Παρί Σεν Ζερμέν - Τουλούζ 2-0: Οι πρωταθλητές σήκωσαν το Super Cup

Βασίλης Μπαλατσός
Μπαπέ

bet365

Η πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν υπέταξε με 2-0 την κυπελλούχο Τουλούζ και κατέκτησε το Super Cup Γαλλίας. «Καθάρισαν» Λι Κανγκ Ιν και Κιλιάν Μπαπέ.

Με κούπα μπήκε στο 2024 η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωταθλητές Γαλλίας και πολυνίκεις του θεσμού επικράτησαν με 2-0 της Τουλούζ στο «Παρκ Ντε Πρενς» και σήκωσαν το 12ο Super Cup της ιστορίας τους σε 17 τελικούς. Πρώτος τίτλος για τον Λουίς Ενρίκε ως προπονητής των Παριζιάνων.

Τα πράγματα έγιναν εύκολα για την Παρί από νωρίς, καθώς ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Ντεμπελέ έκανε το γύρισμα και ο Λι Κανγκ Ιν άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή. Οι πρωταθλητές είχαν τον απόλυτο έλεγχο του ματς, είχε ευκαιρίες και στο 44' διπλασίασαν το προβάδισμα τους. Ο Μπαρκολά πάσαρε στον Κιλιάν Μπαπέ και ο Γάλλος σούπερ σταρ έκανε το 2-0 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Στο 56’ ο Χακίμι με εκτέλεση φάουλ σημάδεψε το δοκάρι του Ρεστέ. Η Τουλούζ πίεσε για να βρει το γκολ που θα την έβαζε στο ματς αλλά ο εξαιρετικός Ντοναρούμα κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μαρκίνιος, Ερναντές, Σκρίνιαρ (71’ Μπεράλντο), Χακίμι, Λι Κανγκ Ιν, Βιτίνια, Ζαΐρ Εμερί, Ντεμπελέ (69’ Ασένσιο), Μπαρκολά (66’ Κόλο Μουανί), Μπαπέ.

Τουλούζ: Ρεστέ, Σουάσο, Ντιαρά, Νικολάισεν, Μαβισά (76’ Καμάντζι), Σπίρινχς, Κάσερες, Ντένουμ (66’ Μάγκρι), Γκελαμπέρτ (65’ Σκίτα), Σιέρο (76’ Σισοκό) Νταλινγκά.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα