Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2: VAR-βάτο δώρο τίτλου στην Ατλέτικο! (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης – Σεβίλλη 2-2: VAR-βάτο δώρο τίτλου στην Ατλέτικο! (vids)

bet365

Σε μια φάση όπου το πέναλτι υπέρ της έγινε πέναλτι εις βάρος της μέσω του VAR, η Ρεάλ Μαδρίτης φλέρταρε με την ήττα – καταστροφή, ισοφάρισε στο φινάλε την Σεβίλλη (2-2) και, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος, η Ατλέτικο (στο +2 από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα) κρατάει την τύχη στα χέρια της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Το VAR ενδέχεται να έκρινε το φετινό πρωτάθλημα στην Ισπανία. Σε ένα τρελό παιχνίδι με μεγάλη ένταση, η Ρεάλ Μαδρίτης γλίτωσε στο φινάλε την ήττα, έμεινε στο 2-2 εντός έδρας με την Σεβίλλη και σέρβιρε το πρωτάθλημα στην Ατλέτικο (77 βαθμοί), η οποία το κάνει δικό της με τρεις νίκες στις εναπομείνασες αγωνιστικές.

Αν, βεβαίως, οι ασταθείς Ροχιμπλάνκος φέρουν έστω και μια ισοπαλία, η Ρεάλ (75 β. και με την ισοβαθμία υπέρ της) παίρνει τον τίτλο με τρεις νίκες, ενώ η Μπαρτσελόνα (75) χρειάζεται μια ήττα της Ατλέτικο και μια ισοπαλία της Ρεάλ, για να... αρπάξει την κούπα. Η Σεβίλλη (71), παρ' ότι άγγιξε τη νίκη – ελπίδα, αποχαιρέτησε οριστικά τα όνειρα για έναν τίτλο – θαύμα.

Οι Σεβιλιάνοι, χωρίς κλασικό σέντερ φορ και με τον «Πάπου» Γκόμες σε ρόλο «ψευτό – εννιαριού», επιδίωξαν να έχουν την μπάλα και τα κατάφεραν στο πρώτο 15λεπτο, αλλά η Ρεάλ ήταν αυτή που κατάφερε να πλησιάσει με μεγαλύτερο κίνδυνο την εστία του Μπόνο, με τον Καρίμ Μπενζεμά μάλιστα να σκοράρει με κεφαλιά, αλλά το γκολ να ακυρώνεται ορθά για οριακό οφσάιντ του... δεξιού ποδιού του Άλβαρο Οδριοθόλα (12').

Οι φιλοξενούμενοι, αφού γλίτωσαν από την τρομάρα σε μια ακόμα ευκαιρία των γηπεδούχων, προηγήθηκαν στην πρώτη τους φάση, όταν μετά από σέντρα του Χεσούς Νάβας και... σερβίρισμα του Ιβάν Ράκιτιτς με το κεφάλι, ο Φερνάντο με κοντινό σουτ νίκησε τον Τιμπό Κουρτουά (22').

Το γκολ, κόντρα στην ροή του αγώνα, πείσμωσε την Ρεάλ, η οποία πήρε την μπάλα, είχε τελικές προσπάθειες, αλλά με εξαίρεση ένα σουτ του Μπενζεμά (πάλι αυτός...), δεν απείλησε σοβαρά τον Μπόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν, παρά την προσπάθεια μεσοβδόμαδα κόντρα στην Τσέλσι και τα συνεχή προβλήματα απουσιών, έδειξε να έχει μεγαλύτερη ενέργεια από την αντίπαλό της και, δικαίως, έφτασε στην ισοφάριση με τον Μάρκο Ασένσιο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα μετά την είσοδό του και μετά από ασίστ του Τόνι Κρόος (66').

Δώδεκα λεπτά αργότερα έλαβε χώρα η φάση που σημάδεψε το ματς και, πιθανότατα την φετινή La Liga. Σε κόρνερ της Σεβίλλης, η Ρεάλ φεύγει στην κόντρα και ο Μπενζεμά ανατρέπεται στην περιοχή από τον Μπόνο. Καθαρό πέναλτι.

Ο διαιτητής Μαρτίνεθ Μουνουέρα, όμως, ενημερώνεται από το VAR ότι, στο κόρνερ, η μπάλα έχει βρει στο χέρι του Έντερ Μιλιτάο, έστω και αν είναι με την πλάτη στην μπάλα και πρώτα βρήκε στον ώμο του Βραζιλιάνου. Το πέναλτι υπέρ της Ρεάλ... μεταμορφώθηκε σε πέναλτι υπέρ της Σεβίλλης, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ράκιτιτς.

Η Σεβίλλη έδειχνε πιο κοντά από ποτέ στην πρώτη της νίκη στη Μαδρίτη μετά από έντεκα διαδοχικές ήττες, αλλά η Ρεάλ επιβεβαίωσε ότι είναι ατσάλινη και, στο 94', ο Εντέν Αζάρ άλλαξε πορεία την μπάλα σε σουτ του Κρόος για να ισοφαρίσει και να κρατήσει όρθια την Βασίλισσα.

Πλέον, η Ατλέτικο είναι η μοναδική ομάδα που κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά στο φετινό, «τρελό» πρωτάθλημα, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μας επιφυλάσσουν οι εναπομείνασες τρεις αγωνιστικές...

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά – Οδριοθόλα, Μιλιτάο, Νάτσο, Μαρσέλο (66' Μιγκέλ Γκουτιέρεθ) – Μόντριτς (66' Ασένσιο), Καζεμίρο, Κρόος – Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Βινίσιους Ζούνιορ (79' Αζάρ).

Σεβίλλη (Γιούλεν Λοπετέγκι): Μπόνο – Χεσούς Νάβας, Κουντέ, Ντιέγκο Κάρλος, Ακούνια – Ράκιτιτς (88' Όλιβερ Τόρες), Φερνάντο, Χορδάν (84' Γκούντελ) – Σούσο (83' Όσκαρ Ροντρίγκεθ), «Πάπου» Γκόμες (56' Εν - Νεσίρι), Οκάμπος (88' Ντε Γιονγκ).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα