Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-3 πέν. (1-1 κ. α. παρ.) : Ο... άγιος Τερ Στέγκεν την έστειλε στον τελικό του Σούπερ Καπ (vids)

Αλέξανδρος Λοθάνο
Ρεάλ Σοσιεδάδ – Μπαρτσελόνα 2-3 πέν. (1-1 κ. α. παρ.) : Ο... άγιος Τερ Στέγκεν την έστειλε στον τελικό του Σούπερ Καπ (vids)

bet365

Ο Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν έπιασε, μεταξύ άλλων, δύο πέναλτι, και οδήγησε μια Μπαρτσελόνα χωρίς Λιονέλ Μέσι σε νίκη επί της Ρεάλ Σοσιεδά από την άσπρη βούλα και στον τελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας, όπου θα αντιμετωπίσει Ρεάλ Μαδρίτης ή Αθλέτικ Μπιλμπάο την Κυριακή (17/01).

Οι ενοχλήσεις που άφησαν τον Λιονέλ Μέσι εκτός από τον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας με την Ρεάλ Σοσιεδάδ υποχρέωσαν τον Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν να... ντυθεί Μέσι κάτω από τα δοκάρια και, με μια επική εμφάνιση, να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε νίκη – πρόκριση 3-2 στα πέναλτι (1-1 κανονικός αγώνας και παράταση) και στον τελικό της Κυριακής (17/01), όπου οι Μπλαουγκράνα περιμένουν τη νικήτρια του αποψινού, δεύτερου ημιτελικού μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι, ενδεχομένως και ψυχολογικά ανεβασμένοι από την απουσία του Αργεντινού σούπερ σταρ, μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο ματς και στο πρώτο εικοσάλεπτο κυριάρχησαν, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν με Πόρτου και Αλεξάντερ Ίσακ.

Οι Μπλαουγκράνα, με πιο κεφάτο τον Ουσμάν Ντεμπελέ (χωρίς ιδιαίτερη ουσία πάντως), ισορρόπησαν στη συνέχεια, πήραν την μπάλα και την κυκλοφορία και, μετά από ωραίο συνδυασμό των Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ – Αντουάν Γκριεζμάν και σέντρα του Γάλλου, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ με κεφάλι και... πρόσωπο νίκησε τον Άλεξ Ρεμίρο, ανοίγοντας το σκορ για την Μπάρτσα (39').

Η Σοσιεδάδ, όπως και στο πρώτο ημίχρονο, μπήκε πολύ δυνατά και στο δεύτερο, όπου ευτύχησε να ισοφαρίσει νωρίς με πέναλτι. Χέρι του Ντε Γιονγκ και ο αρχηγός Μίκελ Ογιαρθάμπαλ σκόραρε από την άσπρη βούλα, διευρύνοντας το άσπιλο ρεκόρ καριέρας του σε... 17/17 εκτελέσεις! (51').

Οι Καταλανοί άγγιξαν το 1-2 στην επόμενη φάση με τον Ντε Γιονγκ, είχαν άλλες δύο σχετικά καλές ευκαιρίες με Γκριεζμάν και Ντεμπελέ, αλλά η Σοσιεδάδ έδινε μεγαλύτερη αίσθηση κινδύνου στις επιθέσεις της, με το ματς να μην κρίνεται στα 90 λεπτά.

Στην παράταση, ο Θαλδούα στην πρώτη του επαφή υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τον Ντεμπελέ να χάνει μια μεγάλη ευκαιρία όταν, σε επίθεση τέσσερις εναντίον δύο, σούταρε πάνω στον Ρεμίρο.

Ο Αντνάν Γιανουζάι, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στην διάρκεια της παράτασης, ήταν πολύ φρέσκος και άγγιξε δύο φορές την ευκαιρία να γίνει ήρωας, αλλά και στις δύο ο Τερ Στέγκεν του είπε «όχι», πρώτα σε τετ – α – τετ και σε συνέχεια σε φάουλ που ο Γερμανός έστειλε στο δοκάρι.

Στα πέναλτι, ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε τα σουτ των Μπαουτίστα και Ογιαρθάμπαλ (πρώτο χαμένο πέναλτι στην καριέρα του), ο Γουίλιαν Ζοσέ έστειλε άουτ το δικό του και, παρ' ότι η Μπάρτσα έδειξε τάσεις... αυτοκτονίας με τις αστοχίες των Ντε Γιονγκ και Γκριεζμάν, εντέλει πήρε την δραματική πρόκριση στον τελικό.

Τα πέναλτι:

- Μπαουτίστα 0-0 (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν)

- Ντε Γιονγκ 0-0 (δοκάρι)

- Ογιάρθαμπαλ 0-0 (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν)

- Ντεμπελέ 0-1 (γκολ)

- Γουίλιαν Ζοσέ 0-1 (άουτ)

- Πιάνιτς 0-2 (γκολ)

- Μερίνο 1-2 (γκολ)

- Γκριεζμάν 1-2 (άουτ)

- Γιανουζάι 2-2 (γκολ)

- Ρίκι Πουτς 2-3 (γκολ)

Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ιμανόλ Αλγουαθίλ): Ρεμίρο – Γκοροσάμπελ (90'+1' Θαλδούα), Λε Νορμάντ, Θουμπέλδια, Μονρεάλ – Μερίνο, Γκεβάρα (106' Θουβιμέντι), Γκουρίντι (81' Μπαρενετσέα) – Πόρτου (103' Γιανουζάι), Ίσακ (90'+1' Γουίλιαν Ζοσέ), Ογιαρθάμπαλ.

Μπαρτσελόνα (Ρόναλντ Κούμαν): Τερ Στέγκεν – Μινγκέθα (114' Ζούνιορ Φίρπο), Αραούχο, Λενγκλέ, Τζόρντι Άλμπα – Πέδρι (90'+1' Ρίκι Πουτς), Μπουσκέτς (90'+1' Πιάνιτς), Ντε Γιονγκ – Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπρέιθγουεϊτ (76' Τρινκάο).

Διαβάστε ξανά τι έγινε στο ματς!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα