Πογιέτ: «Λάθος του Μπαπέ που αρνήθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης»

Newsroom
Πογιέτ: «Λάθος του Μπαπέ που αρνήθηκε τη Ρεάλ Μαδρίτης»

bet365

Οι επικρίσεις στον Γάλλο διεθνή για την απόφασή του να παραμείνει στη Παρί απορρίπτοντας την πρόταση της Ρεάλ Μαδρίτης συνεχίζονται. Τελευταίος χρονικά ο ομοσπονδιακός μας προπονητής.

Ο Ορελιέν Τσουαμενί είναι επίσημα εδώ και κάποιες ώρες η δεύτερη προσθήκη στο ρόστερ της «βασίλισσας» Ρεάλ. Μπορεί ο Γάλλος μέσος να ξεχώρισε κυρίως με τις εμφανίσεις του στη Μονακό, ωστόσο άρχισε να λάμπει πολύ νωρίτερα. Σύμφωνα με τους Γάλλους αυτός που τον ανακάλυψε πρώτος και είδες τις τεράστιες προοπτικές εξέλιξής του, είναι ο νυν προπονητής της εθνικής μας, Γκουστάβο Πογιέτ, στο πέρασμά του από τον πάγκο της Μπορντό.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν εκείνος που τον ανέδειξε σε ηλικία 18 ετών και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «El Larguero» σχολίασε τόσο τον νεοαποκτηθέντα αστέρα της Ρεάλ, όσο και την επιλογή του Κιλιάν Μπαπέ, να απορρίψει την πρόταση των «μερένγκες» και να παραμείνει κάτοικος Παρισίου.

Ο άλλοτε προπονητής της Μπορντό λοιπόν μιλώντας για τον Τσουαμενί, τόνισε: «Όταν έφθασα τον Ιανουάριο του 2018 άρχισα να παρακολουθώ πολλά παιχνίδια της δεύτερης ομάδας. Όταν τον είδα παρατήρησα την εντυπωσιακή σωματική του διάπλαση, την κομψότητα και τις κινήσεις του μέσα στο γήπεδο. Πόσο προσεκτικός ήταν. Τον έφερα στην pre - season και αμέσως συνειδητοποίησα τι τύπος παιδιού είναι. Εξαιρετικός, μορφωμένος, πρόθυμος να βελτιωθεί, με θεαματική σωματική διάπλαση. Είχε τον τρόπο να φτάνει σε όλες τις φάσεις. Όταν τον γνώρισα κατάλαβα ότι είναι έχει χαρακτηριστικά box-to-box».

Ερωτηθείς για το ποια είναι η ιδανική θέση του 22χρονου μέσου μέσα στο γήπεδο, εξήγησε: «Δίπλα στον Κασεμίρο, γιατί θα του έδινε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση, να πατήσει περιοχή. Ενώ για το αν έκανε την σωστή απόφαση να πάρει μεταγραφή στη Ρεάλ, είπε: «Ήταν σωστό για τον Τσουαμενί να υπογράψει στη Ρεάλ έναντι της Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτός που έκανε το λάθος ήταν ο Μπαπέ, ξεκάθαρα», τόνισε.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα