Μπέτις – Αλαβές 3-2: Συγκλονιστική ανατροπή… Ευρώπης (vid)

Gazzetta team
Μπέτις – Αλαβές 3-2: Συγκλονιστική ανατροπή… Ευρώπης (vid)

bet365

Αν και έχανε με δύο γκολ στο ημίχρονο, η ψυχωμένη Μπέτις σφράγισε τεράστια ανατροπή στο 88’ με τον Ιγκλέσιας (δύο γκολ) και εδραιώθηκε στην 6η θέση και το +5 από τη Βιγιαρεάλ!

Σε εννέα ματς εντός του 2021, είχε χάσει βαθμούς μόνο από Μπαρτσελόνα και Σεβίλλη. Ενδεικτικό ότι είχε βρει για τα καλά τη φόρμα της. Και δεν επρόκειτο να τη χάσει εντός έδρας, κόντρα στην Αλαβές. Ακόμη κι αν στο ημίχρονο βρισκόταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά (12’ Χοσέλου, 24’ Μέντες). Η Μπέτις του Μανουέλ Πελεγκρίνι αποδεικνύεται πολύ σκληρή για να ηττηθεί μέσα στο νέο έτος και σφράγισε μία από τις ανατροπές της χρονιάς, συνεχίζοντας «καρφί» την πορεία της προς την επιστροφή στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Πρωταγωνιστές του συγκλονιστικού comeback ήταν οι δύο αλλαγές στο ημίχρονο. Ο Μπόρχα Ιγκλέσιας μείωσε στο 61’ με πέναλτι, ο 39χρονος Χοακίν έφερε το ματς σε ισορροπία στο 81’ κι έγινε ο γηραιότερος που σκοράρει με κεφαλιά στις Top-5 Λίγκες την τελευταία δεκαετία (!), για να δώσει τη σκυτάλη ξανά στον πρώτο και στο 88’ να ολοκληρωθεί η ανατροπή. Στην 6η θέση, πλέον, με 42 βαθμούς οι Βερντιμπλάνκος και στο +5 από τη Βιγιαρεάλ.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα