Παρί Σεν Ζερμέν: Ο γαλλικός σύλλογος έχει απώλειες ύψους 368 εκατ. ευρώ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ο γαλλικός σύλλογος έχει απώλειες ύψους 368 εκατ. ευρώ

Newsroom
mbappe_messi_celebration

bet365

Η Direction Nationale du Contrôle de Gestion (DNCG) ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση και την εποπτεία των λογαριασμών των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων στη Γαλλία.έδωσε στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς των συλλόγων για τη σεζόν 21-22.

Η Εθνική Διεύθυνση Διαχειριστικού Ελέγχου (DNCG) είναι το όργανο της γαλλικής λίγκας που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο των λογαριασμών των επαγγελματικών ποδοσφαιρικών συλλόγων της γαλλικής χώρας και αυτό που συνέταξε την έκθεση της περασμένης σεζόν, η οποία καλύπτει από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 30 Ιουνίου 2022.

Όσον αφορά την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν τα στοιχεία δείχνουν ότι την αγωνιστική περίοδο 21-22 είχε έλλειμμα 368 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με το DNCG, η ομάδα του Παρισιού διέθεσε 729 εκατομμύρια για τις αμοιβές του προσωπικού, δηλαδή για μισθούς.

Ένα μεγάλο μέρος αυτών των χρημάτων πήγε στα συμβόλαια των Ντοναρούμα, Σέρχιο Ράμος, Χακίμι και φυσικά Λιονέλ Μέσι , οι οποίοι εντάχθηκαν στην ομάδα το καλοκαίρι του 2021.Επιπλέον, η PSG διέθεσε λίγο πάνω από 180 εκατομμύρια ευρώ σε μεταγραφές εκείνη τη σεζόν.

Σύμφωνα με την DNCG, 147,3 αφορούσαν μεταγραφές ποδοσφαιριστών και 39,4 για αμοιβές ατζέντηδων και μεσαζόντων.

Όσον αφορά τα έσοδα, η ομάδα του Παρισιού κατέγραψε 669,6 εκατομμύρια. Από αυτά, τα 139 ήταν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, 377 από χορηγούς και διαφήμιση, 57 από έσοδα αγώνων και 96 από άλλες πηγές.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα