Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 2-1: «Αγκαλιά» με τον τίτλο οι Παριζιάνοι

Βασίλης Μπαλατσός
Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 2-1: «Αγκαλιά» με τον τίτλο οι Παριζιάνοι

bet365

H Παρί Σεν Ζερμέν κέρδισε με 2-1 τη Μαρσέιγ στο «Le Classique» και ξέφυγε με 15 βαθμούς από τη δεύτερη Μαρσέιγ και μετράει αντίστροφα για τη μαθηματική κατάκτηση του δέκατου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

H Μαρσέιγ λίγες ημέρες μετά τη νίκη-πρόκριση επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν αρκετά ανταγωνιστική στο «Le Classique» με τη Παρί Σεν Ζερμέν στο «Παρκ Ντε Πρενς» για την 32η αγωνιστική της Ligue 1, όμως ηττήθηκε με σκορ 2-1. Οι Παριζιάνοι αύξησαν τη διαφορά από τους δεύτερους Μασσαλούς στους 15 βαθμούς (74 - 59) και αν κερδίσουν την επόμενη αγωνιστική και η ομάδα του Σαμπάολι χάσει βαθμούς, τότε θα κατακτήσουν μαθηματικά το δέκατο πρωτάθλημα της ιστορίας τους.

Oι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 12' με τον Βεράτι να βγάζει εξαιρετική βαθιά μπαλιά, τον Νεϊμάρ να ξεφεύγει από το μαρκάρισμα των Ρογκνιέ - Σαλιμπά και να κερδίζει τον Λόπεθ για το 1-0. Οι Μαρσεγέζοι ισοφάρισαν στο 31' με τον Τσαλέτα-Τσαρ να σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση κόρνερ του Παγιέ. Στο 41' και στι 45+1' ο Λιονέλ Μέσι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά τα γκολ του ακυρώθηκαν για οφσάιντ. Οι Παριζιάνοι πήραν προβάδισμα στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, όταν μετά από παρέμβαση του VAR, η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ρογκνιέ και ο Κιλιάν Μπαπέ το εκτέλεσε εύστοχα για το 2-1. Ο VAR είχε... μπόλικη δουλειά στο ντέρμπι, καθώς στο 87' ακύρωσε για οφσάιντ το γκολ του Σαλίμπα και το 2-1 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Επιστροφή στις νίκες για Νις, ξέσπασε στη Μπορντό η Λυών

Στη Νίκαια η Νις επικράτησε της 16ης Λοριάν με 2-1 και επέστρεψε στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές της Ligue 1 (δυο ισοπαλίες - ισάριθμες ήττες). Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 54' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντελόρτ, ο Λοριέντ μείωσε επτά λεπτά αργότερα (61'), όμως στο 88' η Νις πήρε εκ νέου προβάδισμα με κεφαλιά του Ντελόρτ μετά από σέντρα του Ντόλμπεργκ, πήρε τους τρεις βαθμούς, προσπέρασε Μονακό - Στρασβούργο και ανέβηκε στην τέταρτη θέση.

Μετά τη βαριά ήττα με 3-0 από τη Γουέστ Χαμ και τον αποκλεισμό από το Europa League η Λυών «ξέσπασε» στην προτελευταία Μπορντό, την οποία συνέτριψε με σκορ 6-1 στο «Groupama Stadium». O Mούσα Ντεμπελέ άνοιξε το σκορ στο 20' με κεφαλιά, στο 27' μετά από λάθος του Πούσιν ο Τόκο Εκαμπί έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του, στο 34' ο Πακέτα έκανε το 3-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Ρομάν Φαβρ έβαλε το όνομα του στη λίστα των σκόρερ μετά από σέντρα του Ντεμπελέ, στο 68' ο Τόκο Εκαμπί πέτυχε και δεύτερο γκολ, στο 85' οι φιλοξενούμενοι έβαλαν το γκολ της τιμής με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρα και ο Ντεμπελέ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμόρφωσε το τελικό 6-1.

Τα σημερινά (17/4) αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής της Ligue 1:

  • Νις - Λοριάν 2-1
  • Μετς - Κλερμόν 1-1
  • Μονπελιέ - Ρεμς 0-0
  • Ναντ - Ανζε 1-1
  • Τρουά - Στρασβούργο 1-1
  • Λυών - Μπορντό 6-1
  • Παρί Σεν Ζερμέν - Μαρσέιγ 2-1

Βαθμολογία:

ligue 1 table

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα