Παρί Σεν Ζερμέν - Λοριάν: 5-1: Η «αστερόσκονη» των Μέσι-Μπαπέ-Νεϊμάρ καθάρισε για τους Παριζιάνους

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Λοριάν: 5-1: Η «αστερόσκονη» των Μέσι-Μπαπέ-Νεϊμάρ καθάρισε για τους Παριζιάνους

bet365

Η χρυσή τριπλέτα σε απόλυτη συναστρία! Μπαπέ - Νεϊμάρ (δις) και Μέσι σκόραραν για πρώτη φορά μαζί στο ίδιο ματς και οδήγησαν την Παρί σε μια επιβλητική πεντάρα απέναντι στην Λοριάν (5-1).

Όταν οι ιθύνοντες της Παρί Σεν Ζερμέν υπέγραφαν τον Λιονέλ Μέσι το προηγούμενο καλοκαίρι δεδομένα περίμεναν πολλές τέτοιες στιγμές. Στιγμές δηλαδή όπου η χρυσή τριπλέτα εκατομμυρίων που είχαν δημιουργήσει θα φόρτωνε τα δίχτυα εβδομάδα ανά εβδομάδα, δίχως να υπολογίζει αντιπάλους και συνθήκες. Και μπορεί να αργήσαμε να το δούμε, αλλά τελικά οι τρεις τους κατάφεραν να μπουν στον πίνακα των σκόρερς στο ίδιο ματς! Με τον Κιλιάν Μπαπέ να οδηγεί (δυο γκολ - τρεις ασίστ) και τους Νεϊμάρ, Μέσι να ακολουθούν, η Παρί είχε άνετο βράδυ απέναντι στην Λοριάν (5-1) στην επιστροφή του Σέρχιο Ράμος στην αγωνιστική δράση και μετράει πλέον αντίστροφα για να ανακηρυχθεί πρωταθλήτρια.

Ο χορός των γκολ μάλιστα δεν άργησε να ξεκινήσει. Μόλις στο 12΄ο Νεϊμάρ έβαλε σε θέση οδηγού τους Παριζιάνους, με τον Μπαπέ στο 28΄να διπλασιάζει τα τέρματά τους. Στο 56΄ο Μοφί μείωσε για τη Λοριάν, η οποία ωστόσο είδε τους Μπαπέ (67΄) και Μέσι (73΄) να πληγώνουν ξανά τα δίχτυα της μέσα σε διάστημα έξι λεπτών. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 90΄ο Νεϊμάρ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Παρί που την κράτησε στο +12 από τη Μαρσέιγ.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Ντανίλο, Παρέδες, Γκέιγ, Μέσι, Μπαπέ, Νεϊμάρ

Επιστροφή στις νίκες η Λυών, 3-2 την Ανζέ

Τον δρόμο προς τις επιτυχίες βρήκε και πάλι η Λυών, η οποία επικράτησε 3-2 της Ανζέ με περιπετειώδη τρόπο και ανέβηκε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε στο 26΄ο Ντεμπελέ, με τον Λαζ να ισοφαρίζει προσωρινά στο 50΄. Δυο λεπτά αργότερα ο Ντεμπελέ εκτέλεσε για δεύτερη φορά την Ανζέ και επανέκτησε το προβάδισμα της Λυών, με τους φιλοξενούμενους ωστόσο να απαντούν άμεσα με τον Μπουφάλ για το 2-2 (59΄). Τη λύση τελικά για το σύνολο του Μπος έδωσε ο Τετέ, ο οποίος στο 80΄λύτρωσε τους γηπεδούχους και τους χάρισε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Τα σημερινά αποτελέσματα της Ligue 1:

Στρασμπούρ - Λανς 1-0
Κλερμόν - Ναντ 2-3
Μετζ - Μονακό 1-2
Μονπελιέ - Μπρεστ 1-2
Σεντ Ετιέν - Μαρσείγ 2-4
Τρουά - Ρεμς 1-0
Λυών - Ανζέ 3-2
Παρί Σεν Ζερμέν - Λοριάν 5-1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα