Παρί Σεν Ζερμέν - Στρασβούργο 2-1: Λύτρωση με Μπαπέ στο 90+6΄και «αντίο» με χαμόγελα στο 2022

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Στρασβούργο 2-1: Λύτρωση με Μπαπέ στο 90+6΄και «αντίο» με χαμόγελα στο 2022

bet365

Αν και το Στρασβούργο της... έβγαλε το λάδι, ο Μπαπέ έδωσε τη λύση στο 90+6' από την άσπρη βούλα για την Παρί (2-1) και παράλληλα συνέχεια στο νικηφόρο σερί! Αποβλήθηκε στο 63΄για θέατρο ο Νεϊμάρ.

Όσο διαθέτει Μπαπέ, αυτομάτως έχει το δικαίωμα να ελπίζει! Ακόμα και σε ένα ματς που όλα πηγαίνουν στραβά... Με τον «διπρόσωπο» Μαρκίνιος άλλωστε να διατηρεί την ισορροπία με γκολ και αυτογκόλ και τον Νεϊμάρ να την «κρεμά» με δυο ανόητες κάρτες εντός δυο λεπτών στο β΄μέρος, η Παρί τα είχε βρει σκούρα απέναντι στο αξιόμαχο Στρασβούργο. Έστω και την ύστατη στιγμή ωστόσο μίλησε η κλάση του Μπαπέ! Με τον Γάλλο να κερδίζει πέναλτι και να ευστοχεί στο 90+6΄οι Παριζιάνοι λύγισαν στο... παρά ένα τους φιλοξενούμενους και έδωσαν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους που τους εκτόξευσε προσωρινά στο +8 από τη δεύτερη Λανς.

Το ξεκίνημα πάντως δεν προμήνυε ένα τόσο δραματικό φινάλε. Μόλις στο 14΄μάλιστα η Παρί ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Νεϊμάρ εκτέλεσε το φάουλ και ο Μαρκίνιος πήρε την κεφαλιά για να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Όσο όμως τα λεπτά κυλούσαν, τόσο ανέβαινε η απόδοση και η τόλμη του Στρασβούργου που είχε φροντίσει να ρίξει προειδοποιητική βολή στο 30΄ με ανεπανάληπτο τετ-α-τετ του Γκαμειρό ο οποίος νικήθηκε από τον Ντοναρούμα.

Το σύνολο του Γκαλτιέ ωστόσο δεν θορυβήθηκε από τα σημάδια και τελικά το πλήρωσε στο 51΄, όταν ο Μαρκίνιος έβαλε με ρίσκο το πόδι του στη σέντρα του Τόμασον, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει, σπατάλησε τεράστια ευκαιρία με τον Μπαπέ σε τετ-α-τετ τρία λεπτά αργότερα, ενώ στο 63΄έχασε και τον αφελή Νεϊμάρ που αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για θέατρο!

Όλα έδειχναν πως η επιστροφή στα εγχώρια θα συνδυαζόταν με γκέλα, αλλά ας... όψεται ο Μπαπέ. Με τον ίδιο άλλωστε να κερδίζει πέναλτι στην τελευταία ουσιαστικά φάση και να το εκτελεί εύστοχα για το 2-1, η Παρί πήρε ανάσα στο 90+6΄και έκλεισε με χαμόγελα τις υποχρεώσεις της για το 2022.

Παρί Σεν Ζερμέν (Κριστόφ Γκαλτιέ): Ντοναρούμα, Μουκιελέ, Σέρχιο Ράμος, Μαρκίνιος, Μπιτσιαμπού (79΄Χακίμι), Βεράτι, Φαμπιάν Ρουίθ, Βιτίνια (63΄Σαράμπια), Νεϊμάρ, Μπαπέ, Εκιτικέ (73΄Σολέρ)

Νίκες για Λιλ και Μονακό

Η Λιλ διατηρήθηκε «ζωντανή» στο κυνήγι των ευρωπαϊκών εισιτηρίων, καθώς επικράτησε με 2-0 εκτός έδρας της Κλερμόν. Ο Γκόμες, στο 68ο λεπτό πέτυχε το 1-0, ενώ στις καθυστερήσεις ο Μοχάμεντ Μπαγιό διαμόρφωσε το 2-0. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι, λόγω της αποβολής του Κοφριέ στο 90΄+1.

Διπλό για τη Μονακό που επικράτησε 3-2 της Οσέρ, με πρωταγωνιστή τον 19χρονο Μπεν Σεγκίρ που πέτυχε δυο γκολ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Αζαξιό - Ανζέ 1-0

Οσέρ - Μονακό 2-3

Κλερμόν - Λιλ 0-2

Παρί Σεν Ζερμέν - Στρασμπούρ 2-1

Μπρεστ - Λυών 2-4

29/12

Λοριάν - Μονπελιέ
Ρεμς - Ρεν
Νις - Λανς
Μαρσέιγ - Τουλούζ

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα