Μέσι: Γκολ, πρωτάθλημα και νέες εμπειρίες στο Παρίσι (vids)

Μέσι: Γκολ, πρωτάθλημα και νέες εμπειρίες στο Παρίσι (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μέσι: Γκολ, πρωτάθλημα και νέες εμπειρίες στο Παρίσι (vids)

bet365

Τελικά δεν ήταν κάτι δύσκολο, αλλά και πάλι, δεν κύλησαν όλα όπως θα τα φανταζόταν. Ούτε εκείνος, ούτε ο Αλ – Κελαΐφι. Το πρώτο πρωτάθλημα του Μέσι μακριά από την Μπαρτσελόνα, ήταν αρκετά περίεργο.

Το 1-1 με την Λανς το βράδυ του Σαββάτου έστεψε την Παρί Σεν Ζερμέν Πρωταθλήτρια Γαλλίας για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. Ο Λιονέλ Μέσι στην πρώτη του χρονιά στην ομάδα, φεύγοντας το περασμένο καλοκαίρι από την Μπαρτσελόνα σε ένα τέλος εποχής που κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει και να σκεφτεί.

Έπρεπε, όμως, να γίνει λόγω των κανονισμών της LaLiga στα οικονομικά, άνοιξε νέο κεφάλαιο.

Και αυτό το νέο κομμάτι της ποδοσφαιρικής του ιστορίας, του πρόσφερε ακόμα έναν τίτλο. Ένα πρωτάθλημα Γαλλίας. Κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν είχε βιώσει μέχρι τώρα, κάτι που δεν είχε στη συλλογή του.

Όχι πως ήταν όλα εύκολα. Κάθε άλλο. Αν και ο τίτλος ήρθε με δικό του γκολ, σημειώθηκαν αποτυχίες με αποκλεισμούς σε Champions League και Κύπελλο Γαλλίας. Και κάπως έτσι, ο Μέσι ξέρει πως ήταν πολύ περίεργα τα πράγματα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής χρονιάς...

  • Μόλις τέσσερα γκολ σε επίπεδο πρωταθλήματος, στη χειρότερη επίδοση της καριέρας του

Τα φέρνει έτσι η ζωή σε ορισμένες περιπτώσεις και ορισμένους ανθρώπους, που ακόμα και το χειρότερο, διαγράφεται γιατί οδηγεί σε κάτι το οποίο τελικά μένει στο μυαλό και είναι πολύ πιο θετικό. Κάπως έτσι έχει το πράγμα και για τον Λιονέλ Μέσι στην φετινή του συμμετοχή στην Ligue1.

Μόλις τέσσερα τέρματα πέτυχε ο Αργεντινός σούπερ σταρ στο πρωτάθλημα, στη χειρότερη επίδοσή του σε ολόκληρη την καριέρα του. Με μια πρόχειρη και γρήγορη ματιά, εντοπίζει κανείς το μόλις ένα τέρμα που είχε με την ανδρική ομάδα της Μπαρτσελόνα την σεζόν 2004-2005, αλλά με μόλις 7 συμμετοχές και 76' στο γήπεδο, ενώ, την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, ο Μέσι είχε 6 τέρματα σε 17 παιχνίδια!

  • Το πρώτο «χτύπημα» με τη φανέλα της Παρί το περίμενε... όλος ο πλανήτης

Μπορεί να μην ήταν σε επίπεδο πρωταθλήματος, όμως, το πρώτο γκολ του Λιονέλ Μέσι με τη φανέλα της νέας του ομάδας ήρθε σε εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι. Στη φάση των ομίλων του Champions League απέναντι στη Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με ένα από τα πολύ γνωστά του σουτ που είναι πραγματικά αδύνατο να μην φτάσουν στα αντίπαλα δίχτυα, είχε διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο ματς του «Παρκ ντε Πρενς» στις 28 του Σεπτέμβρη του 2021.

Εννοείται πως ο τρόπος που σκόραρε, η νίκη και το μέγεθος του αντιπάλου, έκαναν όλο τον κόσμο ν 'ασχοληθεί με αυτό το γκολ, το οποίο περίμεναν άπαντες πως και πως. Στην Ευρώπη σκόραρε περισσότερο απ' ότι το έκανε στην γαλλική Λίγκα.

Έφτασε στα πέντε γκολ, αφού πέτυχε το στόχο δις στο εντός έδρας παιχνίδι με την Λειψία (νίκη 3-2) και σε αυτό κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ, όπου ήρθε πιο άνετη επικράτηση με το τελικό 5-1 για τους Παριζιάνους. Απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στους «16», όμως, τίποτε... Και ήρθε ο πικρός αποκλεισμός.

  • Η πρώτη φορά που «χόρεψαν» μαζί με Μπαπέ και Νεϊμάρ

Άργησε πολύ να γίνει αυτό. Ο Νεϊμάρ είχε απουσιάσει για περίπου 2 μήνες μέσα στην σεζόν λόγω προβλήματος τραυματισμού. Κάποια άλλα ματς τα είχε χάσει και ο Μέσι για διάφορους λόγους. Αυτό το ματς που στην Παρί ήλπιζαν να έχει έρθει από νωρίς και να έχει μεγάλη συνέχεια, κατεγράφη προς το φινάλε της σεζόν.

Στις 3 του Απρίλη, στο εντός έδρας 5-1 επί της Λοριάν, για πρώτη φορά στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, οι Μέσι, Νεϊμάρ και Μπαπέ, σχημάτισαν το... MNM και βρήκαν όλοι δίχτυα σε ένα παιχνίδι.

Όλο και κάπως θα είχαν συνεργαστεί, φυσικά, το προηγούμενο διάστημα, με κάποιον να ετοιμάζει γκολ για τον άλλον και τις συνεργασίες να ποικίλουν. Ωστόσο, τα αφεντικά της ομάδας θα ήθελαν ιδανικά να είναι πολύ περισσότερα τα παιχνίδια όπου η μαγική τριπλέτα θα ήταν ενωμένη μπροστά από την αντίπαλη εστία. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...

  • Η επόμενη μέρα στην Παρί και... η Μπαρτσελόνα του Τσάβι

Ο Νασέρ Αλ Κελαΐφι ποντάρει πάνω στον Λιονέλ Μέσι για την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι ιδιαίτερα περίπλοκα στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτό, διότι ουδείς γνωρίζει τελικά τι θα κάνει ο Κιλιάν Μπαπέ, ουδείς γνωρίζει πόση υπομονή έχει απομείνει στο αφεντικό του κλαμπ με τον Νεϊμάρ και ποιοι ποδοσφαιριστές θα μπορούσαν να δελεαστούν για ν' αντικαταστήσουν τον Γάλλο και τον Βραζιλιάνο εφόσον εκείνοι αποχωρήσουν.

Τον Μέσι, δεδομένα, δεν τον απέκτησε η Παρί για μια σεζόν. Για λίγες νέες εμπειρίες και μετά να τον χάσει αμέσως. Τα πράγματα δεν ήρθαν όπως θα τα περίμεναν όλοι και μονάχα το πρωτάθλημα δεν φτάνει για τα ποσά που διαθέτει η Παρί ώστε να ενισχύει το ρόστερ και να τους έχει όλους στα... πούπουλα. Όμως, ο Αργεντινός δεν αποκλείεται να σκέφτεται κι εκείνος τι επιλογές έχει. Και μαζί να σκέφτεται και τον χρόνο που του απομένει για να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο.

Και τη στιγμή που εκείνος είναι ο άνθρωπος με τον οποίο οι Παριζιάνοι ονειρεύονται την ευρωπαϊκή διάκριση, στην Βαρκελώνη η αγαπημένη του Μπαρτσελόνα δυναμώνει με τον Τσάβι στο «τιμόνι». Και οι «μπλαουγκράνα» δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην επιχειρήσουν κάποια στιγμή να επαναφέρουν τον παντοτινό ηγέτη τους στο «Καμπ Νόου» για το δικό του Last Dance. Θα έχει ενδιαφέρον η νέα σεζόν. Θα φανεί αν ο Μέσι θα κουβαλήσει μόνος την Παρί, αν θα καταφέρει να της χαρίσει το μεγαλύτερο απωθημένο της κι αν η Μπάρτσα θα καταφέρει κι εκείνη το δικό της μεγάλο όνειρο...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα