Λανς - Μονακό 3-0: «Διψάει» για την έξοδο στο Champions League και δεν... αστειεύεται

Ιάσονας Θεριός
lens_openda_celebration

bet365

Η Λανς είχε «καυτό» Οπεντά και ήταν εντυπωσιακή απέναντι στη Μονακό, την οποία διέλυσε 3-0, και συνεχίζει να κυνηγά το όνειρο της πρόκρισης στο επόμενο Champions League. Γκέλα στην έδρα της Οσέρ για τη Λιλ.

Η Λανς οδεύει προς τα... αστέρια! Η ομάδα του Εζ συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις και κυνηγά το εισιτήριο που οδηγεί στο Champions League. Μετά την ήττα από την Παρί Σεν Ζερμέν την προηγούμενη εβδομάδα, οι Λανσουά επικράτησαν με εντυπωσιακή εντός έδρας τριάρα της Μονακό και επέστρεψε στη 2η θέση της Ligue 1, στο +2 από τη Μαρσέιγ. Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν και πάλι ο Λοΐ Οπεντά που πλέον μετρά στο φετινό πρωτάθλημα 17 τέρματα και 3 ασίστ. Ο Βέλγος στράικερ «χτύπησε» δις νωρίς και έθεσε γερά θεμέλια για το τρίποντο. Τόσο στο 9' όσο και στο 16' βρέθηκε στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή κάνοντας το 2-0. Στο 56' ο 23χρονος μπήκε στο ρόλο του δημιουργού και «σέρβιρε» σχεδόν έτοιμο γκολ στον Τόμασον που από κοντά δεν αστόχησε και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στην 4η θέση συνεχίζουν οι Μονεγάσκοι.

Εκτός έδρας γκέλα για τη Λιλ

Η Λιλ δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Οσέρ, με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και να μένουν στο 1-1. Οι Λιλουά άνοιξαν το σκορ στο 36' χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέιβιντ αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 62' με τον ίδιο τρόπο και σκόρερ τον Νιανγκ. Η ομάδα του Φονσέκα δεν εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες της και έτσι αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τον βαθμό της ισοπαλίας. Στην 5η θέση βρίσκεται η Λιλ, στη 14η η Οσέρ.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα