Μπορντό: Υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία λόγω χρεών

Μπορντό: Υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία λόγω χρεών

Μπορντό: Υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία λόγω χρεών

bet365

Η Μπορντό υποβιβάστηκε αγωνιστικά στη Ligue 2, όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων «έπεσε» στην τρίτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Γαλλίας.

Η κατηφόρα δεν έχει τελειωμό για τη Μπορντό. Οι Γιρονδίνοι τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Ligue 1 με 31 βαθμούς και αγωνιστικά υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία, όμως μετά τον οικονομικό έλεγχο της εποπτείας των λογαριασμών των ποδοσφαιρικών συλλόγων επαγγελματικών ενώσεων στη Γαλλία (DNCG) έπεσε στην National 1 (τρίτη κατηγορία). Η αρμόδια αρχή έκρινε πως λόγω χρεών, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, το γαλλικό κλαμπ δεν μπορεί να σταθεί σε επίπεδο Ligue 2. Η διοίκηση της Μπορντό έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση μέσα στις επόμενες επτά ημέρες, η οποία θα εκδικαστεί σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα της Γαλλίας, η οποία έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων έξι πρωταθλήματα, τέσσερα Κύπελλα, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA της 1995/96. Οι Γιρονδίνοι έχουν αγωνιστεί και σε επίπεδο Champions League. Τελευταία τους παρουσία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν τη σεζόν 2009/10, όταν έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα