Νεϊμάρ: Η Παρί θέλει να τον πουλήσει, εκείνος διστάζει να φύγει

Νεϊμάρ: Η Παρί θέλει να τον πουλήσει, εκείνος διστάζει να φύγει

Newsroom
Νεϊμάρ: Η Παρί θέλει να τον πουλήσει, εκείνος διστάζει να φύγει

bet365

Η Παρί είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο πώλησης του Νεϊμάρ κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, εάν κατατεθεί συμφέρουσα προσφορά, αλλά ο Βραζιλιάνος διεθνής, σύμφωνα με το GOAL, διστάζει να αποχωρήσει.

Ο Βραζιλιάνος σταρ έφτασε στο «Παρκ ντε Πρενς» με... τιμές και αμοιβή παγκόσμιο ρεκόρ το 2018, σε μια σοβαρή δήλωση πρόθεσης από τον σύλλογο της Ligue 1 να εδραιώσει τη θέση του στο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Ωστόσο, η αποτυχία κατάκτησης του Champions League και η απόφαση του Κιλιάν Μπαπέ να παρατείνει την παραμονή του στον σύλλογο, μετά το μεταγραφικό σίριαλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, σημαίνει ότι η ομάδα της πρωτεύουσας της Γαλλίας, ψάχνει τρόπους να «απεμπλακεί» από το βαρύ συμβόλαιο του 30χρονου επιθετικού. Ιδιαίτερα μετά από μια ταραχώδη σεζόν όπως αυτή που ολοκληρώθηκε.

Γιατί μπορεί ο Νεϊμάρ να αποχωρήσει από την PSG, ποιος ο ρόλος του Μπαπέ;

Παρά την εκ νέου κατάκτηση του στέμματος της Ligue 1 υπό τις οδηγίες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο φέτος, πολλοί πιστεύουν ότι η σεζόν της Παρί κρίνεται αποτυχημένη, λόγω του πρόωρου αποκλεισμού της από το Champions League από τη Ρεάλ Μαδρίτης (θυμίζουμε χατ-τρικ Καρίμ Μπενζεμά μέσα σε 17 λεπτά κι ανατροπή).

Ο Νεϊμάρ δέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής από τους υποστηρικτές του συλλόγου, με τον ίδιο και τον Λιονέλ Μέσι να αποδοκιμάζονται, μετά την ευρωπαϊκή τους κατάρρευση. Η στάση του Βραζιλιάνου και η στασιμότητά του στο γήπεδο, έχουν μπει και στο μικροσκόπιο του συλλόγου, σύμφωνα με το GOAL.

Παράλληλα, η απόφαση του Γάλλου διεθνούς, Κιλιάν Μπαπέ, να παραμείνει στην ομάδα μπορεί επίσης να παίξει τον ρόλο της, σε οποιαδήποτε διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορά το μέλλον του Νεϊμάρ, με τον Γάλλο να έχει πλέον επιρροή και στη μεταγραφική πολιτική και τα θέματα της ομάδας μετά την επικερδή νέα του συμφωνία.

Θέλει ο Νεϊμάρ να φύγει;

Ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από το «Πακ ντε Πρενς» και σκοπεύει να συνεχίσει με την Παρί την επόμενη σεζόν. Θυμίζουμε ότι ο «Νέι» υπέγραψε μόλις πέρυσι νέα συμφωνία με τους Γάλλους μέχρι το 2025 και μετά από μια σεζόν με αρκετούς πρωταγωνιστές, ίσως υπάρχει ελπίδα ότι η... συλλογή αστέρων παγκόσμιας κλάσης της Παρί θα αποδώσει πολύ καλύτερα το 2022/23.

Επιπλέον, με το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 να πλησιάζει, όπου η Βραζιλία θεωρείται μεταξύ των φαβορί, ο 30χρονος άσος θα έχει κάθε λόγο να αποδείξει ότι οι αμφισβητίες κάνουν λάθος και να δείξει γιατί ο σύλλογος του Παρισίου τίναξε την μπάνκα στον αέρα για να τον κάνει δικό του.

Πού θα μπορούσε να πάει ο Νεϊμάρ αν αποχωρήσει;

Εάν ο Βραζιλιάνος αποχωρούσε από το Parc des Princes, ο αριθμός των ομάδων που θα μπορούσαν ρεαλιστικά να τον υπογράψουν είναι περιορισμένος, δεδομένης της μεγάλης αμοιβής του.

Αν και ο Νεϊμάρ πιθανότατα δεν θα πουληθεί για το ποσό ρεκόρ που είχε καταβάλει η Παρί για τις υπηρεσίες του αρχικά, το αναμενόμενο κόστος του θα βάλει πολλές ομάδες - συμπεριλαμβανομένου του πρώην συλλόγου του, της Μπαρτσελόνα - πιθανότατα έξω από το κυνήγι της υπογραφής του.

Οι Μπλαουγκράνα φέρεται να είχαν άτυπες συζητήσεις για μια ανταλλαγή με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στα μέσα της σεζόν 2021/22, αλλά με τον τελευταίο να ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το «Καμπ Νόου» ως ελεύθερος, μια τέτοια κίνηση δεν είναι πλέον εφικτή.

Η Νιούκαστλ θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις του, αλλά ο Νεϊμάρ δεν ενδιαφέρεται γι αυτή την προοπτική.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα