Τσάβι Σιμόνς: To παιδαρέλι που... έφτυσε τη Μπαρτσελόνα και ξεμυάλισε η Παρί (pics & vids)

Κώστας Τόπας
Τσάβι Σιμόνς: To παιδαρέλι που... έφτυσε τη Μπαρτσελόνα και ξεμυάλισε η Παρί (pics & vids)

bet365

Ο Τσάβι Σιμόνς βρίσκεται στην προετοιμασία με την πρώτη ομάδα της Παρί Σεν Ζερμέν, έχοντας πετύχει μάλιστα δύο γκολ και μία ασίστ στα δύο φιλικά παιχνίδια που έχει αγωνιστεί. Ποιο είναι όμως το 18χρονο αστέρι που έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο;

Πριν από μερικούς μήνες ο Τσάβι Σιμόνς ενηλικιώθηκε, αλλά από πολύ μικρή ηλικία είχε δείξει ότι μιλάμε για μια πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς το ταλέντο ξεχείλιζε κι έδειχνε ότι το μέλλον του ανήκει. Ποιος είναι όμως ο νεαρός μέσος, ο οποίος σήμερα πρωταγωνιστεί στην πρώτη ομάδα της Παρί, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο;

Από την απαξίωση στη «Μασία» στην εμπιστοσύνη της Παρί

Ο μικρός Ολλανδός μαθήτευσε στη «Μασία» -τη φημισμένη ποδοσφαιρική ακαδημία της Μπαρτσελόνα- από τα επτά του χρόνια. Τότε, στους «μπλαουγκράνα» τον είχε πάει ο ο οποίος μάλιστα του είχε βγάλει το παρατσούκλι «Τσάβι» διότι θαύμαζε τον άλλοτε αστέρα της Μπάρτσα. Γεννημένος την 21η Απρίλη του 2003, o Τσάβι Σιμόνς, ήθελε να πρωταγωνιστήσει στην ομάδα του Μέσι και να αγωνιστεί στο πλευρό του. Ωστόσο βλέποντας τους παίκτες της περίφημης Μασία να απαξιώνονται και να μένουν στο περιθώριο τα τελευταία χρόνια, αποφάσισε να πάρει μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στη ζωή του. Να μετακομίσει στη Γαλλία για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν.

Η Μπαρτσελόνα κατέβαλε κάθε είδους προσπάθεια, προκειμένου να τον διατηρήσει στο δυναμικό της και να επενδύσει πάνω του. Ακόμα και συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούσα τις 200.000 ευρώ, και την προοπτική να παίξει δίπλα στον Μέσι σε ένα δυο χρόνια του πρόσφερε. Μάταια όμως. Ο Τσάβι Σιμόνς και ο πατέρας του είχαν πάρει ήδη την απόφασή τους. Να αποχωρήσουν από την Καταλονία όσο το δυνατόν συντομότερο.

Στα χέρια του είχε αρκετές προτάσεις αλλά μία ήταν η πιο εντυπωσιακή, όσον αφορά τα χρήματα. Η Παρί Σεν Ζερμέν, έδειξε από τη πρώτη στιγμή πως ήθελε να τον κάνει δικό της, γι' αυτό και η προσφορά της αφορούσε τριετές συμβόλαιο με 1,1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο. Τότε που ο Τσάβι Σιμόνς ήταν μόλις 16 ετών! Βέβαια, ο λόγος αποχώρησης του δεν ήταν μόνο για τα χρήματα.

Εκείνη τη χρονιά είχε χάσει τη θέση του στη βασική ενδεκάδα της εφηβικής ομάδας, επειδή δεν ακολουθούσε πιστά τις εντολές του προπονητή του. Στη «Μασία» η πειθαρχία είναι πιο σημαντική και από το ταλέντο. Γι' αυτό και οι άνθρωποι του ισπανικού συλλόγου τον έθεσαν στο περιθώριο, προκειμένου να ωριμάσει και να έτοιμος σε μερικά χρόνια, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Ο Σιμόνς βέβαια, από την πλευρά του δεν του άρεσε η συγκεκριμένη κίνηση και ξεκίνησε το ταξίδι του για Παρίσι. Φυσικά, δίπλα του σε όλη αυτή την προσπάθεια βρίσκεται ο Μίνο Ραϊόλα.

Ο Μίνο Ραϊόλα έκανε τα πάντα για να φύγει ο Τσάβι Σιμόνς από την Μπαρτσελόνα

Ο Ιταλός ατζέντης ο οποίος πριν από μερικά χρόνια κάποτε πίστευε πως μόνο η ακαδημία της Μπαρτσελόνα είναι σε θέση να ανεβάσει τον Σιμόνς στην κορυφή, άλλαξε τροπάρι και θεωρούσε πως στη Βαρκελώνη ο νεαρός μέσος δεν παίρνει όσα άξιζε. Γι' αυτό κι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να τον δει ψηλά. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι, Ρεάλ και Παρί ήταν μερικές από τις ομάδες, με τις οποίες ο Ραϊόλα ήταν σε διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Τσάβι Σιμόνς. Επιθυμία του ήταν να «στείλει» τον παίκτη σε έναν σύλλογο, ο οποίος θα έχει έχει την δυνατότητα να τον εξελίξει αλλά και να βάλει και ο ίδιος αρκετά χρήματα στην τσέπη του.

Το καλοκαίρι του 2019, Η γαλλική ομάδα ανακοίνωσε την απόκτηση του νεαρού ταλαντούχου μέσου, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο ως το 2022 με τους πρωταθλητές, με τους «μπλαουγκράνα» να παίρνουν απλά 130.000 ευρώ ως αποζημίωση για τα τροφεία του. Λίγο μετά την μεταγραφή του ο Ραϊόλα είχε πει χαριτολογώντας: «Είμαστε καλοί φίλοι. Αν τον συμβουλεύω; Καλύτερα να είμαι φίλος του, παρά συμβουλάτορας, πιστέψτε με». Οταν έφτασε έξω από τα γραφεία της Παρί, ο Ραϊόλα άνοιξε την πόρτα για να κατέβει ο πιτσιρικάς, με μακρύ ξανθό μαλλί σε στιλ Κάρλος Βαλντεράμα και αμέσως κέρδισε τα βλέμματα όλων.

Στα 18 του είδωλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Το «διαμάντι» της Μασία, που πήγε στη Βαρκελώνη στα εννιά του χρόνια από την Άλκμααρ, είναι ήδη είδωλο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον έχει ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια followers στο Instagram και διανύει μόλις το 18ο έτος της ηλικίας του. Εχει υπογράψει εδώ και χρόνια συμβόλαιο με τη Nike, ενώ στην προσωπική ιστοσελίδα του γράφει ότι το μότο του είναι «Πίστεψε στα όνειρά σου».

Το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Παρί το πραγματοποίησε τον περασμένου Αύγουστο σε φιλικό αγώνα με αντίπαλο την Σοσό. Εκεί που πέρασε ως αλλαγή και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο «όπλο» για το μέλλον του Γαλλικού συλλόγου. Το «επίσημο» ντεμπούτο του δεν άργησε να έρθει. Στο ματς του Κυπέλλου Γαλλίας απέναντι στην Καέν τον Φεβρουάριο, ο νεαρός ποδοσφαιριστής πήρε το «βάπτισμα του πυρός» με την πρώτη ομάδα της Παρί. Από εκείνη τη μέρα και μετά όλα άρχισαν να πηγαίνουν καλύτερα για τον Τσάβι Σιμόνς.

Η εμπιστοσύνη του Ποτσετίνο

Ο τεχνικός των Παριζιάνων, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δίνει ιδιαίτερη σημασία σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και πόσω μάλλον σε αυτούς οι οποίοι φαίνεται πως έχουν όλο το «πακέτο» για να πρωταγωνιστήσουν στο ποδόσφαιρο. Ετσι, λοιπόν ο 47χρονος Αργεντινός τεχνικός αφού έμαθε τα πάντα από το επιτελείο του για τον Τσάβι Σιμόνς, αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή της πρώτης ομάδας στην προετοιμασία. Οπως φαίνεται από το αποτέλεσμα, ο Ποτσετίνο θα πρέπει να αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του. Το wonderkid έχει αγωνιστεί σε δύο φιλικά ματς και έχει καταφέρει ήδη να ξεχωρίσει. Μετράει δύο γκολ και μία ασίστ και χάρη στην εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια κάνει το έργο των αντιπάλων του δύσκολο.

Το σίγουρο είναι πως δίπλα σε μεγάλους αστέρες, όπως οι Κιλιάν Μπαπέ, Νεϊμάρ, Άνχελ Ντι Μαρία και Σέρχιο Ράμος ο Τσάβι Σιμόνς έχει πολλά πράγματα να μάθει και να εξελίξει στο παιχνίδι του και γιατί όχι να εξελιχθεί σε ηγέτη της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα διανύει το 18ο έτος της ηλικίας του...

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα