Μαρσέιγ - Τρουά 3-1: Μασσαλοί για… Champions League, «κέρασαν» τριάρα την Τρουά

Ιάσονας Θεριός
marseille_win

bet365

Η Μαρσέιγ ήταν εξαιρετική κόντρα στην Τρουά και πήρε τη νίκη (3-1), χάρη στην οποία προσπέρασε τη Λανς και ανέβηκε στη 2η θέση της Ligue 1, συνεχίζοντας την πορεία της προς το Champions League.

Η Μαρσέιγ κάνοντας ένα πραγματικά πολύ καλό παιχνίδι δεν δυσκολεύτηκε να υποτάξει την Τρουά εντός έδρας και με το τελικό 3-1 βρέθηκε ξανά στη 2η θέση της Ligue 1, προσπερνώντας τη Λανς και κάνοντας σημαντικό βήμα για την έξοδο στο Champions League. Απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης υπήρξε ο Βιτίνια, που πέτυχε τα πρώτα του τέρματα για τους Μασσαλούς. Ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 2’ ενώ πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα ο Ιντέρ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 64’ ο πρώην παίκτης της Μπράγκα σκόραρε ξανά δίνοντας προβάδισμα τριών τερμάτων. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι, που συνεχίζουν στη 18η θέση, ήταν να μειώσουν στις καθυστερήσεις με τον Μπαλντέ.

«Κυνηγά» τη Λανς η Μονακό, παρέμεινε σε ευρωπαϊκή τροχιά η Λιλ

Σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει η Μονακό που επικράτησε 3-1 της Λοριάν εντός έδρας και μείωσε την απόστασή της από την 3η Λανς στους δύο βαθμούς. Ο Ντιατά στο 14΄και ο Γκολόβιν στο 27’ έθεσαν από νωρίς γερές βάσεις νίκης, ενώ ο Φόλαντ στο 55’ πέτυχε το τρίτο τέρμα των Μονεγάσκων. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με το πέναλτι του Κονέ στο 86’.

Πολύτιμο τρίποντο κατάφερε να πάρει και η Λιλ που ανέτρεψε την κατάσταση κόντρα στη Μονπελιέ και τη νίκησε 2-1 εντός έδρας. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 24’ με τον Σιλά, ωστόσο μέσα σε δύο λεπτά, από το 70’ ως το 72’, Ντέιβιντ και Καμπελά «χτύπησαν» για τους Λιλουά, ανεβάζοντας την ομάδα τους ξανά στην 5η θέση, η οποία οδηγεί στην Ευρώπη.

«Ανάσα» για Μπρεστ, το… παλεύει το Στρασβούργο

«Χρυσές» νίκες όσον αφορά τη μάχη της σωτηρίας κατάφεραν να πάρουν Μπρεστ και Στρασβούργο που δείχνουν πως θα παλέψουν ως το τέλος. Η πρώτη επικράτησε της Νις εντός έδρας 1-0 χάρη στο τέρμα του Λε Ντουαρόν από το 12’ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Δύο βαθμούς πίσω της το Στρασβούργο, το οποίο νίκησε την Αζαξιό 3-1 και κυνηγά την παραμονή του στην κατηγορία.

Τα αποτελέσματα της ημέρας (16/04)

Μαρσέιγ – Τρουά 3-1

Λιλ – Μονπελιέ 2-1

Μονακό – Λοριάν 3-1

Οσέρ – Ναντ 2-1

Μπρεστ – Νις 2-1

Κλερμόν – Ανζέ 2-1

Στραβσούργο – Αζαξιό 3-1

Η βαθμολογία της Ligue 1

Η βαθμολογία της Ligue 1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα