Μονακό - Λυών 2-0: O Mπεν Γεντέρ «καθάρισε» το ντέρμπι τετράδας

Βασίλης Μπαλατσός
Μονακό - Λυών 2-0: O Mπεν Γεντέρ «καθάρισε» το ντέρμπι τετράδας

bet365

Η Μονακό πήρε το ντέρμπι τετράδας με τη Λυών μέσα στο Πριγκιπάτο με 2-0, με τον Γισάμ Μπεν Γεντέρ να κάνει τη διαφορά. Νίκησε τη Μονπελιέ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση η Σεντ Ετιέν.

Στο Πριγκιπάτο η Μονακό επικράτησε στο ντέρμπι με τη Λυών με 2-0 και ανέβηκε στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ligue 1, φτάνοντας τους 36 βαθμούς και άφησε τους Λιονέ στην 8η θέση με 34.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 2' με τον Μπεν Γεντέρ να «σερβίρει» τη μπάλα στον Ζεν Λούκας, ο οποίος έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι «Μονεγάσκοι» δημιούργησαν ευκαιρίες για να αυξήσουν το προβάδισμα τους στο 11' και στο 15', όμως ο Άντονι Λόπες δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μαρτίνς και τον σκόρερ του πρώτου τέρματος Ζεν Λούκας. Οι γηπεδούχοι βρήκαν το δεύτερο γκολ που τους άξιζε στο 27' με τον Μπεν Γεντέρ μετά από δημιουργός να γίνεται και εκτελεστής, καθώς με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα.

Ο Πίτερ Μπος όντας σαφώς απογοητευμένος από την ομάδα του ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τρεις αλλαγές, ώστε να «ζωντανέψει» τους Λιονέ και έριξε στη «μάχη» τις τελευταίες προσθήκες της ομάδας του, Εντομπελέ - Φαβρ μαζί με τον Τσέρκι. Η Λυών πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ευκαιρία να βρει γκολ, όμως δεν τα κατάφερε με τον Μούσα Ντεμπελέ να «σπαταλάει» δυο μεγάλες ευκαιρίες στο 57' και στο 75', ενώ στο 52' ο Αλεξάντερ Νούμπελ με εντυπωσιακή απόκρουση είπε «όχι» στον Λουκέμπα.

«Ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση η Σεντ Ετιέν

Στο «Σταντ Ζοφρουά Γκισάρντ» η Σεντ Ετιέν με τρία γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο έκανε την ανατροπή και επικράτησε με 3-1 της Μονπελιέ. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με τον Έλγε Γουάχι, όμως οι «Στεφανουά» άσκησαν πίεση και παρόλο που το ματς έδειχνε να «στραβώνει» για ακόμα μια φορά την τρέχουσα σεζον, εν τέλει δικαιώθηκαν. Στο 82' ο Ρομαΐν Χαμούμα με σουτ από το όριο της περιοχής ισοφάρισε, στο 90' ο Αρναούντ Νορντίν γύρισε το παιχνίδι και δύο λεπτά αργότερα ο Γουάχμπι Καζρί διαμόρφωσε το τελικό 3-1. Η Σεντ Ετιέν για δεύτερη φορά στη φετινή Ligue 1 κατάφερε να «ζευγαρώσει» τις νίκες της, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Ανζέ και «ξεκόλλησε» από την τελευταία θέση, φτάνοντας τους 18 βαθμούς και έβαλε από κάτω της τη Λοριάν των 17 βαθμών. Από την πλευρά της η Μονπελιέ έχασε την ευκαιρία να ανεβεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα