Μαρσέιγ - Λυών 0-3: Ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος οι «Λιονέ» και έβαλαν... φωτιά στην πεντάδα

Μαρσέιγ - Λυών 0-3: Ξέσπασαν στο δεύτερο μέρος οι «Λιονέ» και έβαλαν... φωτιά στην πεντάδα

bet365

H Λυών επικράτησε με 3-0 της Μαρσέιγ και έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το «Βελοντρόμ». Μένει εκτός Ευρώπης η περσινή πρωταθλήτρια, Λιλ. Βήμα... υποβιβασμού για τη Μπορντό.

H Λυών πήρε δεύτερο διαδοχικό τρίποντο, καθώς μετά τη νίκη με 5-2 επί τη Μονπελιέ επικράτησε της Μαρσέιγ μέσα στο «Βελοντρόμ» με 3-0. Οι «Λιονέ» βρίσκονται στην έβδομη θέση της Ligue 1 με 55 βαθμούς, πέντε βαθμούς πίσω από την πέμπτη Νις (60), ενώ οι Μασσαλοί παραμένουν στη δεύτερη θέση πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί Σεν Ζερμέν, με τρεις βαθμούς περισσότερους από τη Ρεν και τη Μονακό (65 έναντι 62).

Oι Μαρσεγέζοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουν με «πρωταγωνιστή» τον Aρκάντιους Μίλικ, όμως ο Πολωνός αστόχησε τόσο στο 29' όσο και στο 43'. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το στο 55', όταν ο Έμερσον εκτέλεσε φάουλ, ο Ντεμπελέ έκανε την προβολή και ο προωθημένος Λουκέμπα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν τόσο για οφσάιντ του Ντεμπελέ στην αρχή της φάσης, όσο και για επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα, όμως διαιτητής και VAR δεν εντόπισαν παράβαση.

Η Μαρσέιγ πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως εν τέλει η Λυών ήταν αυτή που σκόραρε ξανά. Στο 76' ο Γκούστο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Μούσα Ντεμπελέ με κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι νίκησε τον Πάου Λόπες για το. Ο Τόκο Εκαμπί έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της στο 88', όταν μετά από γύρισμα του Τετέ έκανε το σουτ στην κίνηση και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Μένει εκτός πεντάδας η Λιλ - Προς Ligue 2 η Mπορντό

Η περσινή πρωταθλήτρια της Ligue 1, Λιλ ηττήθηκε με 3-0 στην έδρα της Τρουά και ουσιαστικά έμεινε εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Οι «Λιλουά» βρίσκονται εννέα βαθμούς μακριά από την πέμπτη Νις και στο γαλλικό πρωτάθλημα η ισοβαθμία κρίνεται στη διαφορά τερμάτων με την ομάδα της Νίκαιας να είναι στο +15 και τη Λιλ στο -1... Η Τρουά σκόραρε και τα τρία της γκολ από το σημείο του πέναλτι με τους Ταρντιέ (43' - 86') και Ούγκμπο (55'). Οι περσινοί πρωταθλητές ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτες, καθώς στο 50' αποβλήθηκε ο Ρενάτο Σάντσες με δυο κίτρινες φάσεις στην ίδια φάση, για φάουλ και χλευασμό στον διαιτήτή, ενώ ο Μπουράκ Γιλμάζ είδε απευθείας κόκκινη κάρτα στο 68'.

Η Μπορντό έκανε... βήμα προς τη Ligue 2, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της από τη Νις με 1-0 και παρέμεινε στην πρότελευταία (19η) θέση με 27 βαθμούς. Οι «Γιρονδίνοι» απέχει τέσσερις βαθμούς από τη 18η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ (Σεντ Ετιέν - 31 βαθμοί) και έξι λιγότερους από τη 17η Κλερμόν (33 βαθμοί), τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος. Την αναμέτρηση έκρινε ο Ντελόρ, ο οποίος σκόραρε στο 74'. Η Νις αύξησε τη διαφορά της από το έκτο Στρασβούργο στους τρεις βαθμούς (60-57).

Τα σημερινά (1/5) αποτελέσματα της 35ης αγωνιστικής της Ligue 1:

  • Τρουά - Λιλ 3-0
  • Μπρεστ - Κλερμόν 2-0
  • Λοριάν - Ρεμς 1-2
  • Μονακό - Ανζέ 2-0
  • Μονπελιέ - Μετς 2-2
  • Μπορντό - Νις 0-1
  • Μαρσέιγ - Λυών 0-3

Βαθμολογία:

ligue 1 table

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα