Μέσι: Το ιδιωτικό του τζετ εξέπεμψε εκατοντάδες τόνους άνθρακα σε τρεις μήνες!

Μέσι: Το ιδιωτικό του τζετ εξέπεμψε εκατοντάδες τόνους άνθρακα σε τρεις μήνες!

Νίκος Κικίδης
Μέσι: Το ιδιωτικό του τζετ εξέπεμψε εκατοντάδες τόνους άνθρακα σε τρεις μήνες!

bet365

Για έλλειψη οικολογικής συνείδησης κατηγορείται στη Γαλλία ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο φέρεται να εξέπεμψε 1.500 τόνους διοξειδίου του άνθρακα σε ταξίδια με το ιδιωτικό του τζετ.

Μόνο φειδωλή δεν ήταν η χρήση που έκανε ο Λιονέλ Μέσι στο ιδιωτικό του τζετ τους τελευταίους τρεις μήνες, με τον Αργεντινό κυριολεκτικά να είναι υπεύθυνος για την εκπομπή 1.500 τόνων διοξειδίου του άνθρακα!

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η γαλλική «Equipe», το ιδιωτικό τζετ του Αργεντινού σταρ έκανε συνολικά 52 πτήσεις αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου και μέσα σε αυτό το διάστημα εξέπεμψε τόσους τόνους άνθρακα όσους ο μέσος Γάλλος πολίτης σε... 150 χρόνια!

Από τον χάρτη που δημιούργησε η εφημερίδα για να «ιχνηλατήσει» τα ταξίδια του 35χρονου επιθετικού της Παρί προκύπτει πως κύριοι προορισμοί του ήταν το Μπουένος Άιρες, το Μαϊάμι αλλά και η Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων ο Μέσι έκανε στάσεις σε Ουρουγουάη και Βραζιλία, ενώ ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμά του είχε και η Ισπανία, αφού μέσα στο καλοκαίρι βρέθηκε στις Βαρκελώνη, Τενερίφη και Μπιλμπάο.

Τα δεκάδες ταξίδια του βραχύσωμου επιθετικού πάντως δεν έκαναν καλό «γκελ» σε μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής κοινότητας, σε μια εποχή που οι κλιματικές αλλαγές προειδοποιούν την ανθρωπότητα για ένα πιο δυστοπικό μέλλον.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα