Ligue 1: Ανακοίνωσε από τώρα το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, χωρίς ανάσα οι παίκτες λόγω Μουντιάλ

Κώστας Τόπας
Ligue 1: Ανακοίνωσε από τώρα το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν, χωρίς ανάσα οι παίκτες λόγω Μουντιάλ

bet365

Τη στιγμή που στην Ελλάδα η Super League 2 δεν έχει ξεκινήσει ακόμα, η Ligue 1 ανακοίνωσε από τώρα το πρόγραμμα για τη νέα σεζόν ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Οπως η Premier League νωρίτερα, έτσι και η Ligue 1 ανακοίνωσε το πρόγραμμα για τη σεζόν 2022/23. Η σέντρα θα πραγματοποιηθεί νωρίς και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου.

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα διεξαχθεί το διάστημα 21 Νοεμβρίου - 18 Δεκεμβρίου κι έτσι θα διακόψει την αγωνιστική σεζόν των συλλόγων στη μέση.

Συγκεκριμένα, η διακοπή θα γίνει μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής, δηλαδή στις 13 Νοεμβρίου και μια βδομάδα πριν τη σέντρα στα γήπεδα του Κατάρ. Ωστόσο, για τους ποδοσφαιριστές ο «Γολγοθάς» θα συνεχιστεί δέκα μέρες μετά τη λήξη του Μουντιάλ.

Κι αυτό διότι στις 28 Δεκεμβρίου θα υπάρξει μια τύπου… Boxing Day στη Γαλλία, ενώ η 17η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί ολόκληρη την Πρωτοχρονιά (1/1/2023). Η αυλαία του πρωταθλήματος θα πέσει στις 4 Ιουνίου.

Το γεγονός ότι η Ligue 1 ανακοίνωσε από τώρα το πρόγραμμα της νέας σεζόν, από τη στιγμή που δεν βρισκόμαστε ούτε στα... μέσα της φετινής, αποδεικνύει την τάξη και την οργάνωση που υπάρχει. Σε αντίθεση με την Ελλάδα, που στη Super League 2 δεν έχει γίνει ακόμα η σέντρα της τρέχουσας σεζόν και διανύουμε ήδη τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη...

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα