Τιερί Ανρί: «Προφανείς οι ομοιότητές μας με τον Μπαπέ»

Newsroom
Τιερί Ανρί: «Προφανείς οι ομοιότητές μας με τον Μπαπέ»

bet365

Ο Τιερί Ανρί σχολίασε τις συγκρίσεις που λαμβάνουν χώρα στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα ανάμεσα στον Κίλιαν Μπαπέ και τον ίδιο, παραδεχόμενος ότι είναι δύσκολο να προσπεράσει κανείς τις ομοιότητές τους.

Δεν είναι λίγοι όσοι τα τελευταία χρόνια έχουν σπεύσει να παρομοιάσουν τον τρόπο παιχνιδιού του Κίλαν Μπαπέ με εκείνον του Τιερί Ανρί. Ανάμεσά τους και ο πρώην χαφ της Άρσεναλ και συμπαίκτης του Ανρί, Σεσκ Φάμπρεγας: «Λόγω της ικανότητάς του στο σκοράρισμα αλλά και της ταχύτητάς του, ο Μπαπέ μου θυμίζει τον Ανρί», είχε δηλώσει το 2020 ο Καταλανός μέσος.

Ο Μπαπέ και ο Ανρί ξεκίνησαν αμφότεροι τις καριέρες τους από την Μονακό, κέρδισαν το Μουντιάλ σε μικρή ηλικία (στα 21 ο «Τιτί», στα 20 ο Μπαπέ) και έχουν παρόμοια προτερήματα στο παιχνίδι τους: ταχύτητα, τελειώματα των φάσεων και αστραπιαίες αποφάσεις. Ο νυν βοηθός προπονητή της Εθνικής Βελγίου σχολίασε σχετικά:

«Οι ομοιότητες είναι αρκετά προφανείς. Και οι δυο μας προερχόμαστε από τα προάστια του Παρισιού και αναδειχθήκαμε μέσω της Clairefontaine (σ.σ. γαλλική ακαδημία ποδοσφαίρου). Και φυσικά, υπάρχει και το στυλ παιχνιδιού μας. Δεν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του, απεχθάνομαι τέτοιες συζητήσεις, αλλά είναι ένας παίκτης που πραγματικά απολαμβάνω. Όταν βρίσκεται σε καλή κατάσταση είναι πραγματικά αδύνατον να τον σταματήσεις. Ο Μπαπέ μπορεί να παίξει με την ίδια άνεση σε όλες τις θέσεις της επίθεσης, δεν είναι από τους παίκτες που μπορείς εύκολα να κατατάξεις σε κάποια κατηγορία».

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εξεφρασμένη επιθυμία του Μπαπέ να αφήσει την Παρί Σεν Ζερμαίν για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ανρί τόνισε: «Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τον ντόρο που δημιουργήθηκε, ούτε τον λόγο που ο Μπαπέ υπέστη τόση πολλή κριτική στη Γαλλία. Με ενόχλησαν όσα έγιναν στην αρχή της σεζόν, γιατί μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει υπάρξει πάντα επαγγελματίας. Ας είμαστε απλά ευγνώμωνες που διαθέτουμε έναν παίκτη που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από κανέναν».

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα