Ligue 1: «Καθάρισε» ο εορτάζων Μπαπέ για την Παρί, η Λυών αναπνέει και η Μπρεστ κάνει... αστεράτα όνειρα

Ιάσονας Θεριός
paris_saint_germain_win

bet365

Δίχως να... ιδρώσει και με δύο γκολ του Μπαπέ η Παρί Σεν Ζερμέν επέστρεψε στις νίκες (3-1 τη Μετς), ενώ η Λυών πήρε το τρίτο διαδοχικό της τρίποντο και ανεβαίνει. Τεσσάρα... τετράδας η Μπρεστ του φοβερού 20χρονου Ντουμπιά.

Έκανε το... χρέος της η Παρί Σεν Ζερμέν και διατήρησε τη σημαντικότατη διαφορά πέντε βαθμών στην κορυφή της Ligue 1 από τη 2η Νις. Οι Παριζιάνοι δίχως να... αγχωθούν ιδιαίτερα επικράτησαν 3-1 εντός έδρας της Μετς του Μπόλονι και συνέχισαν την πορεία προς ακόμα ένα στέμμα, αφού πλέον δείχνουν ξανά πανίσχυροι σε σχέση με τους φιλόδοξους μνηστήρες τους.

Ανήμερα των γενεθλίων του, ο Κιλιάν Μπαπέ έστησε... πάρτι και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη, όντας ξανά ο απόλυτος πρωταγωνιστής των πρωταθλητών. Στο δεύτερο μέρος άναψαν τις μηχανές οι γηπεδούχοι, με τον Βιτίνια να ανοίγει το σκορ στο 49' και ο... εορτάζοντας με πανέμορφο φαλτσαριστό πλασέ εκτός περιοχής έδωσε αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του στο 60'.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Ουντόλ στο 72ο λεπτό, αλλά στο 83' ο Μπαπέ εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Εντικιντί και, αφού πέρασε τον γκολκίπερ της Μετς, διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Το ντεμπούτο με την Παρί Σεν Ζερμέν έκανε κι ο 16χρονος αδερφός του σταρ της, Ίθαν Μπαπέ.

Ανάσα η Λυών, «λάμψη» ο Ντουμπιά

Την ίδια ώρα η Λυών έδειξε αποφασισμένη να... γυρίσει την κατάσταση, αφού έφτασε στο τρίτο διαδοχικό της τρίποντο στη Ligue 1. Οι Λιονέ επικράτησαν με το... ισχνό αλλά πολύτιμο 1-0 της Ναντ εντός έδρας και ανέβηκαν στη 15η θέση της βαθμολογίας, στο +2 από τις επικίνδυνες θέσεις. Πρωταγωνιστής για τη Λυών ο Λακαζέτ, ο οποίος σκόραρε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 49ο λεπτό.

Ούτε ο Μπαπέ πάντως, ούτε ο... γερόλυκος των Λιονέ έλαμψαν όσο ο 20χρονος Καμορί Ντουμπιά της Μπρεστ. Ο Μαλινέζος πραγματοποίησε μια ασύλληπτη εμφάνιση και με τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο (!) οδήγησε μόνος του την ομάδα του στην τεσσάρα (4-0) επί της Λοριάν. Με αυτό το τρίποντο η Μπρεστ ανέβηκε στην 4η θέση της Ligue 1 και κάνει... όνειρα Champions League.

Τα αποτελέσματα της Ligue 1 (20/12)

  • Μπρεστ - Λοριάν 4-0
  • Λυών - Ναντ 1-0
  • Μονπελιέ - Μαρσέιγ 1-1
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μετς 3-1
  • Ρεμς - Χάβρη 1-0
  • Στρασβούγο - Λιλ 2-1
  • Τουλούζ - Μονακό 1-2

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα