Αλαβές – Σεβίλλη 1-2: Σούσο και Μπόνο την έστειλαν στην τετράδα (vids)

Gazzetta team
Αλαβές – Σεβίλλη 1-2: Σούσο και Μπόνο την έστειλαν στην τετράδα (vids)

bet365

Η Σεβίλλη «απέδρασε» από την Βιτόρια (2-1 την Αλαβές) και ανέβηκε στην πρώτη τετράδα της La Liga – Χωρίς νικητή και με το ίδιο σκορ τα ματς Κάντιθ – Λεβάντε και Βαγιαδολίδ – Έλτσε (2-2 αμφότερα).

Με μια γκολάρα του Σούσο με σουτ – οβίδα από τα τριάντα μέτρα και ένα πέναλτι που απέκρουσε ο Μπόνο στις καθυστερήσεις, η Σεβίλλη λύγισε την Αλαβές μέσα στην Βιτόρια (2-1) και ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας της La Liga, στο -1 από την τρίτη Μπαρτσελόνα.

Πιο ουσιαστική η ομάδα του Γιούλεν Λοπετέγκι, προηγήθηκε πολύ νωρίς με τον φορμαρισμένο Γιουσέφ Εν-Νεσίρι (3') και, παρ' ότι δέχθηκε γρήγορα την ισοφάριση (12' Έντγκαρ), έφτασε στη νίκη χάρη στο καταπληκτικό γκολ του Σούσο (30').

Οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του Αμπελάρδο σε αγώνα πρωταθλήματος και μετά τον ταπεινωτικό αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Αλμερία (5-0), πάλεψαν για να ισοφαρίσουν και, στο 89', κέρδισαν πέναλτι σε χέρι του Ζιλ Κουντέ, αλλά ο Μπόνο απέκρουσε το σουτ του Χοσέλου.

Πολλά γκολ, λίγοι βαθμοί

Η 19η αγωνιστική της La Liga, η οποία είχε ανοίξει στις 15 (Ρεάλ Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1) και 16 Δεκεμβρίου (Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1), συνεχίστηκε με άλλα δύο παιχνίδια, τα οποία τελείωσαν με το ίδιο σκορ (2-2) και δεν τα αποτελέσματά τους δεν εξυπηρέτησαν επί της ουσίας καμία από τις τέσσερις εμπλεκόμενες ομάδες.

Στο «Ραμόν ντε Καράνθα», η Κάντιθ ανέβηκε στην όγδοη θέση με το 2-2 (4' Περέα, 28' Κάλα – 8', 11' Ρότζερ) κόντρα σε μια Λεβάντε που παραμένει στην μέση της βαθμολογίας, χωρίς προς το παρόν να έχει ιδιαίτερες έγνοιες.

Στο «Χοσέ Θορίγια», τέλος, η 18η Έλτσε προηγούνταν με 2-0 μέχρι το 71' και άγγιζε μια νίκη που θα της επέτρεπε να «ξεκολλήσει» από την ζώνη του υποβιβασμού, αλλά η 16η Βαγιαδολίδ με αντεπίθεση διαρκείας ισοφάρισε στο φινάλε σε 2-2 (71' Μίτσελ Ερέρο, 89' Χοακίν - 9', 43' Χοσάν) και γλίτωσε τα χειρότερα. Στις καθυστερήσεις, οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ρόκε Μέσα.

Οι πρώτοι της La Liga (σε 18 αγώνες): Ατλέτικο Μαδρίτης (16) 41, Ρεάλ Μαδρίτης 37, Μπαρτσελόνα 34, Σεβίλλη 33, Βιγιαρεάλ 32, Ρεάλ Σοσιεδάδ (19) 30.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα