Τίτε: «Όποιος προπονητής βάζει τον Νεϊμάρ στα άκρα είναι γάιδαρος»

Newsroom
Τίτε: «Όποιος προπονητής βάζει τον Νεϊμάρ στα άκρα είναι γάιδαρος»

bet365

Ο προπονητής της Εθνικής Βραζιλίας αρνείται να δεχτεί ότι ο σούπερ σταρ, το μέλλον του οποίου είναι αβέβαιο στην Παρί Σεν Ζερμέν, πρέπει να αγωνίζεται στις πτέρυγες.

Την πλήρη στήριξή του στον Νεϊμάρ έδειξε σε δηλώσεις του ο κόουτς της Σελεσάο, εκ των φαβορί για την κατάκτηση στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο, μιλώντας για τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Βραζιλιάνου αλλά και τη θέση που του επιτρέπει να δείξει το ταλέντο και τις αρετές του.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν θεωρείται πως έχασε την σπίθα του από τότε που μεταφέρθηκε στο αριστερό άκρο και δεν είδαμε ποτέ ανάλογες εμφανίσεις με εκείνες δίπλα στον Λουίς Σουάρες και Λιονέλ Μέσι, στη Μπαρτσελόνα.

Στη Γαλλία αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ (στα 18 από τα 22 ματς της Ligue 1), ενώ για τη Βραζιλία αγωνίζεται ως «10άρι», με τον 30χρονο να έχει φτάσει πλέον τα 74 γκολ για την φανέλα της σελεσάο.

Ο Τίτε δεν έχει καμία αμφιβολία ότι πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο οποιασδήποτε επίθεσης, με τα ερωτήματα για τον χειρισμό της μπάλας να απορρίπτονται, καθώς το παιχνίδι του έχει να κάνει με τη δημιουργία.

Ο πολύπειρος κόουτς είπε συγκεκριμένα στο podcast της Sextra Estrela: «Δεν είναι πρόβλημα, είναι λύση. Λένε ότι ο Νεϊμάρ θα κάνει περισσότερα λάθη παίζοντας στο κέντρο. Αλλά είναι η θέση του που τον κάνει να κάνει περισσότερα λάθη, γιατί ό,τι κάνει εκεί με δημιουργικούς όρους θα είναι καθοριστικό».

«Αν ένας προπονητής βάλει τον Νεϊμάρ στην πτέρυγα, θα τον πω γάιδαρο. Περιορίζει σημαντικά τη δημιουργική ικανότητα ενός παίκτη με αυτές τις ιδιότητες. Η δημιουργικότητα δεν είναι σταθερότητα, είναι ενδεχόμενο, είναι περιστασιακή. Θα κάνει περισσότερα λάθη, ναι, γιατί η δημιουργική του ικανότητα είναι εκεί που απαιτείται».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα