Μπαπέ: Πήρε «τσεκούρι» και… πετά 1,2 δισ. ευρώ! (Poll)

Newsroom
Μπαπέ: Πήρε «τσεκούρι» και… πετά 1,2 δισ. ευρώ! (Poll)

bet365

O Γάλλος σταρ… διέψευσε τη «μαύρη λίστα», αλλά τα αποδυτήρια του Parc des Princes «πότισαν» από το νέο πλάνο με πρόεδρο – παίκτη τον Μπαπέ.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα εποχή, όπου ένας 23χρονος σταρ μετατράπηκε σε πρόεδρο - παίκτη. Το κλαμπ του έταξε τα πάντα και ο Κιλιάν Μπαπέ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη. «Η ομάδα θέλει να αλλάξει πολλά στο αθλητικό επίπεδο, και το γεγονός αυτό μου δημιούργησε την διάθεση να παραμείνω» τονίζει ο ίδιος, ο οποίος στην επόμενη διετία θα βάλει στα ταμεία του 300 εκατομμύρια ευρώ!

Το νούμερο προκαλεί ίλιγγο, όμως αυτοί που… ζαλίστηκαν περισσότερο είναι ο προπονητής του και οι συμπαίκτες του. Ο Μπαπέ θέλει το Champions League και για να το κατακτήσει αποφάσισε να… θυσιάσει τον Μαουρίτσιο Ποτσετίνο, αλλά και 13 (!) παίκτες της Παρί. Εχει λευκή επιταγή και αν τελικώς προχωρήσει στο δικό του πλάνο απομένει να δούμε πως θα διαμορφωθούν τα αποδυτήρια.

Ο Γάλλος σταρ μπορεί να διέψευσε τα όσα κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες, όμως η Ευρώπη φαίνεται πως είναι μπροστά σε ένα πρωτόγνωρο πείραμα μετατροπής μιας μεγάλης ομάδας σε πλάνο με πρότζεκτ μάνατζερ έναν 23χρονο εν ενεργεία παίκτη.

*Τα ποσά υπολογίζονται κατά προσέγγιση και είναι βασισμένα πάνω στη λίστα που δημοσίευσε η γαλλική «L'ÉQUIPE» τον περασμένο Μάρτιο (δεν προσμετρώνται οι αναπροσαρμογές συμβολαίων)

Γράφουν οι Πολ. Παπαδόπουλος – Κων. Κωλαΐτης – Ν. Κικίδης

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (34,8 εκατ. ευρώ)

Μαουρίτσιο Ποτσετίνο (34,8 εκατ. ευρώ)

Νεϊμάρ (542 εκατ. ευρώ)

Νεϊμάρ (542 εκατ. ευρώ)

Μάουρο Ικάρντι (105 εκατ. ευρώ)

Μάουρο Ικάρντι (105 εκατ. ευρώ)

Ντράξλερ (82,9 εκατ. ευρώ)

Ντράξλερ (82,9 εκατ. ευρώ)

Λεάντρο Παρέδες (80,5 εκατ. ευρώ)

Λεάντρο Παρέδες (80,5 εκατ. ευρώ)

Κουρζάβα (79 εκατ. ευρώ)

Κουρζάβα (79 εκατ. ευρώ)

Χουάν Μπερνάτ (63,8 εκατ. ευρώ)

Χουάν Μπερνάτ (63,8 εκατ. ευρώ)

Tίλο Κέρερ (62 εκατ. ευρώ)

Tίλο Κέρερ (62 εκατ. ευρώ)

Ιντρίσα Γκέιγ (54 εκατ. ευρώ)

Ιντρίσα Γκέιγ (54 εκατ. ευρώ)

Πάμπλο Σαράμπια (42,6 εκατ. ευρώ)

Πάμπλο Σαράμπια (42,6 εκατ. ευρώ)

Άντερ Ερέρα (37,4 εκατ. ευρώ)

Άντερ Ερέρα (37,4 εκατ. ευρώ)

Ντανίλο (34,4 εκατ. ευρώ)

Ντανίλο (34,4 εκατ. ευρώ)

Σέρχιο Ρίκο (16 εκατ. ευρώ)

Σέρχιο Ρίκο (16 εκατ. ευρώ)

Κολίν Νταγκμπά (7,8 εκατ. ευρώ)

Κολίν Νταγκμπά (7,8 εκατ. ευρώ)

Πόσο έχει κοστίσει μέχρι τώρα; Ο 50χρονος κερδίζει 1.1 εκατομμύρια ευρώ μικρά τον μήνα και μόνο οι Σιμεόνε (3 εκατομμύρια), Γκουαρδιόλα (1.9 εκατομμύρια), Κλοπ (1.5 εκατομμύρια), Κόντε (1.5 εκατ.), Αλέγκρι (1.17 εκατ.) είναι πιο πάνω στη λίστα.

Σε περίπτωση απόλυσης, η Παρί καλείται να δώσει στον ίδιο 15 εκατομμύρια ευρώ (μισθοί και μπόνους), αλλά και 5 εκατ. στο τιμ του. Ο βοηθός του, ο Χεσούς Πέρεθ κερδίζει 80.000 τον μήνα, ενώ ο άλλος βοηθός, ο Μιγκέλ Ντ' Αγκοστίνο κερδίζει 50.000 ευρώ τον μήνα. Ο κόουτς τερματοφυλάκων, Τόνι Χιμένεθ και ο πρώτος γυμναστής, Σεμπαστιάνο Ποτσετίνο (ο γιος του Μαουρίτσιο) καρπώνονται με 20.000 τον μήνα.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο «asset» της Παρί Σεν Ζερμέν όλα αυτά τα χρόνια (εξαιρουμένου του ίδιου του Κιλιάν Μπαπέ). Ο Βραζιλιάνος σταρ αποτελεί μέχρι σήμερα την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας (222 εκατ. ευρώ) κι ως τέτοια τον αντάμειψε και η Παρί, προσφέροντάς του το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην ομάδα.

Μεγαλύτερο ακόμα κι από αυτό του Λιονέλ Μέσι (35,5 εκατ. ευρώ οι «καθαρές» αποδοχές του Νέι, 35 του Αργεντίνου). Έχει ήδη κοστίσει 200 εκατομμύρια ευρώ από το 2017 και με συμβόλαιο για άλλα τρία χρόνια οι οικονομικές υποχρεώσεις της Παρί προς το πρόσωπό του μπορεί να ξεπεράσουν το μισό δισεκατομμύριο ευρώ!

Η Παρί μπορεί να μη γεύτηκε ακόμα τους καρπούς ενός ευρωπαϊκού τίτλου μαζί του, αλλά αντικειμενικά έχει ευεργετηθεί από τη μεταγραφή του Νεϊμάρ. Εμπορικά, χορηγικά, επικοινωνιακά. Κι από την πλευρά του ο Νέι μπορεί επίσης να καταγράφει κατά μέσο όρο λιγότερες από 30 εμφανίσεις τον χρόνο, όμως, έχει ήδη πιάσει τριψήφιο αριθμό τερμάτων (100 γκολ σε 144 ματς) και 76 ασίστ.

Ιστορία μου, αμαρτία μου... Η Παρί Σεν Ζερμέν έκανε τα πάντα για να αποκτήσει τον Μάουρο Ικάρντι, ελπίζοντας πως θα κάνει πιο λαμπερό το ποδοσφαιρικό Παρίσι.

Τον Γενάρη του 2020 τον απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ, ενώ έξι μήνες αργότερα ήρθε η οριστική συμφωνία για τη μεταγραφή του. Οι Νερατζούρι έπεσαν από τα 70 εκατομμύρια στα 50, με την Παρί να του προσφέρει τετραετές συμβόλαιο! Ο Αργεντινός έχει βάλει ήδη στο λογαριασμό του 20 εκατομμύρια, ενώ σε περίπτωση που μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι θα πάρει άλλα 20 εκατομμύρια ως αποζημίωση!

Όπως προαναφέραμε, είναι… αμαρτία για την Παρί, μιας και τα ερωτικά σκάνδαλα σχολιάστηκαν περισσότερο από τις εμφανίσεις του. Ο παροδικός χωρισμός με τη Γουάντα… τάραξε τα αποδυτήρια της ομάδας, με τον ίδιο να έχει τάσεις φυγής. Ακόμα και όταν τα βρήκαν, το μυαλό του δεν ήταν στο πως θα πείσει τον Ποτσετίνο να τον χρησιμοποιεί περισσότερο! Σε αυτούς τους 28 μήνες μέτρησε 92 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 38 γκολ και 10 ασίστ.

Στέριωσε παρά τις ουκ ολίγες τάσεις... πώλησης που είχε δείξει η Παρί. Ο Γερμανός αποκτήθηκε ως άλλοτε παιδί-θαύμα από τη Βόλφσμπουργκ το καλοκαίρι του 2017, με τους Παριζιάνους να ξοδεύουν το ποσό των 36 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά λιγότερα είναι τα χρήματα που έχει κοστίσει ο παίκτης σε μισθούς (36,5 εκατ. ευρώ), αμειβόμενος με 6,7 εκατ. τον χρόνο βάσει του νέου του συμβολαίου, το οποίο έχει ισχύ για άλλες δύο σεζόν.

O πρώην σταρ του γερμανικού πρωταθλήματος απέχει μια ανάσα από τις 200 συμμετοχές με τη φανέλα της Παρί. Η πορεία του, όμως, είναι σταθερά καθοδική, καθώς το peak του στον γαλλικό σύλλογο το έζησε στις τρεις πρώτες σεζόν. Συνολικά έχει μετρήσει μόλις 26 γκολ αλλά και 41 ασίστ.

Η μεταγραφή του από τη Ζενίτ ήταν μία από τις ουκ ολίγες υπερβάσεις των Παριζιάνων την τελευταία δεκαετία (40 εκατ. ευρώ στη Ζενίτ τον χειμώνα του 2019). Το συμβόλαιο προς τον Αργεντινό χαφ, επίσης.

Οι ετήσιες απολαβές του Παρέδες αγγίζουν τα δέκα εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο (9 εκατ.) και μέχρι στιγμής έχει βάλει στον προσωπικό του λογαριασμό το ποσό των 31,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αν μείνει και αυτό το καλοκαίρι στη γαλλική πρωτεύουσα, τότε θα λάβει ακόμα 9 εκατ.

Ανήκει στη «β' τάξη» των πιο ακριβοπληρωμένων παικτών της Παρί, όμως, για τα δεδομένα του δεν έχει προοδεύσει ιδιαίτερα στην... απόσβεση. Συνολικά έχει παίξει σε 113 αγώνες (3 γκολ, 9 ασίστ), τα είχε πάει εξαιρετικά στην πορεία μέχρι τον τελικό του Champions League το 2020, αλλά έκτοτε δεν έχει ξαναβρεί διάρκεια στις καλές εμφανίσεις. Ήταν ήδη «φευγάτος» πριν ο Μπαπέ πάρει... προαγωγή σε project manager.

Ο τρίτος μακροβιότερος παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν. Φυσικό κι επόμενο να έχει στοιχίσει στους Παριζιάνους, αν και δεν έχει το πιο βαρύ συμβόλαιο. Ο Γάλλος μπακ αμείβεται με έξι εκατομμύρια ευρώ ετησίως και βρίσκεται στην Παρί επτά χρόνια, έχοντας συμβόλαιο και για δύο ακόμα σεζόν. Το κόστος της μεταγραφής του από τη Μονακό πίσω στο 2015 είχε φτάσει τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Τσακωμοί με προπονητές και οπαδούς, πειθαρχικά παραπτώματα, αρκετά λάθη στο χορτάρι, οι βασικοί λόγοι που ο 30χρονος πλέον Γάλλος δεν έγινε ποτέ «σημαία» της Παρί παρά τα χρόνια εμπειρίας του στο κλαμπ.

«Ταβάνι» οι 25 εμφανίσεις κατά μέσο όρο στις πρώτες του έξι σεζόν (153 συνολικά), το... τερμάτισε φέτος παίζοντας μόλις μία φορά κι αυτή στο Σούπερ Καπ. Δεν θα λείψει σε πολλούς αν αποχωρήσει, κι έχει φτάσει κοντά να το κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν.

Στην τελευταία μέρα των μεταγραφών πίσω στο καλοκαίρι του 2018, η Παρί Σεν Ζερμέν κατέληγε σε οριστική συμφωνία με τη Μπάγερν Μονάχου για τον Χουάν Μπερνάτ έναντι του ποσού των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

Οι Βαυαροί άλλωστε έψαχναν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιό του και οι Παριζιάνοι αποτέλεσαν μια νέα ιδανική ευκαιρία για τον Ισπανό μπακ, ο οποίος στη Γαλλία θα εκτόξευε τον ετήσιο μισθό του στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ. Και η τετραετής επέκταση της συνεργασίας του το 2021 σημαίνει πως ο Ισπανός έχει ακόμα... ψωμιά στη γαλλική πρωτεύουσα.

Εκτός βέβαια αν ο Κιλιάν Μπαπέ έχει διαφορετική άποψη... Ο Ισπανός αριστερός μπακ άλλωστε δεν κατάφερε να πείσει ποτέ τους Παριζιάνους πως αξίζει μια θέση βασικού στο ρόστερ και χρόνο με τον χρόνο υποχωρεί όλο και περισσότερο στην ιεραρχία. Τη φετινή περίοδο κατέγραψε μόλις 15 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ από το 2018 μέχρι και σήμερα απαριθμεί συνολικά 92 συμμετοχές στο σύλλογο, με απολογισμό έξι γκολ και δέκα ασίστ.

Αποκτήθηκε ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της Γερμανίας. Αλλωστε, το καλοκαίρι του 2018 η Παρί Σεν Ζερμέν δαπάνησε 37 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Σάλκε. Ο 22χρονος είχε υπογράψει πενταετές συμβόλαιο, με τις απολαβές του να αγγίζουν τα 5 εκατομμύρια ετησίως. Επειτα από μια τετραετία, ο διεθνής στόπερ δεν έχει πείσει πως μπορεί να κάνει τη διαφορά και αν μείνει ελεύθερος θα πάρει αποζημίωση 5 εκατομμύρια.

Τρεις γεμάτες σεζόν, αλλά χωρίς συνέπεια και σταθερότητα. Ο Κέρερ δεν μπόρεσε να κάνει ποτέ την υπέρβαση και να πείσει πως μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Παρί των μεγάλων σχεδίων. Βασικός στα πλάνα του Χάνσι Φλικ στην εθνική Γερμανίας, αλλά όχι στο πλάνο του Μπαπέ για την Παρί των ονείρων του.

Σε αυτή την τετραετία μέτρησε 112 συμμετοχές, έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές, ενώ μοίρασε δυο ασίστ. Ο ίδιος έχει συμβόλαιο μέχρι το 2023 και μέχρι τη… λίστα του Γάλλου σταρ δεν είχε φανταστεί το μέλλον του σε άλλη ομάδα.

Όταν το καλοκαίρι του 2019 η Παρί Σεν Ζερμέν κατέβαλε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει από την Έβερτον σίγουρα ανέμενε πολλά περισσότερα. Και μπορεί πράγματι ο Ιντρίσα Γκέιγ να μην έχει αποδειχτεί εντελώς... σκάρτη μεταγραφή, όμως ταυτόχρονα δεν δικαιολογεί τα έξι εκατομμύρια ευρώ που πληρώνουν ετησίως οι Παριζιάνοι για τις υπηρεσίες του.

Ένα ποσό που οφείλουν να καταβάλουν τουλάχιστον για ακόμα ένα χρόνο, όποτε και εκπνέει η συμφωνία τους με τον 32χρονο μέσο. Κατά την τριετή του παραμονή στο Παρίσι, ο Σενεγαλέζος χαφ έχει καταγράψει συνολικά 111 συμμετοχές με απολογισμό επτά γκολ και έξι ασίστ.

Αριθμοί που ναι μεν δεν είναι αμελητέοι, αλλά ούτε και ικανοί να του εξασφαλίσουν μια θέση στη «νέα» Παρί Σεν Ζερμέν, όπως τουλάχιστον την οραματίζονται οι Νασέρ Αλ Κελαϊφί και Κιλιάν Μπαπέ.

Ο εξορισμός του στην Πορτογαλία και την Σπόρτινγκ Λισαβόνας την περασμένη σεζόν αποκαλύπτει μέχρι κεραίας όλη την αλήθεια για την περίπτωση του Ισπανού εξτρέμ. Παρά τα 18 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν στη Σεβίλλη για χάρη του το καλοκαίρι του 2019, ο 30χρονος δεν κατάφερε να αποδείξει ποτέ την αξία του στη γαλλική πρωτεύουσα.

Με ετήσιες απολαβές στα 3,8 εκατομμύρια ευρώ και συμβόλαιο μέχρι το 2024, η Παρί μπορεί να χρεωθεί κάτι παραπάνω από 42,6 εκατομμύρια ευρώ για την περίπτωσή του. Χρήματα που ο Ισπανός δεν κατάφερε να δικαιολογήσει επ’ ουδενί, αφού στην πρώτη του διετία στο Παρίσι κατέγραψε συνολικά 79 συμμετοχές με 22 γκολ και 12 ασίστ, προτού παραχωρηθεί δανεικός στη Σπόρτινγκ.

Άλλος ένας παίκτης που βρίσκεται στη μέση του συμβολαίου του. Ο πρώην χαφ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μεταγράφηκε ως ελεύθερος το 2019 και συνεπώς δεν κόστισε κάτι σε επίπεδο μεταγραφής.

Κέρδισε, βέβαια, συμβόλαιο με απολαβές ύψους 7,8 εκατ. ευρώ τον χρόνο, λόγος που ο ατζέντης του είχε πιέσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για αύξηση μισθού πριν πάρει την απόφαση να αποχωρήσει. Έχε άλλα δύο χρόνια στο συμβόλαιό του κι αν τα εξαντλήσει θα εισπράξει άλλα 15,6 εκατ. ευρώ.

Στους ρολίστες της Παρί την τελευταία τριετία, συνεπής παρ' όλα αυτά στον ρόλο του και σε ό,τι του ζητείται. Ο Βάσκος έχει καταγράψει 95 συμμετοχές ως τώρα, με απολογισμό έξι γκολ και έξι ασίστ, αντικρίζοντας φυσικά και 17 κίτρινες κάρτες (μία ανά πέντε συμμετοχές).

Από τα πρόσφατα μέλη του δυναμικού των Παριζιάνων, ο άλλοτε παίκτης του Άρη μεταγράφηκε αντί 16,4 εκατ. ευρώ το καλοκαίρι του 2021 από την Πόρτο και εύλογα δεν συγκαταλέγεται στα πιο «τσουχτερά» συμβόλαια της ομάδας. Συγκεκριμένα, αμείβεται με 4,6 εκατ. ευρώ ετησίως κι αν εξαντλήσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2025 θα έχει κοστίσει συνολικά 34,4 εκατ. ευρώ στους πρωταθλητές Γαλλίας.

Ο Πορτογάλος χαφ έχει βρει τον δρόμο προς την αρχική ενδεκάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο αρκετές φορές, χωρίς όμως να έχει «καπαρώσει» τη θέση βασικού. Συνολικά έχει καταγράψει 79 συμμετοχές, μαζί και με 7 γκολ και μία ασίστ, αποτελώντας τον μπαλαντέρ του Αργεντινού τεχνικού για όλες τις δύσκολες αποστολές, αφού εκτός από εξάρι έχει κληθεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, συνήθως με επιτυχία.

Τι κι αν αποτελεί την τρίτη ιεραρχικά λύση κάτω από τα γκολπόστ; Ο Σέρχιο Ρίκο έχει κοστίσει περίπου 11,5 εκατομμύρια ευρώ στην Παρί από τη στιγμή της άφιξής του το 2019, ποσό που μπορεί να ανέλθει στα 16 εκατομμύρια έως τη λήξη του συμβολαίου του το 2024.

Με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ο πρώην γκολκίπερ της Σεβίλλης αποτελεί βαρίδι για τους Παριζιάνους που δεδομένα θα ψάξουν να του βρουν νέα ομάδα μέσα στο θερινό μεταγραφικό παζάρι.

Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα τον είχαν στείλει δανεικό στη Μαγιόρκα, αποπληρώνοντας ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό του μισθού του. Μέσα στα 2,5 χρόνια που αγωνίζεται για τους Παριζιάνους, ο Σέρχιο Ρίκο έχει καταγράψει μόλις 1.921 αγωνιστικά λεπτά μέσα σε 24 συμμετοχές.

Προϊόν της ακαδημίας της Παρί που έκανε το μεγάλο βήμα στην πρώτη ομάδα το καλοκαίρι του 2018. Ο ετήσιος μισθός του δεν ξεπερνάει τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που τον καθιστά ως έναν εκ των πιο χαμηλόμισθων στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δεσμευμένος με δυο χρόνια ακόμα συμβόλαιο, ο νεαρός δεξιός μπακ μπορεί να κοστίσει συνολικά περίπου οκτώ εκατομμύρια ευρώ στους Παριζιάνους, οι οποίοι ωστόσο θα ψάξουν να τον ξεφορτωθούν το προσεχές καλοκαίρι.

Με μόλις 77 συμμετοχές στη γαλλική πρωτεύουσα εδώ και μια τετραετία (έχει σημειώσει ένα γκολ και τρεις ασίστ), ο Γάλλος θεωρείται - και δικαίως - ως ένας από τους πλέον αναλώσιμους στο τωρινό ρόστερ.

Loading...