Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ 4-2: Προβλημάτισε, αγχώθηκε, αλλά νίκησε με ιστορικό Μπαπέ

Παρί Σεν Ζερμέν - Ναντ 4-2: Προβλημάτισε, αγχώθηκε, αλλά νίκησε με ιστορικό Μπαπέ

bet365

Η Παρί Σεν Ζερμέν μπορεί για ακόμα ένα ματς να προβλημάτισε αμυντικά, όμως επικράτησε της μαχητικής Ναντ με 4-2 και πανηγύρισε τρίτο διαδοχικό τρίποντο. Έγραψε ιστορία ο Κιλιάν Μπαπέ, ο οποίος έφτασε τα 201 γκολ και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

H Παρί Σεν Ζερμέν λίγα 24ωρα πριν την ρεβάνς με την Μπάγερν στο Μόναχο προβλημάτισε και πάλι με την απόδοση της. Οι Παριζιάνοι προηγήθηκαν με 2-0 της Ναντ στο «Παρκ Ντε Πρενς», οι κυπελλούχοι ισοφάρισαν σε 2-2 μέσα στο πρώτο μέρος, όμως εν τέλει οι παίκτες του Κριστόφ Γκαλτιέ πήραν τη νίκη με 4-2 και πανηγύρισαν τρίποντο για τρίτη διαδοχική αγωνιστική της Ligue 1. Έγραψε ιστορία ο Κιλιάν Μπαπέ, καθώς με το γκολ του έφτασε τα 201 σε όλες τις διοργανώσεις, ξεπέρασε τον Καβάνι και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Οι πρωταθλητές Γαλλίας μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με δυο γκολ από νωρίς. Στο 12' ο Νούνο Μέντες έκανε το γύρισμα από τα αριστερά, η μπάλα κόντραρε και ο Μέσι από κοντά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά αργότερα, στο 17', ο Μέντες σούταρε μέσα από την περιοχή, ο Λαφόν απέκρουσε η μπάλα πήγαινε προς τον Μουκιέλε και ο Ατζάμ στην προσπάθεια του να κόψει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Τα Καναρίνια δεν το έβαλαν κάτω και μάλιστα ισοφάρισαν πριν την ανάπαυλα. Στο 31' ο Μπλας με σέντρα - σουτ από τα αριστερά αιφνιδίασε τον Ντοναρούμα και έστειλε την μπάλα στην κλειστή του γωνία. Στο 38' ο Μολέ εκτέλεσε κόρνερ και ο Γκαναγκό με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2.

Οι Παριζιάνοι ανέκτησαν το προβάδισμα τους στο 60'. Ο Μπαπέ έκανε γέμισμα από τα δεξιά και ο Ντανίλο με κεφαλιά έβαλε εκ νέου μπροστά τους Παριζιάνους. Οι παίκτες της Ναντ μέχρι τέλους έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης, όμως εν τέλει το μόνο που άλλαξε ήταν ο δείκτης του σκορ, με τον Μπαπέ στο 90+2' να διαμορφώνει το τελικό 4-2 με σουτ μέσα από την περιοχή.

Παρί Σεν Ζερμέν: Ντοναρούμα, Μουκιέλε (71' Σολέρ), Μαρκίνιος (77' Μπιτσιάμπου), Ράμος, Μέντες, Ρουίθ, Βιτίνια, Ντανίλο, Ζαΐρ-Εμερί (86' Πεμπελέ), Μέσι, Εμπαπέ

Ναντ: Λαφόντ, Σεντόνζ, Καστελετό, Αντρέι, Παλουά (70' Βίκτορ), Ατζάμ (70' Σιμόβ), Μπλας, Μουτουσαμί, Σισοκό (81' Γκεσάντ), Μολέ (69' Μοσταφά Μοχάμεντ), Γκαναγκό (81' Κοκό)

Μοιρασιά για Λανς και Λιλ

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το «Derby du Nord». Η Λανς προηγήθηκε στο «Μπολάρ», η Λιλ ισοφάρισε σε 1-1, ήταν καλύτερη και άξιζε το γκολ της νίκης, το οποίο όμως δεν ήρθε ποτέ και η απόσταση των δυο ομάδων παρέμεινε στους έξι βαθμούς. Οι Λανσουά προηγήθηκαν στο 41' χάρη στο αυτογκόλ του Ζοζέ Φόντε μετά από στατική φάση. Στο δεύτερο μέρος οι Λιλουά κυριάρχησαν, ισοφάρισαν στο 69' με τον Τζόναθαν Ντέιβιντ, αλλά ο Μπρις Σαμπά με κομβικές αποκρούσεις έσωσε τον βαθμό για τους γηπεδούχους. Η Λανς είναι στην 3η θέση με 51 βαθμούς και η Λιλ είναι 6η με 45.

Βαθμολογία:

ligue 1 table

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα