Η προφητική συνέντευξη του Λαπόρτα στο gazzetta.gr! (vid)

Η προφητική συνέντευξη του Λαπόρτα στο gazzetta.gr! (vid)

Η προφητική συνέντευξη του Λαπόρτα στο gazzetta.gr! (vid)

bet365

O Τζοάν Λαπόρτα τον Μάιο του 2016 είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο gazzetta.gr, όπου είχε αναφερθεί στα πλάνα του για επιστροφή στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, ενώ είχε μιλήσει παράλληλα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα ματς κόντρα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το βράδυ της Κυριακής (7/3) ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιστροφή στον προεδρικό θώκο της Μπαρτσελόνα με τον Τζοάν Λαπόρτα να θριαμβεύει στις εκλογές που διενήργησαν οι «μπλαουγκράνα».

Έτσι ο πιο πετυχημένος πρόεδρος της στην ιστορία του συλλόγου, επανέρχεται για να συνεχίσει το έργο του.

Η πρώτη θητεία του Λαπόρτα, διήρκεσε επτά χρόνια (2003-2010).

Η δική του Μπαρτσελόνα κατέκτησε ό,τι βρήκε στο διάβα της: (4 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο Ισπανίας, 3 Super Cup Ισπανίας, 2 Champions League, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων).

Τον Μάιο του 2016 το gazzetta.gr είχε συναντήσει τον Καταλανό αξιωματούχο στη Σόφια, όπου παρέστη σε φιλικό ματς προς τιμήν του Χρίστο Στόιτσκοφ.

Μάλιστα ο «ισχυρός άνδρας» της Μπαρτσελόνα, είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την εποποιία του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Euro 2004 της Πορτογαλίας, θυμήθηκε τις μονομαχίες των «μπλαουγκράνα» επί ελληνικού εδάφους, αποθεώνοντας τους Έλληνες οπαδούς, ενώ έκανε αναφορά σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Το gazzetta.gr τον είχε ρωτήσει εάν επρόκειτο να επιστρέψει στην προεδρία του συλλόγου με τον Λαπόρτα να απαντά πως υπήρχε η συγκεκριμένη σκέψη στο μυαλό του από εκείνη την εποχή.

«Θα δούμε, θα δούμε. Είμαι ακόμη νέος. Είχα το προνόμιο να έχω τους καλύτερους παίκτες και τους καλύτερους προπονητές προκειμένου να συμβάλω στο να έχουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία της Μπαρτσελόνα και για μένα ήταν μεγάλη τιμή. Ίσως θα το κάνω ξανά».

Μεταξύ άλλων ο Τζοάν Λαπόρτα είχε δηλώσει στο gazzetta.gr:

Τι θυμάστε από τις αναμετρήσεις της Μπαρτσελόνα κόντρα στις ελληνικές ομάδες;

«Η ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ήταν απίστευτη... Παίξαμε κόντρα στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και η ατμόσφαιρα ήταν καταπληκτική. Είχα το προνόμιο να παρακολουθήσω πως το 2004 η Ελλάδα κατέκτησε το Euro, ήταν απίστευτο.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο δημοφιλές άθλημα στον κόσμο γι αυτούς τους λόγους. Το ότι η εθνική ομάδα της Ελλάδας, κατέκτησε το Euro στην Πορτογαλία ήταν καταπληκτικό.

Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι Έλληνες φίλαθλοι ήταν επίσης καταπληκτική. Με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ ήταν... πολύ σημαντικό για τους παίκτες, γιατί όταν μιλάμε για τον κόσμο, μιλάμε για το 12ο παίκτη και στην Ελλάδα αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο παράδειγμα.

Είναι το είδος των φιλάθλων που λένε "υποστήριξε την ομάδα σου, τους παίκτες". Αγαπώ την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο γήπεδα. Όμως, στις μέρες μου ως πρόεδρος, θυμάμαι τη στιγμή που η ομάδας σας κατέκτησε το ευρωπαϊκό. Ήταν θαυμάσιο».

Υπάρχουν Έλληνες παίκτες που να θαυμάζετε σήμερα;

«Για τους σημερινούς παίκτες θα πρέπει να μιλήσετε με τους ειδικούς, θα ξέρουν πολύ καλύτερα από μένα. Όμως, τότε θυμάμαι κάποιους πολύ καλούς παίκτες, ειδικά τους μέσους, τους κοιτούσαμε επειδή έκαναν κάτι πανέμορφο και κατέκτησαν το Euro, παίζοντας πολύ καλά. Αυτό που έκαναν ήταν καλύτερο από το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Σ' ένα άθλημα 11 εναντίον 11, οι Ελληνες αποτελούν παράδειγμα πάθους, ομαδικής δουλειάς, πνεύματος του νικητή. Και πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί αποτελεί παράδειγμα της ζωής, και των αξιών για όλους εμάς για το πως να αντιμετωπίσουμε τη ζωή και ειδικά για το πως θα βγαίνουμε νικητές».

Διαβάστε επίσης:

Μπαρτσελόνα: Νέος πρόεδρος ο Τζουάν Λαπόρτα! (pics & vids)

Λαπόρτα: «Πιστεύω ότι ο Μέσι θέλει να μείνει»

Λαπόρτα: «Είμαι έτοιμος να παίξω τα χαρτιά μου για τον Χάαλαντ»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα