Ligue 1: 12 πέναλτι σε 2 αγωνιστικές, πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια

Ligue 1: 12 πέναλτι σε 2 αγωνιστικές, πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια

Newsroom
Ligue 1: 12 πέναλτι σε 2 αγωνιστικές, πρώτη φορά τα τελευταία 35 χρόνια

bet365

Μπορεί τα πέναλτι που κέρδισε η Παρί Σεν Ζερμέν λόγω της έντασης μεταξύ Νεϊμάρ και Κιλιάν Μπαπέ, να συζητήθηκαν περισσότερο, αλλά συνολικά επιβλήθηκαν 12 τις πρώτες δύο αγωνιστικές του γαλλικού πρωτάθλημα, αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία 35 χρόνια.

Συνολικά 12 φορές στήθηκε η μπάλα στην άσπρη βούλα μέσα σε δύο ημέρες στην τελευταία αγωνιστική της Ligue 1. Την ίδια περίοδο, πέρυσι, είχαν δοθεί μόλις 3 πέναλτι, κι όλα μετατράπηκαν σε γκολ.

Φέτος, κατέληξαν στην εστία τα 9 από τα 12 πέναλτι, συμπεριλαμβανομένων των 5 από τα 7 που δόθηκαν την 2η αγωνιστική. Μόνο ο Κιλιάν Μπαπέ κόντρα στη Μονπελιέ και ο Axel Disasi εναντίον της Ρεν νικήθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Την 1η μέρα, ήταν ο Florian Sotoca, που απέτυχε.

Το VAR παίζει προφανώς σημαντικό ρόλο σε αυτές τις διαιτητικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους επίσημους κανόνες που διέπονται από την IFAB, το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ένα χέρι τιμωρείται εάν ένας παίκτης «αγγίξει εσκεμμένα την μπάλα με το χέρι» ή εάν «τεχνητά» αυξήσει την επιφάνεια του σώματός του, δηλαδή μέσω μιας αφύσικης κίνησης. Καταστάσεις φυσικά δύσκολες να κριθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα και που ως εκ τούτου προκαλούν τακτικά την επέμβαση του VAR.

Αλλά ο αριθμός των ποινών δεν είναι ο μόνος στατιστικός τομέας στον οποίο διαπρέπει αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος 2022-2023. Με συνολικά 62 γκολ σε δύο ημέρες παρά τον αναβληθέντα αγώνα (Λοριάν - Λυών), ή 3,26 γκολ ανά αγώνα, αν προτιμάτε, η Ligue 1 έφτασε στον καλύτερο μέσο όρο της ανά αγώνα εδώ και 50 χρόνια. Είναι το τρίτο πιο... πλούσιο ξεκίνημα της σεζόν στην ιστορία του κορυφαίο πρωταθλήματος της Γαλλίας.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα