Ρεν - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Απόλυτο ήταν και πάει... (vid)

Νίκος Κικίδης
Ρεν - Παρί Σεν Ζερμέν 2-0: Απόλυτο ήταν και πάει... (vid)

bet365

Η Παρί προσγειώθηκε απότομα μετά τη μεγάλη νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, με τη Ρεν να την υποχρεώνει στην πρώτη της φετινή ήττα (2-0) και να της σπάει το απόλυτο σερί.

Οι οκτώ σερί νίκες και το απόλυτο στο πρωτάθλημα την έκαναν να πιστεύει πως είναι άτρωτη. Ιδίως μετά την επιβλητική νίκη στο Champions League απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι, η ατμόσφαιρα στην Παρί Σεν Ζερμέν ήταν πανηγυρική, όμως απέναντι στη Ρεν όλα έληξαν απότομα.

Οι Παριζιάνοι είχαν τις ευκαιρίες, είδαν τον Μέσι να σημαδεύει για ακόμη μια φορά το δοκάρι, όμως οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν τις δικές τους στιγμές σε γκολ για να πάρουν τελικά τη νίκη (2-0) και να υποχρεώσουν το σύνολο του Ποτσετίνο στην πρώτη ήττα της φετινής σεζόν.

Άστοχη Παρί και σοκ πριν το ημίχρονο

Περίπου 20 λεπτά χρειάστηκε η Παρί Σεν Ζερμέν προκειμένου να αρχίσει να βάζει... μπρος τις μηχανές. Στο ξεκίνημα του ματς, πέρα από ένα δυναμικό πεντάλεπτο, οι Παριζιάνοι παρουσιάζονταν ασύνδετοι και χωρίς φαντασία δημιουργικά, με τη Ρεν να σπάει σε πολλά σημεία τη μεσαία γραμμή και να φεύγει με αξιώσεις σε αντεπιθέσεις. Από μια τέτοια μάλιστα λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όμως ο κεραυνός του Σαλεμάνα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Ντοναρούμα.

Το καμπανάκι κινδύνου τελικά ξύπνησε τους φιλοξενούμενους οι οποίοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και κατάφεραν να μετουσιώσουν την κατοχή τους σε απειλητικές στιγμές. Ένα εκρηκτικό δίλεπτο (23-25΄) είδε τους Νεϊμάρ - Μπαπέ να αστοχούν από απόσταση βολής, ενώ στο 31΄ο Μέσι προέβη σε αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ με τη μπάλα όμως να μην του κάνει για ακόμη μια φορά τη χάρη και να σταματάει στο δοκάρι. Κι αφού οι Παριζιάνοι δεν μπορούσαν με τίποτα να βάλουν τη μπάλα στα δίχτυα, τελικά το έκανε η Ρεν. Κόντρα στη ροή του αγώνα ο Λαμπόρντ βρήκε χώρο να κινηθεί στο δεύτερο δοκάρι και με άρτια εκτέλεση νίκησε τον Ντοναρούμα για να βάλει σε θέση οδηγού τους γηπεδούχους (45΄).

Εφιαλτικό τέλος, εφιαλτική αρχή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως έληξε το πρώτο: με γκολ για τους γηπεδούχους. Η άμυνα της Παρί πιάστηκε για δεύτερη φορά στον ύπνο και ο Ταίτ με άψογο τελείωμα έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στο σύνολο του Ζενεσιό (46΄). Το γρήγορο τέρμα της Ρεν φαίνεται πως αποδιοργάνωσε τελείως τους Παριζιάνους, οι οποίοι για τα υπόλοιπα είκοσι λεπτά έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Στο 65΄φάνηκε η πρώτη... αναλαμπή με τον Μπαπέ να νικάει τον Γκομίς, όμως το γκολ του ακυρώθηκε για οφσάιντ έπειτα από τσεκ και στο VAR. Ένα φάουλ του Μέσι δέκα λεπτά αργότερα πέρασε δίπλα από στην εστία, με τη Ρεν να κάνει διαχείριση του αγώνα στα εναπομείναντα λεπτά. Το τελικό σφύριγμα βρήκε τον Ζενεσιό να παίρνει την τέταρτη νίκη του απέναντι στην Παρί επί εποχής... Κατάρ (περισσότερες νίκες από κάθε άλλον τεχνικό) και να υποχρεώνει τους Παριζιάνους στην πρώτη τους απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

Ρεν (Μπρούνο Ζενεσιό): Γκομίς, Τραορέ, Ομαρί, Αγουέρδ, Μέλινγκ, Μπουριγκέα (75΄Ασινιόν), Μάρτιν (75΄Σάνταμαρια), Ταίτ (87΄Ογκουτσούκου), Σουλεμάνα, Τεριέ (75΄Γκιρασί), Λαμπόρντ

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Γκέιγ (76΄Ερέρα), Βεράτι (76΄Βαινάλντουμ), Νεϊμάρ (76΄Ικάρντι), Ντι Μαρία, Μέσι, Μπαπέ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα