Νεϊμάρ: Ένα παιδί που χαίρεται τη μπάλα ή ένα brand name; (vids)

Νεϊμάρ: Ένα παιδί που χαίρεται τη μπάλα ή ένα brand name; (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Νεϊμάρ: Ένα παιδί που χαίρεται τη μπάλα ή ένα brand name; (vids)

bet365

Η τρέλα του, η χαρά του για τη μπάλα και τα δικά του όνειρα, μπαίνουν σε απόλυτη κόντρα με τα «θέλω» του πατέρα του που τον εκτοχιάζει... Ο Νεϊμάρ είναι μια περίπλοκη υπόθεση.

Ξεκινώντας το ντοκιμαντέρ για την ζωή του Νεϊμάρ στο Netflix, εύκολα εκπλήσσεται κανείς από τα όσα παρουσιάζονται για τον Βραζιλιάνο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Υπερταλαντούχος, «μάγος» με τη μπάλα στα πόδια, προσωπική ζωή που εύκολα τον οδηγεί σε εκτροχιασμό και ένας πατέρας που σκέφτεται πολύ διαφορετικά από τον γιο του.

Στο τελευταίο κομμάτι, αυτό είναι και το χειρότερο πράγμα γιατί ουδέποτε μπήκε στη θέση του Νεϊμάρ και περισσότερο προσπαθεί ανά πάσα στιγμή να τον βάζει σε καλούπια...

  • «Θέλεις να είσαι νευριασμένος μαζί μου; Δικό σου το πρόβλημα, δεν με νοιάζει»

Στα καλά του, ο Νεϊμάρ είναι δυνατός πνευματικά. Είναι άνθρωπος που έχει καταλάβει τι συμβαίνει γύρω του και δηλώνει πως δεν τον απασχολεί το παραμικρό πικρόχολο σχόλιο που μπορεί να γίνει για εκείνον. «Θέλεις να είσαι νευριασμένος μαζί μου; Δεν δίνω καμία σημασία, δικό σου το πρόβλημα. Δεν με αφορά τι θα γράψεις για εμένα» λέει για τους επικριτές του στην κάμερα του συνεργείου που «κατασκήνωσε» στο σπίτι του για την περίοδο που η ζωή του είχε μπει σε τροχιά βιντεοσκόπησης για το ντοκιμαντέρ.

Ο Νεϊμάρ ξέρει πως δεν είναι «άγιος». Ξέρει πως κάνει τα ... τερτίπια του. Πως κάνει λάθη. Πως κάνει πράγματα που δεν είναι στο πρόγραμμα ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή τέτοιου επιπέδου. Πως συνεχώς θα βρίσκεται στο «στόχαστρο». Πως θα τον αποκαλούν «τέρας».

Ίσως αυτή είναι η λέξη που του έχει μείνει στο κεφάλι περισσότερο από κάθε άλλη, από την ημέρα που τον αποκάλεσε έτσι ένας πρώην προπονητής του με τον οποίο είχε έντονη διαφωνία κατά τη διάρκεια αναμέτρησης στη Βραζιλία.

Ο «Νέι» θέλει να διασκεδάζει και να χαίρεται το ποδόσφαιρο. Ασφαλώς και έχει στόχους, θέλει να πετύχει πράγματα, όμως, υπάρχουν στιγμές που το παιδί μέσα του νικάει οτιδήποτε «επαγγελματικό και καθωσπρέπει».

  • Κάθε κίνησή του προγραμματισμένη με λεπτομέρεια από... 215 άτομα!

Αδιανόητο. Πραγματικά. Ο πατέρας του Νεϊμάρ, χειρίζεται τα δικαιώματα του Βραζιλιάνου, διαπραγματεύεται με τις ομάδες για τον γιο του ώστε να πετύχει τα καλύτερα deal, όμως μελετά και προετοιμάζει την κάθε κίνηση του ποδοσφαιριστή. Και τον πιέζει στα άκρα. Ο πατέρας του, είναι αυτό που λένε... «ο εχθρός είναι εντός». Η εταιρεία NR Sports απασχολεί περί τα 215 άτομα που στελεχώνουν διάφορα τμήματα τα οποία ασχολούνται όλη μέρα, κάθε μέρα με τον τρόπο συμπεριφοράς του αστέρα της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η δημόσια εικόνα του «Νέι» είναι αποτέλεσμα συζητήσεων, αναλύσεων και αποφάσεων αυτών των 215 ατόμων που απασχολούνται στην εταιρεία με την υπογραφή του. Κι όσο ο πατέρας του δηλώνει πως θέλει ο γιος του να γιγαντώσει το brand name του για να συνεχίσει να έχει αστρονομικά έσοδα ακόμα κι όταν τελειώσει η καριέρα του, ο Νεϊμάρ το απολαμβάνει και κάνει τα δικά του.

Και χαλάει την εικόνα του. Και βάζει και κιλά τα καλοκαίρια. Και διασκεδάζει στα πάρτι. Και βάφει τα μαλλιά του. Και κάνει και το «ουράνιο τόξο» στο γήπεδο εκνευρίζοντας τους αντιπάλους του. Ωστόσο, ακόμα και στο θέμα του πιτσιρικά που απέκτησε ο ποδοσφαιριστής όταν στα 19 του έγινε πατέρας, ο δικός του μπαμπάς τα είπε όλα λάθος. «Είναι πολύ εύκολο να κάνεις οικογένεια και να μεγαλώσεις παιδί. Ειδικά όταν έχεις λεφτά».

Όλα κινούνται γύρω από τα χαρτονομίσματα για εκείνον; Μέγα λάθος...

  • Ο κόσμος που τον φωνάζει rock-star και η άρνησή του να τους κάνει τη χάρη

Το στυλ είναι κάτι που του αρέσει. Που ποτέ δεν θα σταματήσει να τον ενδιαφέρει. Από τις ενδυματολογικές επιλογές του, το μαλλί του, τα καπέλα, τα τατουάζ, τις δημόσιες εμφανίσεις, τα λαμπερά events, τα αστραφτερά φλας των φωτογράφων. Είναι fashion icon. Κάνει ζωή που θα αντιστοιχούσε σε έναν rock-star κι όχι σε επαγγελματία ποδοσφαιριστή. Και ο κόσμος τον «κατηγορεί» γι' αυτό.

Όταν ο Νεϊμάρ δεν θα είναι καλός στο γήπεδο, τότε οι οπαδοί θα βρουν με μεγάλη ευκαιρία την πιο κλασσική, πλέον, ατάκα, να πουν στις κάμερες που θα τους περιμένουν στο γήπεδο ή στα μαγαζιά όπου θα πιούν μια μπύρα. «Ας σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν να είναι σταρ της show biz». Και η αλήθεια είναι πως αυτό ο «Νέι» το γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δεν πρόκειται να το σταματήσει. Για κανέναν. Είναι έτσι από παιδί. Είναι έτσι σαν άνθρωπος. Του αρέσει η μπάλα, του αρέσει όμως να περνάει και καλά.

Τα πάρτι, η διασκέδαση, οι ξέγνοιαστες στιγμές είναι πράγματα που τον γεμίζουν. Οι συγκεντρώσεις στο σπίτι με φίλους και τα παιχνίδια με τον γιο του και τα υπόλοιπα παιδιά, είναι καταστάσεις που δεν θα σταματήσουν. Και στις οποίες ο Βραζιλιάνος δεν θα σκεφτεί ότι θα πρέπει να φερθεί επαγγελματικά. Ούτε στο φαγητό, ούτε στο ποτό. Ούτε και στον χορό.

Και όπως τονίζει εκείνος δίχως να τον απασχολούν οι απαντήσεις και οι αντιδράσεις: «Να σταματήσω γιατί το θέλετε εσείς; Δεν υπάρχει περίπτωση». Κι αυτό πηγαίνει τόσο στον τρόπο ζωής του, όσο και στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Εκεί όπου οι αντίπαλοι του συμπεριφέρονται αρκετές φορές με εκδικητικό τρόπο, αλλά ουδείς συμπονά τον Νεϊμάρ.

Και τότε παίρνει τη μορφή του Jocker κι όχι του Batman, όπως αποτυπώνει και το εντυπωσιακό πόστερ που έχει στο σπίτι του...

photo credits: Netflix

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα