Μονακό - Λιλ 2-2: Ο Μπεν Γιεντέρ έσωσε την «παρτίδα»

Βασίλης Μπαλατσός
Μονακό - Λιλ 2-2: Ο Μπεν Γιεντέρ έσωσε την «παρτίδα»

bet365

Η Λιλ προηγήθηκε με 0-2 στο 9', όμως ο Μπεν Γιεντέρ στο 83' γλίτωσε τους Μονεγάσκους των δέκα παικτών από την ήττα.

Στο Πριγκιπάτο η Μονακό βρέθηκε να χάνει με 0-2 πριν τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου από την πρωταθλήτρια Λιλ, όμως ο Μπεν Γιεντέρ έσωσε την παρτίδα για τους Μονεγάσκους, έκανε το 2-2 και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

Μόλις στο 3' ο Μίρον Μποάντου με ένα άτσαλο μαρκάρισμα έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να ανοίξουν το σκορ από την άσπρη βούλα και ο Τζόναθαν Ντέιβιντ δεν αστόχησε, κάνοντας το 0-1.

Οι πρωταθλητές διπλασίασαν το προβάδισμα τους στο 9'. Ο Τιάγκο Ντιαλό έκανε μια εξαιρετική σέντρα και ο Ντέιβιντ με σουτ έκανε το 0-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Καναδός φορ έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τα δέκα τέρματα στη φετινή Ligue 1.

Oι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες για να βρουν και τρίτο γκολ. Στο 13' ο Ικόνε σούταρε μέσα από την περιοχή, όμως ο Νούμπελ του είπε «όχι» με φανταστική απόκρουση, ενώ ο τερματοφύλακας των Μονεγάσκων στέρησε τόσο στο 18' όσο και στο 39' το χατ τρικ από τον Ντέιβιντ.

Στο 41' η Μονακό μπήκε και πάλι στο παιχνίδι. Ο Φοφανά έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά την οποία ο Ντιατά μετουσίωσε σε γκολ διαμορφώνοντας το 1-2. Στο δεύτερο μέρος η Μονακό πίεσε για την ισοφάριση. Το έργο της έγινε ακόμα πιο δύσκολο στο 79', καθώς ο Στραχίνια Παύλοβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα η Μονακό κατάφερε να βρει το γκολ την ισοφάρισης. Στο 83' ο Κέβιν Φόλαντ τροφοδότησε τον Γισάμ Μπεν Γιεντέρ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-2 και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα