Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι και Νεϊμάρ ψάχνουν την χαμένη αίγλη στο Παρίσι

Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι και Νεϊμάρ ψάχνουν την χαμένη αίγλη στο Παρίσι

Newsroom
Παρί Σεν Ζερμέν: Μέσι και Νεϊμάρ ψάχνουν την χαμένη αίγλη στο Παρίσι

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι δεν σκόραρε στα πρώτα τέσσερα ματς πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια παρουσιάζοντας πτωτικές τάσεις επί γαλλικού εδάφους, την ίδια ώρα που ο Νεϊμάρ αναζητά τον καλό του εαυτό.

Το προηγούμενο καλοκαίρι ο Λιονέλ Μέσι ετοίμασε απροειδοποίητα τις αποσκευές του για να αποχωρήσει αστραπιαία από τη Βαρκελώνη. Ενώ όλα τα ρεπορτάζ από την Ιβηρική θεωρούσαν δεδομένη τη συμφωνία του Αργεντινού με την Μπαρτσελόνα, μια ψυχρή, λιτή ανακοίνωση του συλλόγου σήμανε το τέλος εποχής. Λίγες ημέρες αργότερα η οικογένεια Μέσι έπαιρνε το αεροπλάνο για Παρίσι και ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του «Πούλγκα» βρισκόταν προ των πυλών. Το ξεκίνημα όμως με τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν ιδανικό. Ο 34χρονος «μάγος» έχασε λόγω τραυματισμού τα δυο πρώτα ματς στη Ligue 1 απέναντι σε Στρασβούργο και Μπρεστ και τελικά κατάφερε να κάνει το ντεμπούτο με τη νέα του ομάδα απέναντι στην Μπριζ για την πρεμιέρα του Champions League. Τα Μέσα της Γαλλίας «βούιζαν» εκ προοιμίου για την παρουσίαση της... φονικής τριπλέτας (Μπαπέ, Νεϊμάρ, Μέσι) στο Βέλγιο, όμως οι τρεις του δεν κατάφεραν να δικαιώσουν τους διθυράμβους. Αντίθετα οι Παριζιάνοι «κόλλησαν» στο 1-1, άφησαν με το... καλημέρα βαθμούς και οι πρώτοι ψίθυροι αμφιβολίας δεν άργησαν να έρθουν.

Η συνέχεια μάλιστα θα γινόταν ακόμα πιο έντονη. Στο πρώτο του παιχνίδι επί γαλλικού εδάφους, ο Αργεντινός αγωνίστηκε μόλις για 24 λεπτά απέναντι στη Ρεμς, παίρνοντας ένα πρώτο δείγμα και χρόνο προετοιμασίας υπό κανονικές συνθήκες ενόψει του επικείμενου ματς κόντρα στη Λυών. Απέναντι στο συγκρότημα του Πέτερ Μπος, ο Μέσι φάνηκε για ένα ημίχρονο αναγεννημένος. Οργάνωνε το παιχνίδι, απειλούσε, δημιουργούσε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, είδε τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, όμως η ενθαρρυντική του εικόνα ανατράπηκε μέσα σε μια στιγμή. Όσο ο χρόνος κυλούσε ο Αργεντινός, έριχνε ταχύτητα, τα νεύρα του ακολουθούσαν αντίθετη πορεία με αποτέλεσμα στην αλλαγή του να επέλθει έκρηξη. Στο 78΄της αναμέτρησης και με το σκορ στο 1-1 ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο πήρε την απόφαση να τον αποσύρει από τον αγώνα, με τον Μέσι να μην συμμερίζεται την επιλογή του προπονητή του και να αρνείται να του δώσει το χέρι. Η σπίθα για προβλήματα στα αποδυτήρια δεν άργησε να εμφανιστεί, με τον γαλλικό Τύπο να... σταυρώνει τον Ποτσετίνο και να δημιουργεί σενάρια απομάκρυνσης του Αργεντινού από την τεχνική ηγεσία.

Τελικά η θύελλα που ξέσπασε κόπασε μετά από μερικές μέρες, όχι όμως και η... γκρίνια για τον βραχύσωμο μάγο από το Ροζάριο, ο οποίος έχασε - λόγω τραυματισμού και κλήσης στην εθνική ομάδα - τρεις από τις επόμενες πέντε αναμετρήσεις των Παριζιάνων. Ακόμα όμως κι όταν ήταν παρών, δεν κατάφερε να συγκινήσει. Η απόδοσή του απέναντι στην Μαρσέιγ σήμανε κορύφωση στις καχυποψίες για την απογοητευτική φόρμα που διανύει ο 34χρονος, ο οποίος δεν σκόραρε στα πρώτα τέσσερα ματς του στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά από τη σεζόν 2005/2006! Την ίδια ώρα είναι ο επιθετικός με το υψηλότερο ποσοστό σε expected goals (1.8) χωρίς όμως να έχει καταφέρει να σκοράρει. Μπορεί η... γκίνια να έχει σπάσει στο Champions League, όπου ο Αργεντινός πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και οδηγεί με 3 γκολ την Παρί στην κορυφή του ομίλου, όμως η αφλογιστία του στα γαλλικά γήπεδα και η υψηλής συχνότητας απουσία του από τις αποστολές της ομάδας προκαλεί ανησυχία.

Στο ίδιο «κάδρο» και ο Νεϊμάρ

Παρόμοια μοίρα πάντως έχει και ο... παλιόφιλός του από την κοινή τους θητεία στη Μπαρτσελόνα. Ο Νείμάρ για ακόμα μια σεζόν πασχίζει να αποδείξει τον λόγο που η Παρί έσπασε ρεκόρ και ταμεία για να τον αγοράσει από τον καταλανικό σύλλογο, καθώς ο Βραζιλιάνος μετράει μόλις ένα γκολ και δυο ασίστ σε πέντε συνολικά εμφανίσεις του στη Ligue 1. Η φυσική του κατάσταση σε συνδυασμό με μερικές ενοχλήσεις που ένιωθε στην γάμπα δεν τους επέτρεψαν τη συμμετοχή στα πρώτα τρία ματς του πρωταθλήματος, με τον 30χρονο να επανέρχεται δυναμικά σκοράροντας απέναντι στη Λυών και βγάζοντας ασίστ σε δυο διαδοχικά ματς με Μετζ και Μονπελιέ. Όμως ακόμα και στις θεωρητικά καλές βραδιές του δεν έχει καταφέρει να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα, οι αριθμοί, η απόδοση και η συνολική του εμφάνιση εντός αγωνιστικού χώρου συνεπικουρούμενη από την... έφεση που έχει στους τραυματισμούς τον έχουν περιορίσει σε διάττοντα αστέρα εντός του Παρισιού.

Αντίστοιχα, σε ρηχά νερά κινείται και στο Champions League, όπου η στατιστική του έχει «παγώσει» στους... μηδέν βαθμούς. Κανένα γκολ, καμία ασίστ, καμία ουσιαστική επίδραση στην πορεία των Παριζιάνων στη διοργάνωση, αφού Μέσι και Μπαπέ έχουν πάρει τα ηνία και έχουν περιορίσει τον Βραζιλιάνο σε ρόλο... κομπάρσου. Κι αν δεν αλλάξει κάτι σύντομα τότε δεν θα αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες φωνές διαμαρτυρίας για το πλουσιοπάροχο συμβόλαιο διάρκειας μέχρι το 2025 που υπέγραψε πριν μερικούς μήνες, μια συμφωνία που έγινε τότε με γνώμονα τις ηγετικές του ικανότητες, οι οποίες όμως τη δεδομένη στιγμή δείχνουν να έχουν περάσει οριστικά στο παρελθόν...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα