Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 1-0: «Λυτρωτής» στο 90' ο Ντεμπελέ, στο –1 από την κορυφή! (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μπαρτσελόνα – Βαγιαδολίδ 1-0: «Λυτρωτής» στο 90' ο Ντεμπελέ, στο –1 από την κορυφή! (vids)

bet365

Με γκολ του Ουσμάν Ντεμπελέ στο 90', μια κακή Μπαρτσελόνα λύγισε μια εξαιρετική Βαγιαδολίδ που έμεινε με δέκα (1-0) και μείωσε στον έναν βαθμό την απόστασή της από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αλλά δεν κρύβει τα προβλήματα... Και η χειρότερη Μπαρτσελόνα των τελευταίων μηνών, κρατάει μόνο το (δραματικό) 1-0 επί της Βαγιαδολίδ και τους τρεις βαθμούς που την έφεραν στο -1 από την πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης, πέντε ημέρες πριν από το «Clasico» με την 3η πλέον Ρεάλ στην ισπανική πρωτεύουσα (Σάββατο 10/04, 22:00).

Ξεχωριστή στιγμή πριν από την έναρξη για τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος παρέλαβε μια φανέλα υπογεγραμμένη από τους συμπαίκτες του, για τον αγώνα υπ' αριθμόν 768 (ο προηγούμενος κόντρα στην Ρεάλ Σοσιεδάδ) με τον οποίο έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές στην ιστορία του συλλόγου.

Πολύ κακοί οι Μπλαουγκράνα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, εξαιρετικά στημένοι οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι πίεζαν ψηλά, κυκλοφόρησαν άψογα την μπάλα και «χτύπησαν» από τα άκρα, αγγίζοντας το γκολ με κεφαλιά του Κέναν Κόδρο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι (9').

Η τεράστια ευκαιρία της Βαγιαδολίδ δεν «αφύπνισε» την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος παρέταξε την ίδια ενδεκάδα για τέταρτο διαδοχικό ματς, αλλά δεν είχε το αποτέλεσμα των προηγουμένων παιχνιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη ευκαιρία ήρθε με την συμπλήρωση των 45 λεπτών, όταν ο Πέδρι έπιασε δυνατό και συρτό σουτ, ο Τζόρντι Μασίπ ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα και την έστειλε στο δοκάρι.

Στο δεύτερο μέρος, ο Κούμαν άλλαξε τη διάταξη, προώθησε τον Φρένκι Ντε Γιονγκ στα χαφ, αλλά ακόμα και έτσι, η εικόνα της Μπάρτσα δεν άλλαξε ιδιαίτερα, με την Βαγιαδολίδ να είναι πολύ σταθερή και να φωνάζει, ενδεχομένως όχι άδικα, για χέρι του Τζόρντι Άλμπα μέσα στην περιοχή.

Τα παράπονα των φιλοξενούμενων, όμως, έγιναν μεγαλύτερα στη συνέχεια, όταν στο 79' ο Όσκαρ Πλάνο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ στον Ουσμάν Ντεμπελέ, σε ένα μαρκάρισμα που άξιζε κίτρινη, αλλά όχι αποβολή.

Ο Γάλλος δεν έμεινε στην κερδισμένη αποβολή αφού, δευτερόλεπτα πριν από το 90ό λεπτό, «λύτρωσε» τους Καταλανούς με αριστερό σουτ, δίνοντας στη Μπάρτσα μια πολύ ζόρικη, αλλά πολύτιμη νίκη, η οποία την φέρνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της La Liga.

Εκτός από τη νίκη, ο Κούμαν... ανακουφίστηκε και με το γεγονός ότι Ντε Γιονγκ και Μέσι δεν είδαν κίτρινη κάρτα και θα αγωνιστούν κανονικά στο «Clasico» με τη 3η πλέον Ρεάλ στο «Εστάδιο Αλφρέδο Ντι Στέφανο» το Σάββατο (10/04, 22:00).

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (63' Αραούχο), Ντε Γιονγκ, Λενγκλέ – Ντεστ (87' Ρίκι Πουτς), Πέδρι (76' Ιλάις Μορίμπα), Μπουσκέτς (63' Τρινκάο), Τζόρντι Άλμπα – Μέσι, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν (63' Μπρέιθγουεϊτ).

Βαγιαδολίδ (Σέρχιο Γκονθάλεθ): Μασίπ – Χάβι Σάντσεθ, Μπρούνο, Ολάσα – Γιάνκο (64' Ερβίας), Ρόκε Μέσα, Όσκαρ Πλάνο, Αλκαράθ, Μαρτίνεθ – Γκουαρδιόλα (76' Μάρκος Αντρέ), Κόδρο (85' Γουάλντο).

Διαβάστε ξανά ΕΔΩ τι έγινε στο ματς!

 

LA LIGA Τελευταία Νέα