Νις - Μαρσέιγ: Τι ποινές προβλέπονται για παίκτες και κλαμπ

Νις - Μαρσέιγ: Τι ποινές προβλέπονται για παίκτες και κλαμπ

bet365

Στη σκιά των εκτεταμένων επεισοδίων του ντέρμπι της Κυανής Ακτής, οι παίκτες που ενεπλάκησαν με οπαδούς αντιμετωπίζουν ποινές μερικών αγωνιστικών, ενώ η Νις κινδυνεύει με πρόστιμο, ματς κεκλεισμένων των θυρών ακόμη και αφαίρεση βαθμών.

Οι εικόνες ντροπής του ντέρμπι ανάμεσα σε Νις και Μαρσέιγ έκαναν τον γύρο του κόσμου και θέτουν στο «εδώλιο» τόσο τους δύο συλλόγους, όσο και τους παίκτες και τα μέλη του σταφ που έλαβαν μέρος στη σύρραξη και τις βιαιότητες.

Η πειθαρχική επιτροπή της LFP θα καλέσει σε απολογία εκπροσώπους των δύο ομάδων καθώς και τους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στα έκτροπα και οι ποινές κυμαίνονται από αποκλεισμό μερικών αγωνιστικών ως και αφαίρεση βαθμών για τους γηπεδούχους.

Από πλευράς Μαρσεγιέζων, ο Ντιμίτρι Παγιέ και ο Άλβαρο Γκονθάλεθ είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο να τιμωρηθούν. Ο μεν διότι επιτέθηκε με αντικείμενο προς την εξέδρα, ο δε γιατί φέρεται να χτύπησε οπαδό, όντας ο πρώτος που όρμησε μπροστά στους εισβολείς. Φυσικά, για τον Γάλλο υπαρχηγό της Μαρσέιγ η LFP ενδέχεται να δείξει επιείκεια, καθώς χτυπήθηκε πρώτος από μπουκάλι που πέταξαν οπαδοί και είναι κάτι στο οποίο ποντάρει και η διοίκηση της Μαρσέιγ για να πέσει στα... μαλακά. Και οι δύο αντιμετωπίζουν ποινή 1-2 αγωνιστικών για υπερβολική ή ακατάλληλη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να φτάσει ως και τις 4 αγωνιστικές.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ζαν-Κλερ Τοντιμπό, ένας εκ των δύο παικτών της Νις που τραυματίστηκαν από άνδρες της ασφάλειας των Φωκαών, είναι επίσης υπόλογος για τον διαπληκτισμό του με τον χαφ της Μαρσέιγ, Πάπε Γκέιγ. Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν, μάλιστα, τον απεικονίζουν να κυνηγά και να χειροδικεί προς τον βοηθό του Χόρχε Σαμπάολι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα με ποινή 6-8 αγωνιστικών

Όσο για τον βοηθό του Σαμπάολι που γρονθοκόπησε οπαδό, έχει ήδη γίνει γνωστό πως ενδέχεται να του επιβληθεί αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για έξι μήνες ως έναν χρόνο, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία αναφορικά με επίθεση σε οπαδό.

Τέλος, σε επίπεδο συλλόγου, η Νις είναι πολύ πιθανό να πληρώσει ακριβά το «μάρμαρο» της εισβολής και των επεισοδίων που προκάλεσαν οι οπαδοί της. Το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο της LFP είναι αυτό που θα ερευνήσει το ζήτημα κι αναλόγως το πόρισμα θα αποφασίσει τη συγκεκριμένη τιμωρία, με τις ποινές, πάντως, να εκτείνονται από απλό πρόστιμο, ως αφαίρεση βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, ενώ δεν αποκλείονται και τα ματς κεκλεισμένων των θυρών.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα