ αναμένεται να «σπάσει» ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάκτηση της 8ης Χρυσής Μπάλας.

Έτοιμος για μια ακόμη κορυφή είναι ο Λιονέλ Μέσι. Όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις, ο Αργεντινός σούπερ σταρ ετοιμάζεται να σηκώσει στα χέρια του μια ακόμη Χρυσή Μπάλα, καθώς σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, ο «pulga» έχει ήδη ενημερωθεί από το «France Football» για την τεράστια του επιτυχία, η οποία θα επιβεβαιωθεί στις 30 του Οκτώβρη.

Ο πολυνίκης του μεγαλύτερου ατομικού βραβείου, αναμένεται να αυξήσει τη διαφορά του και να κάνει σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να τον ξεπεράσει κάποιος μελλοντικός ποδοσφαιριστής, καθώς σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα σενάρια, τότε θα φτάσει τις οκτώ Χρυσές Μπάλες και θα γράψει ακόμα ένα ρεκόρ.

Ήδη ο Μέσι, έχει καταφέρει να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αθλήματος που έχει κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα σε τρεις διαφορετικές δεκαετίες. Ωστόσο, με την επερχόμενο, όπως όλα δείχνουν, 8η Χρυσή Μπάλα, ο «pulga» θα καταφέρει να προσθέσει στην συλλογή των ρεκόρ του, δύο ακόμα φοβερά επιτεύγματα τα οποία δεν τα έχει γράψει κανείς άλλος στο παρελθόν.

Πρώτος με τρεις διαφορετικές ομάδες

messi

Η κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας με δύο διαφορετικές ομάδες δεν αποτελεί πλέον... φοβερό επίτευγμα. Το έχουν καταφέρει αρκετοί, όπως το κατάφερε και ο Μέσι με τη μεταγραφή του στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ο Γιόχαν Κρόιφ που τη... σήκωσε και ως ποδοσφαιριστής του Άγιαξ και ως ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα. Ο Ρονάλντο το «φαινόμενο» που το έκανε και αφού πήρε μεταγραφή στην Ίντερ από την Μπαρτσελόνα και αφού επέστρεψε στην Ισπανία για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επίσης που κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο ατομικό βραβείο, τόσο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όσο και με εκείνη της Ρεάλ Μαδρίτης με την οποία το έκανε τέσσερις φορές.

Κανείς ωστόσο στο παρελθόν, δεν κατάφερε να την κατακτήσει με τρεις διαφορετικές ομάδες. Ο Λιονέλ Μέσι λοιπόν, αναμένεται να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του αθλήματος, που φτάνει στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας με τρεις διαφορετικές ομάδες, καθώς αναμένεται να τα καταφέρει και ως ποδοσφαιριστής της Ίντερ Μαϊάμι.

Πρώτος εκτός Ευρώπης και σε δύο διαφορετικές ηπείρους

messi

Η Χρυσή Μπάλα αποτελούσε και αποτελεί βραβείο για τους «Ευρωπαίους». Πολύ δύσκολα θα καταφέρει κάποιος που δεν αγωνίζεται στα γήπεδα της Ευρώπης να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα. Για την ακρίβεια, κανείς δεν το έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα.

Ο Μέσι αναμένεται να το κάνει και αυτό, καθώς σε περίπτωση που του δοθεί η φετινή Χρυσή Μπάλα, θα γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής εκτός γηραιάς ηπείρου που... σηκώνει το πολύ σημαντικό ατομικό βραβείο.

Κι όμως, ο Αργεντινός σταρ θα «σπάσει» και άλλο ρεκόρ. Συγκεκριμένα, θα γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής ever με κατακτήσεις σε δύο διαφορετικές ηπείρους, κάτι που φυσικά δεν έχει γίνει ποτέ ξανά στο παρελθόν.

 

MLS Τελευταία Νέα