Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 2-3: Ο Μέσι τη στέλνει στο ραντεβού τίτλου (vid)

Βαλένθια – Μπαρτσελόνα 2-3: Ο Μέσι τη στέλνει στο ραντεβού τίτλου (vid)

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι έχασε πέναλτι, έβαλε φαουλάρα, έκανε ντομπλέτα και οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε ανατροπή (2-3) στη Βαλένθια, με το ξεκαθάρισμα κορυφής κόντρα στην Ατλέτικο να ακολουθεί.
Η τεράστια γκέλα της προηγούμενης Πέμπτης στο εντός έδρας με τη Γρανάδα, άφησε την Μπαρτσελόνα χωρίς να πατήσει κορυφή. Ατλέτικο και Ρεάλ νίκησαν στα δικά τους ματς κι εκείνη βρέθηκε να κυνηγάει το σκορ στο «Μεστάγια». Ο Λιονέλ Μέσι όμως φρόντισε ώστε να μην στραβώσει εντελώς η κατάσταση για την ομάδα του και την καθοδήγησε προς την ανατροπή (2-3) κόντρα στη Βαλένθια, κρατώντας την έτσι στο -2 από την κορυφή και ζωντανή στη μάχη του τίτλου.

Οι Μπλαουγκράνα κυριάρχησαν από την αρχή, αλλά δίχως να βγάλουν πολλές φάσεις. Στην καλύτερη στιγμή τους ο Σίλεσεν (13’) σταμάτησε εξ επαφής τον Αραούχο. Στην επανάληψη ο Τερ Στέγκεν έκανε το ίδιο με τον Γκουέντες (49’), αλλά στο κόρνερ ως εξέλιξη της φάσης, ο Γκάμπριελ έκανε το 1-0 μόνος του με κεφαλιά. Η απάντηση ήρθε στο 57’, με τον Σίλεσεν να αποκρούει το μάλλον χειρότερο πέναλτι του Μέσι, αλλά και τον Αργεντινό να ισοφαρίζει στη συνέχεια της φάσης.

Στο 63’ και πάλι ο Σίλεσεν έκανε τρομερή επέμβαση στην κεφαλιά του Ντε Γιονγκ, με τον Γκριεζμάν να έρχεται από πίσω στην επαναφορά για το 12ο φετινό τέρμα του. Και στο 69’ ήταν η στιγμή της μαγεία του σούπερ σταρ της ομάδας. Ο Μέσι εκτέλεσε μαεστρικά από το ημικύκλιο, η μπάλα πήγε δοκάρι και μέσα και έτσι έφτασε τα 55 γκολ-φάουλ στην καριέρα του (6 με Αργεντινή).

Ο Σολέρ απάντησε με βολίδα (86’) από τα 15 μέτρα, μα οι Νυχτερίδες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ισοφάριση. Με αυτόν τον τρόπο η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, πέρασε αλώβητη από εκεί έπειτα από τρία χρόνια και πάει στο ξεκαθάρισμα της επόμενης αγωνιστικής κόντρα στην πρωτοπόρο Ατλέτικο. Οσο για τους ηττημένους, μετρούν έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο και μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη, πραγματικά κινδυνεύουν πλέον.


Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή της αναμέτρησης!

Βαλένθια (Χάβι Γκράθια):
Σίλεσεν, Γκιγιαμόν (79’ Γκαμεϊρό), Γκάμπριελ, Λάτο (64' Ντιακαμπί), Κορέια, Γκαγιά, Ράσιτς (79’ Ολίβα), Βας, Σολέρ, Γκουέντες, Μάξι Γκόμες

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Αραούχο, Ντεστ (75’ Σέρζι Ρομπέρτο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75' Μορίμπα), Μέσι, Γκριεζμάν.
 

LA LIGA Τελευταία Νέα