Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 2-1: Ο Ικάρντι την έσωσε και ο Μέσι... γκρίνιαζε (vid)

Νίκος Κικίδης
Παρί Σεν Ζερμέν - Λυών 2-1: Ο Ικάρντι την έσωσε και ο Μέσι... γκρίνιαζε (vid)

bet365

Ο Μέσι δεν σκόραρε στο ντεμπούτο του μπροστά στο κοινό της Παρί, γκρίνιαξε στην αλλαγή του, όμως οι Παριζιάνοι με χρυσό σκόρερ τον Ικάρντι στην εκπνοή του αγώνα νίκησαν 2-1 τη Λυών και έκαναν το 6/6.

Η πρώτη του επαφή με τον κόσμο της Παρί Σεν Ζερμέν δεν ήταν και η καλύτερη.

Στο ντεμπούτο του στο «Παρκ Ντε Πρενς» ο Μέσι είδε και πάλι το δοκάρι να του στερεί το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα των Παριζιάνων, αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Ποτσετίνο την ώρα της αλλαγής του και αντίκρισε έναν συμπατριώτη του να του κλέβει τη δόξα στο φινάλε για να χαρίσει το τρίποντο στην Παρί.

Ο λόγος για τον Μάουρο Ικάρντι που αναδείχθηκε σε χρυσή αλλαγή και σκόραρε για τους Παριζιάνους στο 90+2', γράφοντας το τελικό 2-1 απέναντι σε μια Λυών που είχε βάλει εξ αρχής δύσκολα στο σύνολο του Ποτσετίνο.

Ορεξάτος στην αρχή, νεύρα μετά την ανάπαυλα

Το ξεκίνημα του ματς πάντως είχε άλλη εικόνα. Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε από την αρχή τα ηνία του αγώνα και με τη φονική τετράδα μπροστά (Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Ντι Μαρία) προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις γύρω από καρέ των Λιονέ.

Μάλιστα έφτασε δυο φορές μια ανάσα από το γκολ, αμφότερες με πρωταγωνιστή τον Μέσι. Αρχικά ο Αργεντινός είδε τον Λόπες να τον σταματάει στο τετ α τετ ενώ στο 36΄εκτέλεσε απευθείας φάουλ με τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.

Στο 54΄όμως η Λυών τιμώρησε την επιθετική αφλογιστία των γηπεδούχων και άνοιξε το σκορ στο 54΄με τον Πακετά. Στο 66΄ η Παρί κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν ο Νεϊμάρ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και έγραψε το 1-1.

Ο Ποτσετίνο ακολούθως αποφάσισε να φρεσκάρει την ομάδα και έβγαλε στο 76' έναν απογοητευμένο Μέσι, ο οποίος αρνήθηκε να του δώσει το χέρι και κατευθύνθηκε σκυθρωπός προς τον πάγκο.

Οι αλλαγές του τεχνικού των Παριζιάνων πάντως απέφεραν καρπούς με τον Ικάρντι που είχε περάσει στην αναμέτρηση στο 82' να ανατρέπει το σκορ στις καθυστερήσεις και να χαρίζει στην ομάδα του το απόλυτο νικών σε έξι αγωνιστικές.

Παρί Σεν Ζερμέν (Μαουρίσιο Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Κέρε, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες, Ερέρα (86΄Βαινάλντουμ), Γκέιγ, Ντι Μαρία (82΄Ικάρντι), Μέσι (74΄Χακίμι), Νεϊμάρ, Μπαπέ

Λυών (Πέτερ Μπος): Λόπες, Έμεροσν, Ντεναγιέρ, Μπόατενγκ (65΄Ντιομαντέ), Γκουστό, Κακρέ, Γκιμαράες, Σακίρι, Εκαμπί (65΄Αουάρ), Πακετά (85΄Κειτά), Σλιμανί

Νίκη και δεύτερη θέση για Μαρσέιγ

Στο άλλο ματς που ξεχώρισε από τα σημερινά, η Μαρσέιγ επικράτησε 2-0 της Ρεν και διατήρησε την απόστασή της από την πρωτοπόρο Παρί. Το σκορ άνοιξε στο 48΄ ο Ντιένγκ, με τον Χάριτ στο 71΄να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Κάπως έτσι οι Μαρσεγιέζοι πήραν το πολύτιμο τρίποντο και παρέμειναν στο -5 από την κορυφή με ματς λιγότερο.

Αναλυτικά τα σημερινά αποτελέσματα:

Νις - Μονακό 2-2
Τρούα - Μονπελιέ 1-1
Ρεμς - Λοριάν 0-0
Κλερμόν - Μπρεστ 1-1
Ανζέρ - Ναντ 1-4
Μαρσέιγ - Ρεν 2-0
Παρί - Λυών 2-1

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα