Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο θρυλικός, Ενρίκε Πασίν

Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο θρυλικός, Ενρίκε Πασίν

Κώστας Ζάλιαρης
Ρεάλ Μαδρίτης: Πέθανε ο θρυλικός, Ενρίκε Πασίν

bet365

Ο Ενρίκε Πέρεθ Πασίν, θρυλικός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης τη δεκαετία του '60, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών...

Ο εκλιπών είχε βρεθεί στην «βασίλισσα» από το 1959 έως και το 1968, κατέκτησε δυο ευρωπαϊκά τρόπαια το 1960 και το 1966, είχε ένα Διηπειρωτικό κύπελλο, ενώ, σε επίπεδο πρωταθλήματος κατέκτησε 7 τίτλους και ένα Κύπελλο Ισπανίας!

Την τελευταία τριετία της ζωής του έδινε μάχη με πολλά προβλήματα υγείας που τον είχαν ταλαιπωρήσει και επιβαρύνει και τελικά άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Sanchinarro της Μαδρίτης...

Έπαιζε με άνεση σε όλες τις θέσεις της άμυνας, ενώ μπορούσε να προσφέρει και στο χώρο του κέντρου με προτεραιότητα κι εκεί τα αμυντικά του καθήκοντα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Torrelavega προτού περάσει στην Μπούργκος, την Οσασούνα και αργότερα φτάσει στη Ρεάλ.

Με τη φανέλα των «μερένγκες» συμπλήρωσε 148 συμμετοχές στο πρωτάθλημα σε εννέα σεζόν, 32 στα ευρωπαϊκά κύπελλα και 35 στο Κύπελλο Ισπανίας.

Πέρασε επίσης και από τις Μπέτις και Τολούκα, προτού γίνει προπονητής ξεκινώντας από τις υποδομές της Ρεάλ και πηγαίνοντας και στις Χετάφε, Οσασούνα και Βαγιαδολίδ.

Photo: @realmadriden

 

LA LIGA Τελευταία Νέα