Νις – Μονακό 2-2: Το έκαναν ντέρμπι με τα όλα του

Κώστας Ζάλιαρης
Νις – Μονακό 2-2: Το έκαναν ντέρμπι με τα όλα του

bet365

Η Μονακό είναι η μεγάλη κερδισμένη παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα (2-2) στο εκπληκτικό ντέρμπι της Κυανής Ακτής κόντρα στη Νις! Οι Μονεγάσκοι επανήλθαν άμεσα μετά την ανατροπή που δέχθηκαν, είδαν τους αντιπάλους τους να χάνουν πέναλτι και έφυγαν από τη Νίκαια με τον βαθμό.

Με τον κόσμο να είναι τιμωρημένος στην Allianz Riviera έπειτα από τα τρομερά επεισόδια στο ματς με την Μαρσέιγ, το παιχνίδι στη Νίκαια στο πρώτο του κομμάτι ήταν τέτοιο που δεν μπορούσε να κερδίσει τους θεατές που το παρακολούθησαν από τις τηλεόρασης λόγω των κλειστών κερκίδων. Κι όμως, όλα σταδιακά άλλαζαν με αποτέλεσμα να γίνει ένα πραγματικό... Derby de la Cote d'Azur.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τον Ντόλμπεργκ από τα πρώτα λεπτά λόγω μυϊκού προβλήματος και στο 39' είδαν την Μονακό να πετυχαίνει γκολ για να πάρει το προβάδισμα με τον Γκολόβιν. Η μπαλιά του Μπεν Γιεντέρ στον Μάρτινς ήταν εκπληκτική κι έπειτα η κούρσα του σκόρερ για να βρεθεί εκεί που έπρεπε, οδήγησε στο 1-0.

Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ που έχει δεχθεί η Νις στο φετινό Championnat, με την ομάδα του Γκαλτιέ να βρίσκει γρήγορα απάντηση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ντελόρ – που είχε αντικαταστήσει τον Ντόλμπεργκ – ήταν εκείνος που με κεφαλιά κατάφερε να κατευθύνει τη μπάλα εκεί που έπρεπε για να γράψει το 1-1 στο 52ο λεπτό.

Η ισοφάριση ήρθε ως αποτέλεσμα της πίεσης που άσκησε η Νις και της βελτίωσης της εικόνας της και στο 75' ήρθε και η απόλυτη ανατροπή με το τελείωμα του Μπουντάουι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του Αμινέ που του έβγαλε και την ασίστ.

Ένα λεπτό αργότερα, ωστόσο, η Μονακό κέρδισε πέναλτι και ο Μπεν Γιεντέρ εκτέλεσε εύστοχα για το τελικό 2-2!

Η Νις είχε τεράστια ευκαιρία να πάρει το ντέρμπι στο 82', όμως, ο Αμινέ αστόχησε από την άσπρη βούλα και έτσι παρέμεινε το ισόπαλο σκορ. Ναι μεν η ομάδα του Κόβατς θέλει νίκες για να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία, όμως, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε αυτό το +1 στο σακούλι, βγάζει κερδισμένο τον σύλλογο του Πριγκηπάτου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα