Λιλ – Παρί 1-0: Υπερπρωταθλήτρια και με την πρώτη της φορά (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Λιλ – Παρί 1-0: Υπερπρωταθλήτρια και με την πρώτη της φορά (vid)

bet365

Η Λιλ νίκησε 1-0 την Παρί, έκανε δικό της για πρώτη φορά στην ιστορία της το Σούπερ Καπ, έβαλε τέλος στις οκτώ σερί κατακτήσεις των Παριζιάνων και τους έδειξε ποιος είναι το αφεντικό στη Γαλλία.

Της πήρε το πρωτάθλημα. Και τώρα, περίπου δύο μήνες αργότερα, φρόντισε να επιβεβαιώσει ότι εκείνη είναι η Νο1 ομάδα της Γαλλίας για το 2021. Και μπορεί να της έλειπαν τα μεγάλα αστέρια της και ειδικά οι Μπαπέ, Νεϊμάρ, Ντι Μαρία, Σέρχιο Ράμος, αλλά η Παρί δεν κατάφερε να κλέψει λίγη από τη φετινή λάμψη της Λιλ. Η πρωταθλήτρια της προηγούμενης σεζόν, ξεκίνησε με τίτλο την τρέχουσα και με την επικράτηση 1-0, κατέκτησε για πρώτη της φορά το Σούπερ Καπ της χώρας.

Η απίθανη γκολάρα του Σέκα (45') ήταν εκείνη που έκρινε τον πρώτο τίτλο της περιόδου. Οι Παριζιάνοι ανέλαβαν τα ηνία και ειδικά προς το τέλος πίεσαν ασφυκτικά. Ωστόσο, ήταν άστοχοι, ενώ ο αντίπαλος πορτιέρο, Λέο Ζαρντίμ είχε κατεβάσει ρολά. Με αυτόν τον τρόπο σήκωσαν την κούπα στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, όπου διεξήχθη ο τελικός και έβαλαν τέλος στις οκτώ σερί κατακτήσεις του θεσμού από τους πρωτευουσιάνους.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα